Mat og drikke

Focaccia: Slik blir brødet saftig

Et skikkelig saftig italiensk brød som er godt til det aller meste. Server det gjerne med hjemmelaget aioli.

Focaccia

Tid
120 min
Porsjoner
1

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Topp med
  • 3 dl vann
  • 25 g gjær, fersk
  • 1 dl olivenolje
  • 500 g hvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts sukker
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss flaksalt

Slik gjør du

Ha gjær og lunket vann i en bolle, bland godt sammen.

Tilsett resten av ingrediensene og elt godt sammen.

La deigen heve ca. 30 minutter til dobbel størrelse.

Ha deigen over i en langpanne smurt med olivenolje og bre den utover.La deigen etterheve i 30 minutter.

Lag små groper i focacciaen og dryss over olivenolje og flaksalt.

Stek i ovnen på 200 grader i 30 minutter.