Mat og drikke

Focaccia på grillen: Enkel oppskrift

Oppskrift på enkel grillet focaccia. Det er overraskende enkelt å steke brød på grillen, og ikke minst blir resultatet utrolig godt!

Focaccia er fortreffelig tilbehør til det meste, og helt nydelig til grillmat. Her har du oppskrift på en grillet focaccia du kan prøve i sommer. (Foto: Matprat)
Publisert Sist oppdatert

De lærde strides i hvorvidt det populære brødet focaccia kommer fra Italia eller Hellas, men en ting er sikkert: Det smaker utrolig godt! Det forholdsvis tynne brødet blir ofte smaksatt med urter som rosmarin og salt, eller grønnsaker som soltørkede tomater og oliven. Focaccia er et nydelig tilskudd til både tapas, pasta, suppe, ostefat eller grillmat.

– Det er kanskje ikke det sunneste, men brød på grillen er bare helt fantastisk godt, sier matfaglig rådgiver i MatPrat, Anette Fjelleng Hansen, til ABC Brand Studio

Deigen lager du på forhånd, så klapper du bare ut små runde leiver du legger på grillen.

– Disse kan toppes eller fylles med masse digg, eller bare spises som tilbehør til resten av grillmaten.

Du kan prøve grillet focaccia sammen med oppskriften vår på grillede koteletter med tomat og mozzarella.

Focaccia på grillen

Tid
60 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 25 gram fersk gjær
  • 7 desiliter vann
  • 1,5 spiseskje honning
  • 1 kilo hvetemel
  • 0,5 teskje salt
  • 4 spiseskjeer olje

Slik gjør du

Begynn med å blande ut gjær i lunkent vann i en stor bolle. Deretter tilsetter du honning før du har i hvetemel og salt. Nå skal deigen eltes sammen, sørg for at den er litt løs. Etter eltingen heller du over olje og lar deigen heve til dobbel størrelse i omkring 45 minutter.

Når deigen er hevet, deler du den i passe store emner. Hvert av emnene klappes ut til en liten leiv som så legges på grillristen der du lar dem steke i 3-4 minutter på hver side.

Prøv den gjerne også til Entrecôte med grillet søtpotet.

Mepal Bollesett med Lokk 3 st Cirqula Nordic Green

Kjøp bollesettet her Kjøp bollesett i rustfritt stål her

Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat.no, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.