Mat og drikke

Fiskesuppe

Hjemmelaget fiskesuppe som smaker fantastisk. I suppen kan du bruke andre typer fisk og det er en god måte å bruke opp rester på.

Fiskesuppe

Tid
30 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 1 stk sjalottløk
  • 0.5 stk fennikel
  • 0.5 stk purreløk
  • 2 stenger stangselleri
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 dl hvitvin
  • 6 dl kraft, fisk
  • 2 dl fløte
  • 600 g torsk, loin
  • 1 ts sitronsaft
  • salt og pepper

Slik gjør du

Kutt grønnsakene i små terninger og finkutt hvitløken.Ha smør i en kjele og ha i grønnsakene. La de surre på medium varme i 5 minutter, de skal ikke få farge.

Tilsett hvitvin og reduser til halvparten har fordampet.

Ha i fiskekraft og fløte, kok opp og la det småkoke i 5 minutter.

Kutt fisken i biter. Skru ned varmen på kjelen og ha i fiskebitene. La alt trekke i 8 minutter. Om du ønsker en tykkere suppe kan du jevne den med maisenna.

Smak til med sitronsaft, salt og pepper.