Mat og drikke

Fårikål

Klassisk fårikål er Norges nasjonalrett og en høstfavoritt! Med mørt lammekjøtt, fersk hodekål og hele pepperkorn som kokes sammen, blir smaken enkel, men fyldig. Denne tidløse retten fanger essensen av norsk tradisjonsmat med sin rike smak og enkle ingredienser, en velsmakende rett som bringer varme til kalde høstdager.

Fårikål

Tid
180 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 1.5 kg fårikålkjøtt
  • 1.5 kg hodekål
  • 3 ts sort pepper, hel
  • 2 ts salt
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl vann

Slik gjør du

Ta vekk de ytterste bladene på kålen og del i båter. La stilken være på så kålen ikke ramler fra hverandre.

Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte og dryss over salt, pepper og hvetemel mellom hvert lag.

Hell på vann og legg på lokk. Kok opp og skru ned varmen til middels, la kjøttet trekke i 3 timer til det er helt mørt.