Mat og drikke

Fårikål i airfryer

Prøv fårikål med airfryer! I denne oppskriften har vi brunet kjøttet og kålen i airfryer, noe som gir retten en dypere og mer karamellisert smak. Resultatet blir ett nivå opp fra den klassiske fårikålen, og er virkelig å anbefale!

Fårikål i airfryer

Tid
180 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 1.5 kg fårikålkjøtt
  • 1.5 kg hodekål
  • 2 stk persillerot
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 kvast rosmarin
  • 2 ts sort pepper, hel
  • 2 ts salt
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl vann

Slik gjør du

Ta vekk de ytterste bladene på kålen og del i båter. Legg båtene i airfryeren og stek i 8 minutter på 180 grader til kålen har fått en fin brunet overflate.

Legg fårikålkjøtt i airfryeren og krydre med salt og pepper, stek i 12 minutter på 200 grader til kjøttet har fått en fin brunet overflate.

Skrell og kutt persillerot i biter og kutt opp hvitløk og rosmarin.

Legg kjøtt, kål, persillerot, hvitløk og rosmarin lagvis i en gryte og dryss over salt, pepper og hvetemel mellom hvert lag.

Hell på vann og legg på lokk. Kok opp og skru ned varmen til middels, la kjøttet trekke i 3 timer til det er helt mørt.