Mat og drikke

Ertestuing: Oppskrift på hjemmelaget stuing

Ertestuing er obligatorisk tilbehør til lutefisk, kjøttkaker og andre tradisjonsrike matretter. Her får du oppskrift på gul ertestuing.

Både ertestuing og ertepuré er populært tilbehør til en rekke norske tradisjonsretter. (Foto: MatPrat)

Oppskrift på smakfull ertestuing

Tid
60 min
Porsjoner
4

Ertestuing kan brukes til det meste og er vanlig som tilbehør til flere klassiske, norske matretter, som for eksempel lutefisk og kjøttkaker i brun saus.

Ingredienser

  • 4 desiliter grønne erter (tørkede)
  • 1 teskje salt
  • 1 spiseskje smør
  • 1 teskje sukker
  • 1 teskje eddik (7%)

Slik gjør du

Ertene bløtlegges i rikelig med vann over natten.

Kok ertene i mye vann etter anvisning på pakken, som regel i cirka halvannen time. Du kan tilsette mer vann om du trenger, sørg bare for at det ikke er for mye vann i ertene når de kokt ferdig.

Tilsett så salt, smør, sukker og eddik.

Synes du ertestuingen blir for tykk kan du spe på med mer vann.

Flere spennende oppskrifter til både jul og resten av året finner du her.

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.