Mat og drikke

Eplekake: Oppskrift på enkel og saftig kake i langpanne

Enkel oppskrift på smakfull og sagfteplekake i langpanne. Denne er lett å lage, også for nybegynnere, og blir en garantert en favoritt!

Lag en saftig og smakfull eplekake i langpanne med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffekos eller selskap, og lett å lage for både nybegynnere og erfarne bakere. Denne eplekaken blir garantert en favoritt hos både voksne og barn!

Enkel eplekake i langpanne

Tid
60 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 8 stk epler
  • 6 ss sukker
  • 3 ss kanel, malt
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 4 stk egg
  • 300 g hvetemel
  • 1.5 dl helmelk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss kanel, malt

Slik gjør du

Skrell eplene og fjern kjernen. Kutt eplene i båter. Ha dem over i en bolle og dryss over sukker og kanel, vend godt inn og la stå.

Pisk romtemperert smør og sukker hvitt, tilsett egg ett om gangen, og pisk godt.

Sikt i mel og bakepulver og vend inn i røren.

Dekk en rund kakeform på 24 cm med bakepapir og smør kantene.

Ha halvparten av røra i formen, ha i halvparten av eplene, og gjenta dette en gang til.

Dryss over perlesukker og stek midt i ovnen på 180 grader i 60 minutter. Tips! Server med pisket krem eller vaniljesaus.