Mat og drikke

Enkel oppskrift på sprø sandkaker

Sandkaker er langt enklere å lage enn du kanskje tror. Her får du oppskriften på klassiske og helt perfekte sandkaker.

Sandkaker er en populær julekake her til lands med lange tradisjoner. Oppskriften får du under. (Foto: Colourbox)

Her får du oppskriften på sprø, hjemmelagede krumkaker.

Braun PurEase foodprosessor FP3132BK

Braun PurEase foodprosessor er et allsidig apparat som lar deg hakke, rive, skjære, vispe, elte, male, skvise og lage puré kun ved hjelp av et trykk på en knapp. Matprosessoren tilbyr en generøs kapasitet, samt en effekt på 800 watt.
Sjekk prisen her

Sandkaker

Tid
60 min
Porsjoner

Sandkaker kan spises som dem er, eller de kan fylles med en deilig vaniljekrem og friske bær. Kakene bør oppbevares i en tett kakeboks.

Ingredienser

  • 100 gram skåldede mandler
  • 250 gram hvetemel
  • 200 gram smør (romtemperert)
  • 1 egg
  • 100 gram sukker
  • cirka 2 spiseskjeer flytende margarin eller smeltet smør til pensling

Slik gjør du

Mal skåldede mandler i en mandelkvern eller i en foodprosessor.

Smuldre smør og mel sammen i en bolle, og ha i den malte mandelmassen, egg og sukker. Deigen blandes godt sammen, og bollen dekkes til med plastfolie. La deigen hvile cirka 1 time i kjøleskapet.

Sett stekeovn på 175 °C. Pensle sandkakeformene godt med flytende margarin. Pensle formene gjerne to ganger.

Trykk så deigen ut i formene. Kakene stekes midt i stekeovnen i cirka 10-15 minutter. Sørg for å avkjøle kakene helt før de tas ut av formene.

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.

Rosti Mepal, Skål Margrethe fra Kitchentime

Rød bakebolle 5 l.
Sjekk prisen her