Mat og drikke

Elggryte

En rask og enkel elggryte med slgskav. Proppfull av smak og passer like godt til hverdag som når du skal imponere gjester.

Elggryte

Tid
45 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 600 g elgskav
  • 3 ss smør
  • 250 g aromasopp
  • 1 stk løk
  • 6 dl kraft, kjøtt
  • 2 dl rømme
  • Salt og pepper

Slik gjør du

Ha smør og elgskav i en stekepanne. Brun kjøttet på høy varme i 2 minutter.

Rens og kutt løk og sopp i strimler. Ha det over i pannen og stek videre sammen med kjøttet i 5 minutter.

Ha i kraften og la gryten småkoke i 20 minutter. Tilsett rømme og smak til med salt og pepper.

Topp med tyttebær og server med for eksempel potetmos!