Mat og drikke

Elgburger

En saftig og smakfull hamburger laget med kværnet elgkjøtt. Servert med tyttebærrømme.

Elgburger

Tid
30 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Tyttebærrømme
  • 800 g kjøttdeig, elg
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 1 ss potetmel
  • 1 stk egg
  • 2 ss smør
  • 4 stk burgerbrød, brioche
  • 2 dl rømme
  • 4 ss tyttebærsyltetøy
  • salt og pepper

Slik gjør du

Finhakk sjalottløk og ha det i en bolle sammen med kjøttdeig, potetmel, egg, salt og pepper. Rør godt sammen.

Varm en stekepanne til høy varme og ha i smør. Form farsen til 4 like store burgere og stek i 2-3 minutter på hver side.

Bland sammen rømme og tyttebærsyltetøy. Smak til med salt og pepper.

Varm burgerbrødene lett i stekepannen og monter burgeren.