Mat og drikke

Brokkolisalat

En klassisk brokkolisalat! Passer som en lunsjrett eller som tilbehør til alt fra grillmat til kylling og fisk.

Brokkolisalat

Tid
30 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk rødløk
  • 50 g tranebær
  • 50 g valnøtter
  • 150 g bacon
  • 3 dl creme fraiche
  • 0.5 dl majones
  • 2 ss sukker
  • 1 ts sitronsaft
  • litt salt og pepper

Slik gjør du

Kutt bacon i terninger og stek til det er sprøtt.

Kutt brokkoli i biter og kok i lettsaltet vann til den er al dente.

Kutt rødløk i strimler og valnøtter i grove biter.

Bland sammen creme fraiche, majones, sukker, sitronsaft og smak til med salt og pepper.

Ha brokkoli, rødløk, bacon, tranebær og valnøtter i en bolle. Vend inn dressingen og server.