Mat og drikke

Bollesuppe

Kjøttsuppe med saftige og smakfulle kjøttboller. Kan minne litt om sodd og passer perfekt både som hverdagsmiddag eller helgekos.

Bollesuppe

Tid
60 min
Porsjoner
4

Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig, svin
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts muskat, revet
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl melk
  • 1 l vann
  • 1 stk løk
  • ½ stk purreløk
  • 200 g sellerirot
  • 200 g kålrot
  • 300 g potet
  • 2 stk gulrot
  • 2-3 kjøttbuljongterninger
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

Ha kjøttdeig og salt i en foodprosessor, kjør sammen. Tilsett krydder, potetmel og melk. Kjør sammen til en farse. Sett kaldt.

Skrell og kutt grønnsakene og ha dem i kjelen sammen med buljong, salt og pepper. Kok opp.

Form farsen til små boller og ha dem i kjelen. La bollene trekke i suppen i 30 minutter.

Server med flattbrød og smør!