Mat og drikke

Blomkålsuppe med sprøtt bacon

Blomkålsuppe toppet med sprøtt bacon, den perfekte middag i en hektisk hverdag. Den tar kun 20 minutter å lage og smaker nydelig.

Blomkålsuppe med sprøtt bacon

Tid
20 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 2 stk blomkål
  • 1 stk sjalottløk
  • 6 dl vann
  • 4 dl helmelk
  • 2 stk grønnsaksbuljong, terning
  • 2 ss smør
  • salt og pepper
  • 200 g bacon, tørrsaltet

Slik gjør du

Stek finhakket sjalottløk bland i en kjele med smør.Kutt blomkål i buketter og ha i kjelen sammen med vann, helmelk og buljongterninger. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutter til blomkålen er mør.

Kjør med en stavmikser til du får en glatt suppe. Smak til med salt og pepper.

Kutt bacon i terninger og stek i en tørr panne til sprøtt. Topp suppen med bacon og server.