Mat og drikke

BBQ dry rub: Enkel oppskrift

Lag BBQ dry rub med denne oppskriften. En smakfull krydderblanding perfekt til kjøtt, kylling og grønnsaker på grillen!

BBQ dry rub! Passer til alt som kan grilles, primært til langtidsgrilling av svin på indirekte varme, som pulled pork og spareribs.

BBQ dry rub

Tid
5 min
Porsjoner
1

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 140 g sukker
  • 70 g sukker, brunt
  • 70 g salt
  • 100 g hvitløkspulver
  • 30 g chipotlepulver
  • 30 g paprikapulver
  • 30 g ingefærpulver
  • 15 g oregano, tørket
  • 3 ts pepper
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts kajennepepper

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene i en kryddermølle eller blender.

Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir og smør det med sennep, før du drysser over dry rub så det dekker.

Tips: Til storfe, bytt ut ingefærpulver med 30 g malt rosmarin.