Mat og drikke

Bakt Potet med Cheddarsaus Kremet Oppskrift

Prøv bakt potet med cheddarsaus! Myk bakt potet toppet med fyldig cheddarostsaus – en perfekt rett til middag eller tilbehør.

Bakt potet med cheddarsaus er den ultimate kombinasjonen av kremet, smeltet ost og myk, ovnsbakt potet.

Den fyldige ostesausen, laget med cheddar, gir en deilig dybde av smak, mens syltet rødløk tilfører en frisk og syrlig kontrast.

Perfekt som en mettende middag, kosemat eller som tilbehør til grillen. En skikkelig ostedrøm for alle som elsker smeltet ost!

Bakt potet med cheddarsaus

Tid
60 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 4 stk bakepotet
  • 4 ss olivenolje
  • flaksalt
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 200 g cheddar, revet
  • syltet rødløk

Slik gjør du

Dryss olivenolje og flaksalt på poteten og pakk den inn i aluminiumsfolie.

Stek på 200 grader i 60 til 90 minutter, avhengig av størrelsen på poteten. Du kan også steke den i airfryer på 200 grader i ca. 60 minutter.

Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel, spe på med melk og kok opp til sausen tykner. Rør inn osten.

Snitt poteten på langs og trykk den lett sammen. Topp poteten med ostesausen og syltet rødløk, som du finner oppskrift på HER.