200.000 kroner for tre dagers togtur

Er for deg reisen selve målet? Da bør du sjekke ut Storbritannias nye togopplevelse i sommer.

Hvis du har et romslig feriebudsjett i sommer, og foretrekker en langsom – men komfortabel – reise bør du sjekke ut suitene på Belmonds nye luksustog, Britannic Explorer.
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert hos Kapital.

I juli går luksuskjeden Belmonds første sovetog på skinner i England og Wales. Det melder tidsskriftet Travel + Leisure.

Lanseringen markerer 200-årsjubileet for verdens aller første passasjertog, og toget har fått navnet Britannic Explorer. Toget vil tilby tre ulike reiseruter, alle med utgangspunkt i London, og hver tur varer i tre netter. Reisene går til noen av Storbritannias mest billedskjønne områder: Cornwall, Lake District og Wales.

Underveis kan gjestene bli med på ulike utflukter utenfor toget, som vinsmakinger, guidede slottsturer og muligheter for bading i flotte naturomgivelser. 

Britannic Explorer har plass til 36 gjester, fordelt på 15 suiter og tre ekstra luksuriøse grandsuiter, navngitt etter britiske planter: Valerian, Juniper og Elder.

Noen av turene byr også på annerledes måltider, som en gallamiddag på det anerkjente Le Manoir aux Quat’Saisons i Oxfordshire eller en imponerende 30-retters smaksmeny på den tostjerners Michelin-restauranten Ynyshir i Wales, skriver Travel + Leisure.

Britannic Explorer har plass til 36 gjester, fordelt på 15 suiter og tre ekstra luksuriøse grandsuiter, designet av det London-baserte interiørstudioet Albion Nord. Interiøret er inspirert av britiske herregårder, med eikepaneler og myke tekstiler i grønne og rosa toner som skal gjenspeile det britiske landskapet toget reiser gjennom. 

Grandsuitene har fått navn etter britiske planter: Valerian, Juniper og Elder, og prisen for tre netters all inclusive-opphold på en av disse ligger på rundt 200.000 kroner.

Barvognen viderefører også det botaniske temaet og drinkmenyen henter inspirasjon fra gamle apotekertradisjoner med urter og blomster.

Matopplevelsene om bord ledes av den prisbelønte kokken Simon Rogan, kjent for moderne bruk av sesongbaserte og økologiske råvarer, ofte hentet fra hans egen gård i Lake District. Menyene vil variere basert på reiseruten, med råvarer fra lokale leverandører, slik at passasjerene får en smak av områdenes matkultur.

De første turene starter nå i juli, og prisen begynner på 6.300 pund pr. person (omtrent 86.000 kroner) for de minste lugarene. Prisen inkluderer alt: tre netters reise, utflukter, måltider, samt et utvalg av vin og drikkevarer om bord.