Pynt

Spiselige blomster: Oppskrift på blomstersmør

Vil du servere blomstersmør på 17. mai eller en annen fering? Her har du oppskrift på et vakkert og smakfullt smør med urter og spiselige blomster.

Oppskrift på blomstersmør – med spiselige blomster

Tid
10 min
Porsjoner
1

Lag et vakkert smør som kan være en del av dekorasjonen på festbordet.

Slik gjør du

Kutt blomster og urter i biter med en kniv. Husk å spare noen hele blomster til pynt.

Bland de kuttede blomstene og urtene med romtemperert smør.

Ha smørblandingen på et stykke plastfolie, og rull det hele til en pølse.

Åpne plastfolien. Pynt utsiden av blomstersmøret med hele blomster og eventuelt litt urter.

Pakk smøret inn i plastfolien igjen, og sett kjølig.

Smøret kan serveres helt på bordet, eller oppskåret i porsjonsstørrelser.

Ingredienser

  • 150 gram romtemperert smør
  • Lavendel
  • Kruspersille
  • Timian
  • Rosmarin
  • Stemorsblomst
  • 1 klype urtesalt

Les også: Borddekking: 11 ideer du enkelt lager selv.

Hvilke blomster er spiselige?

Blomster og urter kuttet opp på et skjærebrett. Skål med smør ved siden av.
Det finnes et stort utvalg blomster som kan spises. Det viktigste å huske på er at de ikke er blitt utsatt for sprøytemidler.

Her følger en liste med spiselige blomster du trygt kan bruke i blomstersmøret. Husk bare at du bør ha dyrket fram blomstene selv, for å vite at det ikke er brukt sprøytemidler på disse – med mindre blomsten du kjøper i butikken er merket som spiselig.

  • Stemorsblomst
  • Lavendel
  • Ringblomst
  • Erteblomst fra sukkererter
  • Nyperoser
  • Roser
  • Nellik
  • Daglilje (pass på å ikke forveksle med andre liljer som kan være giftige)
  • Prydløvemunn
  • Agurkurt
  • Gressløkblomst
  • Hylleblomst
  • Tusenfryd
  • Solsikke
  • Skogsfiol
  • Squashblomst