Pynt
Spiselige blomster: Oppskrift på blomstersmør
Vil du servere blomstersmør på 17. mai eller en annen fering? Her har du oppskrift på et vakkert og smakfullt smør med urter og spiselige blomster.


Oppskrift på blomstersmør – med spiselige blomster
10 min
1
Lag et vakkert smør som kan være en del av dekorasjonen på festbordet.
Slik gjør du
Kutt blomster og urter i biter med en kniv. Husk å spare noen hele blomster til pynt.
Bland de kuttede blomstene og urtene med romtemperert smør.
Ha smørblandingen på et stykke plastfolie, og rull det hele til en pølse.
Åpne plastfolien. Pynt utsiden av blomstersmøret med hele blomster og eventuelt litt urter.
Pakk smøret inn i plastfolien igjen, og sett kjølig.
Smøret kan serveres helt på bordet, eller oppskåret i porsjonsstørrelser.
Les også: Borddekking: 11 ideer du enkelt lager selv.
Hvilke blomster er spiselige?

Her følger en liste med spiselige blomster du trygt kan bruke i blomstersmøret. Husk bare at du bør ha dyrket fram blomstene selv, for å vite at det ikke er brukt sprøytemidler på disse – med mindre blomsten du kjøper i butikken er merket som spiselig.
- Stemorsblomst
- Lavendel
- Ringblomst
- Erteblomst fra sukkererter
- Nyperoser
- Roser
- Nellik
- Daglilje (pass på å ikke forveksle med andre liljer som kan være giftige)
- Prydløvemunn
- Agurkurt
- Gressløkblomst
- Hylleblomst
- Tusenfryd
- Solsikke
- Skogsfiol
- Squashblomst