DIY

To hjemmelagde båtis servert på et fat, laget med sprø tortillalefser, luftig iskrem av kremfløte og kondensert melk, og sjokoladetopping – perfekt for varme sommerdager.
Hjemmelaget båtis med jordbærsyltetøy og sjokoladetrekk

Så enkelt lager du hjemmelaget båtis

Tverrsnitt av hjemmelaget båtis viser kremet iskrem med fyll av jordbærsyltetøy og karamell, servert i tortillaskall og toppet med mørk sjokolade.
Innsiden av båtisen - en fylt med jordbærsyltetøy og en med karamell.

Hjemmelaget båtis

Båtis med karamell og jordbærsyltetøy

Oppskrift på hjemmelaget båtis

Lag din egen båtis hjemme med tortillalefser, kondensert melk og kremfløte. En enkel og deilig oppskrift som gir deg sommerens favorittdessert på et blunk.

Publisert

Båtis er en klassisk sommerdessert som mange har et nostalgisk forhold til. Med denne enkle oppskriften kan du lage din egen variant hjemme, med tortillalefser som "skrog" og en fyldig iskrem laget av kondensert melk og kremfløte.

Vi har samlet flere underholdene artikler og smarte tips her.

Oppskrift: Hvordan lage båtis 

Ingredienser:

  • Tortillalefser (Stand'n stuff)

  • Kremfløte

  • Kondensert melk

  • Fyll til båtisen (vi brukte jordbærsyltetøy og karamellsaus) 

  • Sjokoladetrekk som stivner på isen. Du kan bruke Idun sin, eller smelte ned egen sjokolade med litt kokosolje. 

Alt du trenger for å lage selve iskremen er:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 boks søtet kondensert melk (ca 400 gram)

Fremgangsmåte:

Pisk sammen fløten og den kondenserte melken til du får myke topper. Dette gir en luftig og kremet iskrembase. 

Fyll opp tortillelefsene halvfulle med iskrem før du tilsetter ønsket fyll - vi brukte jordbærsyltetøy og karamellsaus. Fyll deretter opp resten av tortillalefsen og frys isen. La den stå i fryseren i minst 4 timer før du trekker isen med smeltet sjokolade. Du kan bruke en sjokoladesaus som stivner på isen i likhet med den vi brukte fra Idun, eller smelte ned sjokolade og kokosolje og trekk isen med det.