DIY

Hvordan steke bacon sprøtt og enkelt i ovnen

Vi viser deg hvordan du kan steke bacon i ovnen. På kun 10 minutter har du perfekt sprøstekt bacon – uten søl.

Nystekt bacon servert på en hvit tallerken. (Foto: Kreative ideer/ Aurora Lange)
Publisert Sist oppdatert

Steg-for-steg: Hvordan steker du bacon i ovnen

Dette bildet viser en stekeplate med bakepapir i en ovn, der det er plassert flere skiver med bacon. På venstre side av stekeplaten er det mindre biter av bacon, mens på høyre side ligger lengre, hele skiver bacon. Det ser ut som baconet er i ferd med å stekes i ovnen, kanskje for å lage sprø baconbiter til en rett, eller for å tilberede frokost
Bacon stekes i ovnen. (Foto: Kreative Ideer/ Aurora Lange)
  1. Forvarm ovnen til 200°C varmluft.
  2. Legg baconskivene på et stekebrett kledd med bakepapir for enklere rengjøring.
  3. Stek baconet midt i ovnen i 10 minutter, eller til det er sprøtt.
  4. Tørk av overflødig fett med kjøkkenpapir før servering.

Se gjerne videoen under for oppskrift og nærmere fremgangsmåte på bacon i ovnen:

Du kan også steke speilegg i ovnen

Hvis du er lei av å måtte steke ett og ett speilegg i stekepannen, så kan du faktisk steke mange speilegg i ovnen. Det tar både mye kortere tid, og du kan gjøre det samtidig som du steker baconet i ovnen.

Les mer om hvordan du går frem her: Speilegg: Hvordan steke mange egg samtidig i ovnen

Ekstra tips:
For ekstra sprøtt bacon kan du bruke en metallrist over stekebrettet, slik at fettet drypper av under stekingen

Les her for flere tips om bacon.