DIY

Enkel dessert-oppskrift med bare én ingrediens

Vi viser deg hvordan du kan lage kjeks av Dumle. Desserten kan serveres alene – eller som pynt på toppen av iskrem.

Dette er en enkel dessertoppskrift til mange. Den passer også ypperlig som topping på iskrem. Du trenger bare én ingrediens for å lage denne kjeksen, nemlig karamellsjokoladen Dumle. Se fremgangsmåten i videoen, og få oppskriften i tekst litt lenger ned.

Oppskrift på Dumle-kjeks

Du trenger:

  • Dumlesjokolade
  • Litt havsalt (kan sløyfes)

Legg sjokoladebitene utover et stekebrett med bakepapir. Ha gode mellomrom mellom dumlene.

Dumle som ligger utover et stekebrett.
Pass på å ha god avstand mellom sjokoladene på stekebrettet. (Foto: Kreative Ideer)

Varm opp stekeovnen til 200 grader, og sett stekebrettet i ovnen. Stek i 5-7 minutter. Følg nøye med, og ta ut stekebrettet når sjokoladene har smeltet utover.

Dumlekjeksene er ferdig stekt når de har smeltet utover og bobler litt. (Foto: Kreative Ideer)

Strø over havsalt mens kjeksene fortsatt er myke. Legg kjeksen på en rist imens de kjøler seg ned. Spis dumlekjeksen som de er, eller server med iskrem.