Meny

Britisk avis hyller norsk pølsebod

Holder stand: Syverkiosken ved Alexander Kiellands plass. Foto: Didrick Stenersen/Visit Oslo
Syverkiosken, som har forsynt nordmenn med pølser siden 1979, løftet The Guardians skribent til pølsehimmelen.

Den lille pølseboden i Waldemar Thranes gate, en spasertur fra Ringen kino mot Alexander Kiellands plass, fikk søndag strålende kritikker i den britiske avisen The Guardian.

Artikkelforfatter David Atkinson forelsket seg i The Special, en wienerpølse-hot dog med potetsalat og ferskplukket sopp fra Oslomarka, skylt ned med en boks Tøyen-Cola.

Les også:  Så mye dyrere har is og pølser blitt

– Trøstende smak

–Smaken er trøstende, men samtidig deilig krydret, med en spesielt sterk type sennep. Å søle den på kinnet føles som et æresmerke. Jeg er fortapt i pølsehimmelen, skriver han.

Han antyder at det er det som er ekte hygge - ikke bare et ord adoptert i den engelske ordboken Oxford English Dictionary.

– En del av vår kultur

Samtidig virker Atkinson til å synes det er vemodig at det er så få av slike kiosker igjen. Ifølge innehaver Erlend Dahlbo pleide han å ha rundt 200 konkurrenter på 80-tallet, skriver E24.

Les også:  Erkenorske pølser får ny eier

– Pølseboder har alltid vært en del av vår kultur, et sted hvor folk fra alle samfunnslag møtes. For nordmenn er ekte hot dogs en smak av nostalgi, sier Dahlbo til The Guardian.

Helse og livsstil
Populært