«Slaget om Narvik» blir dataspill

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slaget om Narvik i Norge under andre verdenskrig får en sentral rolle i det nye spillet «Battlefield V.»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krigsspillserien «Battlefield» har solgt over 50 millioner spill verden rundt. I den nye utgaven utspiller et av oppdragene seg i Norge under krigens første måneder, skriver NRK.

Oppdraget, et av flere i spillet, heter «Nordlys War Story». Traileren ble offentliggjort lørdag, og viser lokalt landskap og detaljer fra byen. Battlefield er utviklet av selskapet DICE, og utgaven med slaget om Narvik kommer i oktober.

Slaget om Narvik sto fra 9. april til 10. juni 1940, under ekstreme værforhold i vanskelig terreng. Den tyske styrken var på det meste nær 6000 mann, mens den allierte var på om lag 24.000, i tillegg kom 8000–10.000 nordmenn, skriver Norgeshistorie.no.

«Det spektakulære nordlyset og den innpåslitne snøstormen som river i grantrærne er (…) en viktig del av det visuelle inntrykket [i spillet]. Stemningen er til å ta og føle på, og det er rett og slett vanskelig å ikke la seg rive med av illusjonen», skriver nettstedet Gamer.no, som testet nye Battlefield under spillkongressen E3 i Los Angles.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Battlefield V, scener fra Slaget om Narvik. Faksimile fra traileren.
Battlefield V, scener fra Slaget om Narvik. Faksimile fra traileren.

— Vi vil ikke være History Channel — vi setter alltid moro over realisme. Vi sier vel at vi er inspirert av andre verdenskrig. Dette er ingen simulator, presiserer spillets designregissør, Daniel Berlin, overfor Gamer.no.

I februar omtalte NRK også om tv-prosjektet «Slaget om Narvik», som kan bli den dyreste produksjonen i Norge hittil, med et budsjett anslått til 190 millioner kroner. I februar knyttet det seg fremdeles noe usikkerhet til finansiering av prosjektet.

Narvik hadde strategisk og økonomisk betydning for både Tyskland, Sovjet og de allierte. Store deler av jernmalmen fra svenske gruver ble fraktet herfra, særlig vinterstid.

Produsenten av det nye spillet, EA Digital Illusions Creative Entertainment AB (EA DICE) er en svensk spillutvikler med hovedkontor i Stockholm. DICE er heleid av Electronic Arts.

Les også:

Faren ga Bjørg valget: - enten tar du abort, eller så drar du til Tyskland

Åtte beintøffe motstandskvinner du sannsynligvis ikke har hørt om

Kan endre vårt syn på Norge og andre verdenskrig

Stalingrad: – Hit, men ikke lengre