NASAs forhold til Mars - fra 1964 til i dag

Se video: Slik har NASAs ferd til Mars vært, fra 1964 til 2020.

NASAs forskning på Mars begynte i 1964, og siden da har de hatt åtte vellykkede marslandinger. I 2020 skyter de opp det som forhåpentligvis blir den niende.

Veien fra 1964 til 2020 har vært lang og innholdsrik. I løpet av de 56 årene har NASA, i takt med teknologiens utvikling, fått et stadig rikere og bedre bilde av Mars som planet.

Fra å bli betegnet som en ulevelig, tørr planet på 60-tallet, kom det store gjennombruddet i 2018: Mars har beviselige nivåer av både vann og metan.

30. juli 2020 vil NASA igjen skyte opp rover i retning mars. Roveren har fått navnet Perseverance og har som hensikt å lete etter tegn til tidligere liv og samle stein- og jordprøver for en mulig retur til jorden. Roveren er også utstyrt med 19 kameraer.

Perseverance kan få selskap på den røde planeten. Både De forente arabiske emirater og Kina vil for første gang sette kursen mot Mars, med oppskyting på henholdsvis 14. og 23. juli. De forente arabiske emirater sender en sonde, mens Kina sender et romfartøy som består av en orbiter, lander og rover.

Bakgrunn : Emiratene vil til en annen planet

Ferden fra jorda til Mars vil ta omkring syv måneder. Perseverance antas å lande på Mars den 18. februar 2021.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden