«Lothepus» fikk kreft – nå er han frisk igjen

<p>Leif Einar «Lothepus» Lothe (49) ble kåret til årets medienavn i 2017. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix / NPK</p>
Leif Einar «Lothepus» Lothe (49) ble kåret til årets medienavn i 2017. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix / NPK Foto: Vidar Ruud / NPK

Da «Farmen kjendis» Leif Einar Lothe fikk påvist strupekreft, så det mørkt ut. Men etter flere strålebehandlinger er han nå erklært helt frisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg dro på stråling, og gjorde jobben min. Jeg bagatelliserer kreften, det er ingenting i forhold til hva andre sliter med, forteller 49-åringen i et intervju med VG.

I 2017 ble han kåret til årets medienavn, av leserne i bladet Kampanje.

Samme år hadde han stor suksess med biografien «Går det til helvete, og oppnådde topplassering på bokhandlernes bestselgerlister.

– Det er banning, røyk, alkohol og dynamitt, men det er så mye mer også, uttalte forfatter Finn Tokvam da biografien ble gitt ut.

Les også: Lothepus får dialektpris

Les også: Selskapet bak Fjorden Cowboys er konkurs

Ble røykfri: – Et helvete

Nå som Lothepus er kreftfri og har kuttet ut røyken, noe han beskriver som «et helvete», har han planer om en fire måneders ekspedisjon til Nordpolen i 2020. Reisen skal munne ut i en ny TV-serie.

Den musikalske karrieren har han imidlertid lagt på is etter et inngrep på stemmebåndene.

Etter selv å ha kjent kreftens herjinger på kroppen, har han fått et nytt perspektiv på livet.

– Jeg har reist rundt og sett unger med kreft. Da veit du at det du selv sliter med er ingenting, sier Leif Einar Lothe til avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden