Lysekroner, dyne og Berlinmuren:

Her er de rareste tingene folk har giftet seg med

Ikke alle har valgt å gifte seg med et annet menneske. – Vi skal aldri slutte å undre oss over hva mennesker liker. Det er så utrolig mangfoldig, sier kjendis-sexolog Esben Esther Pirelli Benestad.

Se eksempler på ting mennesker har giftet seg med lenger ned i saken!
Fra barneår av begynner man kanskje å tenke på hvem man skal gifte seg med når man blir stor. Men i vårt etter hvert mer frie samfunn, der normer stadig brytes og endres, har det for noen heller blitt et spørsmål om hva.

Romantikk har nemlig vist seg å ikke være forbeholdt to personer av kjøtt og blod. For en rekke mennesker har valgt å leve ut sine kjærlighetsforhold til det man kan kalle mer utradisjonelle gjenstander.

Det er nok mange som velger å holde dette skjult. Men i den andre enden har man dem som allerede etter å ha «kommet ut av skapet», annonserer planer om å gjennomføre giftermål med alt fra lysekroner til Berlinmuren. Andre igjen tar singellivet ett hakk videre og vies med seg selv.

At folk velger å uttrykke kjærlighet på denne måten, får kanskje enkelte til å heve på øyenbrynene. Men sexolog Esben Esther Pirelli Benestad har skrevet et dikt som fremmer en mer åpen holdning til tematikken, og det lyder som følger:

«Sett aldri spørsmålstegn ved andres lykke;
hvor snodig den enn måtte være.
For når det kommer til stykket
er det alltid noe å lære.»

– Og det er en grunnholdning jeg har til alle de tingene. Vi skal aldri slutte å undre oss over hva mennesker liker. Det er så utrolig mangfoldig, sier Benestad til ABC Nyheter etter å ha proklamert det høvelige diktet som har fulgt hen i en årrekke.

– Velger ting som er trygge

Benestad mener det er mange grunner til at folk gifter seg med noe annet enn et annet menneske. Hen henviser blant annet til noe man innen psykologien kaller for «overgangsobjekter».

Esben Esther Pirelli Benestad er lege, spesialist i klinisk sexologi og professor i sexologi ved Universitetet i Agder. Foto: Kjell Inge Søreide/ UiA
Esben Esther Pirelli Benestad er lege, spesialist i klinisk sexologi og professor i sexologi ved Universitetet i Agder. Foto: Kjell Inge Søreide/ UiA

– De bamsene og dukkene vi har som barn er eksempler på overgangsobjekter. De har vi gjerne et kjærlighetsforhold til. Om man tenker psykologisk på det, velger man ting som er trygge, forklarer sexologen som en mulig forklaring på hvorfor noen velger å inngå kjærlighetsforhold til objekter.

Britiske Amanda Liberty er et eksempel på en objektofil. Hun har valgt å inngå ekteskap med en lysekrone.

– Man kan si hva man vil om lysekroner, men den er trofast da! sier Pirelli Benestad lett humrende.

– Og så hender det jo at hvis du elsker uvanlig, så kommer du i avisen. Og noen av disse menneskene har kanskje behov for å gjøre seg bemerket? Hvem vet. Det jeg alltid sier er at man må snakke med de det dreier seg om. De er best egnet til å gi gode svar, påpeker sexologen.

Les også: Spør psykologen: Jeg sliter med å få meg dame. Hva skal jeg gjøre?

Her kommer en liste over personer som har funnet kjærligheten i et variert utvalg objekter:

Noorul Mahjabeen Hassan - videospillet Tetris

Matematikkstudent Noorul Mahjabeen Hassan (20) identifiserer seg selv som objektseksuell, og tiltrekkes av objekter.

Hun har lagt planer om å gifte seg med sitt Tetris-videospill. Rommet hennes er også utsmykket med Tetris-relaterte objekter.

Før hennes nåværende forhold var hun sammen med kalkulatoren Pierre. Hun innrømmer også å ha vært tiltrukket av énskinnebaner, iPod-er og et GPS-system.

Pascale Sellick - dyne

I januar skrev The Mirror om 49 år gamle Pascale Sellick fra Devon i England.

I samarbeid med en bryllupsplanlegger organiserer hun en overdådig bryllupsseremoni for seg og sin elskede dyne.

Hun beskrev forholdet til dynen som det mest intime og pålitelige hun noensinne hadde hatt.

– Dynen min er det lengste, sterkeste, mest intime og pålitelige forholdet jeg noensinne har hatt. Det er fordi det alltid har vært der for meg og gir meg gode klemmer, sier Sellick til The Mirror, og beskriver seg selv som en frekk, rå, og spektakulær ekshibisjonist.

Amanda Sparrow Large - piratspøkelse

Den irske Jack Sparrow-etterligneren Amanda Sparrow Large (46) giftet seg med det 300 år gamle spøkelset til en haitisk pirat. Men for at det skulle være lovlig dro hun ut i internasjonale farvann, der hun og piraten Jack ble viet av en sjamanprest.

Amanda sa at hun hadde funnet sin sjelevenn i piraten fra 1700-tallet, men senere meddelte hun at paret hadde gått hver til sitt og advarte folk om å være «veldig forsiktige når man vasser i åndelighet».

Les også: Reise alene? Syv gode tips

Erika Anderson - seg selv

Det finnes nå en rekke mennesker som har inngått ekteskap med seg selv, kalt sologami. Erika Anderson (37) er en av dem. For henne handlet det om selvaksept, samt å vite at man er god nok selv uten en partner å dele livet sitt med. Hun var også lei av at familie og venner bragte opp spørsmålet om det ikke var på tide å gifte seg.

En annen person som giftet seg med seg selv, er den italienske fitnessguruen Laura Mesi. Hun giftet seg på et nokså tradisjonelt vis, med hvit brudekjole, brudepiker og en stor kake.

Etter et langvarig forhold tok slutt, bestemte hun seg for to år siden å gifte seg med seg selv om hun fortsatt var singel etter fylte 40.

Mesis ekteskap med seg selv har ingen juridisk tyngde, noe som i det minste betyr at hvis hun skulle ønske å skille seg, slipper hun å ta de rettslige skrittene en skillsmisse vanligvis medfører.

Det er flere som har giftet seg med seg selv, men også av andre grunner enn selvaksept. Nyttårsaften 2007 giftet kinesiske Liu Ye seg med seg selv, og under vielsen utvekslet han løftene med en pappfigur av seg selv. Han skal ha innrømmet at det var et noe narsissistisk ekteskap.

Amanda Liberty - lysekrone

Amanda Liberty (33) fra Leeds i England svinger seg nok mye fra lysekronen, slik artisten Sia synger så fint om i låten «Chandelier». Hvordan skal hun ellers få oppmerksomheten fra sin forlovede?

Amanda skal nemlig gifte seg med den tyske lysekronen Lumiere, som hun kjøpte på eBay for 400 britiske pund. Det skal ha vært kjærlighet ved første blikk.

Men det blir neppe et monogamt ekteskap. For Amanda går heller til sengs med den portable lysekronen Jewel.

Hun er objektofil, som betyr at hun er tiltrukket av objekter. Hennes første kjærlighetsforhold var til et trommesett hun forelsket seg i som 14-åring, og skal senere ha vært sammen med Frihetsgudinnen på Liberty Island i New York.

I hjemmet hennes henger det til sammen 25 lysekroner hun har investert både penger og kjærlighet i.

Les også: Gay Pride i dyreriket

Amanda Rodgers - hund

I 2012 giftet hundeeier Amanda Rodgers seg med hunden Sheba.

Kvinnen fra London hadde tidligere vært kortvarig gift med en mann. Tjue år senere går hun ned midtgangen med sin utkårede hund i Split i Kroatia foran 200 gjester.

Da hun gikk ned på kne og fridde til Sheba, skal hun ha tolket logringen med halen som et ja.

– Jeg vet at bryllupet til Sheba ikke var ekte i juridisk forstand. Men det var en fin måte å markere hva Sheba betyr for meg. Sheba er aldri uvennlig mot meg og hun er alltid glad, sa hun til Metro i 2014.

Sal9000 - dataspillkarakter

En japansk mann med aliaset Sal9000 giftet seg med en dataspillkarakter i 2009.

Spilleren ble forelsket i karakteren Nene Anegasaki mens han spilte dating-simuleringsspillet Love Plus på sin Nintendo DS-konsoll.

De skal senere ha blitt foreldre til et fiktivt barn.

Amy Wolfe - karusell

Hvert ekteskap har sine oppturer og nedturer, men det kan forventes at Amy Wolfe fra New York opplever mer av dette etter å ha giftet seg med karusellen 1001 Nacht.

Før de giftet seg skal hun angivelig ha hatt over 3000 runder med karusellen, som ligger i Pennsylvania i USA.

I videoen under forteller Wolfe om sitt nære forhold til karusellen:

Les også: «Slik er den perfekte vagina»

Erika Eiffel - Eiffeltårnet

Eirka Labrie byttet etternavn til Eiffel etter å ha giftet seg med det kjente landemerket Eiffeltårnet i Paris i 2007.

Hun har også vært i forhold med en rekke andre gjenstander, som en bro, en kran og Berlinmuren.

Da en britisk dokumentar om Erikas forhold til Eiffeltårnet skapte mye kontrovers rundt henne, førte det til at personalet ved Eiffeltårnet ikke ville ha noe med henne å gjøre.

Erika følte seg revet og fremmedgjort fra partneren sin.

– Jeg vet ikke en gang hvordan jeg kan uttrykke en slik hjertesorg. Den bare ødela meg. Det var det endelige støtet, og jeg måtte bare trekke meg, sier hun i et intervju med Vice.

Hun gikk siden tilbake til Berlinmuren, og skal visstnok ha flyttet fra USA til Berlin i Tyskland for å komme nærmere sin kjære.

– Det var et objekt som ble hatet for å være det han er. På 1980-tallet følte jeg empati for ham. Han kan ikke noe for hvor han ble bygd. De fokuserte sitt hat mot muren, i stedet for politikken bak den. Jeg følte som om jeg led på samme måte. Jeg gjennomgikk mye avvisning da jeg var yngre på grunn av min orientering, sier Erika til Vice.

Berlinmuren er faktisk enkemann, for den har vært gift med svenske Eija-Riitta Berliner-Mauer, som gikk bort i 2015. De ble først gift i 1979.

Eija-Riitta Berliner-Mauer og Erika Eiffel skal ha funnet hverandre og blitt bestevenner, ifølge Eiffels støtteside for objektseksuelle.

De skal sammen ha bygd verdens største nettverk for dem som deler deres legning.

Listen kunne ha fortsatt i det «uendelige», men her er noen hederlige omtaler:

Thailandske Chadil Deffy - giftet seg med sin avdøde kjæreste

Amerikanske Davecat - giftet seg med en oppblåsbar dukke

Britiske Sharon Tendler - giftet seg med delfin i Israel

Les også: UNICEF: 115 millioner ble brudgommer som barn

Mindre konvensjoner - mer farger

Sexolog Esben Esther Pirelli Benestad utdyper om hvorvidt orienteringen objektofili kommer av seksualitet eller kjærlighet.

– Jeg vil tro mer at det kommer av kjærlighet enn seksualitet. Men hvem vet. Det er to fenomener som går hånd i hånd. Det er vanskelig å forestille seg hvordan man elsker med en lysekrone, da måtte jeg i alle fall snakke med den det dreier seg om, sier Benestad.

Grunnen til at man kanskje ikke ser så mye av folk som gifter seg med objekter i Norge, kan ifølge Benestad skyldes at det ikke oppleves som problematisk.

I sin praksis som sexolog kan hen ikke huske å hatt personer som velger å elske på denne måten inne til terapi. Det er de som opplever problemer som søker hjelp.

Men likevel lever vi i en mer åpen verden.

– Vi ser farger i mange ting, både i kjønn, seksualitet og kjærlighet. Det er større variasjon og individualitet, om du vil. Man er mindre bundet av konvensjoner og handler mer ut i fra seg selv liksom, sier Benestad avslutningsvis.

Les også: Valg av homofil samboer i menighetsråd skaper splid i baptistsamfunnet

Kilder: Ranker , Mirror , Sol

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:50 Supertalentet Felix bidro til Atletico-avansement23:48 Bayern ubeseiret gjennom gruppespillet, Elabdellaoui til europaligaen23:43 Jesus-målrush snudde kampen for City23:40 PSG-stjernene lekte seg mot Galatasaray23:39 Nok et nyvalg i Israel23:29 Helse Nord: Babcock kan ikke lastes for alle hendelser alene23:25 Prisdobbel til Warholm, Grøvdal ble årets forbilde23:24 Bayern ubeseiret gjennom gruppespillet, Elabdellaoui til europaligaen22:56 Supertalentet Felix bidro til Atletico-avansement22:56 PSG-stjernene lekte seg mot Galatasaray22:47 Vrakrester funnet i søk etter savnet militærfly i Chile22:33 New York Times: Enighet om forlik på 227 millioner kroner i Weinstein-saken22:04 Lørenskog-saken: – Folk sier de har sett henne21:35 To nedrykk for Nordlie på en drøy måned21:16 Sju siktet i to grove kidnappingssaker21:03 LSK rykket ned etter vanvittig drama - Start klar for Eliteserien20:54 Jesus-målrush snudde kampen for City20:24 Fannemel operert igjen, fikk gode nyheter19:59 Helse Nord-sjefen vil ha to sykehus på Helgeland19:44 Høie på tur i nord: – Befolkningen er forbannet19:20 Ranssiktet 15-åring varetektsfengslet i Trondheim19:17 Signalfeil på Gardermobanen rettet18:57 Gattuso erstatter Ancelotti: – Han er som en far for meg18:34 Fiskebåteiere avviser kvotekritikken: – Stemmer ikke18:33 – Du må være rik, jævlig rik, for å bli fisker18:33 Svensk eksminister frikjent for seksuell trakassering18:32 Tusenvis av reisende må kjøpe to togbilletter istedenfor én fra søndag av18:32 Drapet i Sola ble sannsynligvis forsøkt skjult18:04 Ferguson leder Everton mot Solskjærs United17:57 Gartner gjorde sensasjonelt funn – kan ha løst kunstmysterium17:53 Norsk friski-profil på sykehus i Beijing17:50 Infantino avviser FIFA-støtte til ny superliga i fotball17:50 Jordras tok med seg to naust i Trøndelag17:17 Senterpartiet faller markert på ny måling16:59 19-åring dømt til tolv års forvaring for Varhaug-drapet16:42 EUs klimagiv får norsk skryt16:22 Kvinne skutt av politiet16:13 Lance sitter fortsatt fast i isen16:10 Utvannet pensjonsreform blidgjør ikke fransk fagbevegelse15:37 20 personer pågrepet i Danmark i forbindelse med terrorplanlegging15:33 «Ekstremt vanskelig» å finne alle ofrene for trygdeskandalen15:17 Anders Mol kåret til verdens beste sandvolleyballspiller15:16 FIFA vil ha tilbake 18 millioner kroner fra Platini14:36 Store protester mot at Sydney kveles14:35 Viggo Kristiansens advokat: – Vi vil stå på til siste slutt14:34 Fire ekstra ambulansefly satt inn14:12 NHO: – Sannsynlig at renten kuttes13:56 Norge til VM-semifinale etter Tyskland-drama13:43 Midt-Norge får det fineste været til helgen13:02 Time: Greta Thunberg er «årets person»12:54 Boko Haram har tatt livet av minst 275 i Kamerun i år12:53 Drapssiktet mann i Kristiansand erkjenner ikke straffskyld12:40 Pågrepet 18-åring i Trondheim avhørt: – Ville verken skremme eller true12:12 Eldre kvinne døde i påkjørsel i Vindafjord11:42 Ferge grunnstøtte i Fedje11:41 Dansk håndballfiasko i VM, får ikke spille OL11:09 Epstein-offer frykter for livet: – Onde krefter ønsker å se meg stilnet11:06 Roxette-vokalist Marie Fredriksson begraves i stillhet10:44 Kritisk Solbakken etterlyser sunn fornuft10:43 Suu Kyi: Folkemordsaken mot Myanmar er ukorrekt10:19 Thunberg: Verdens ledere mangler innsikt10:17 Oversikt: Drapssaker i Norge i 201910:16 To ambulanser krasjet i Tønsberg10:12 Saudi-Arabias oljeselskap på børs09:09 Israel går mot nok et nyvalg09:06 Fluor-saken: Salget av pustemasker har eksplodert09:02 Norge må ha poeng mot Tyskland for å gå videre09:01 Stor måling peker mot tory-seier09:01 Bil heves fra sjøen etter drap i Sola08:55 Erna Solberg møtte fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali08:42 Sundby sier nei til langløpskarriere08:40 New Zealand bestiller hud i store mengder etter vulkanutbrudd08:07 Kina fengsler flest journalister08:02 Norske foreldre er mindre fornøyde med skolene07:41 Elfly for første gang satt inn i ordinær trafikk07:28 «Notre-Dame» årets mest populære Google-søk07:02 4000 norske muslimer åpner for vold: – Normalt, mener ekspert06:41 Bill Cosby fikk ikke medhold i ankedomstolen06:36 Solbergs VM-maraton: – Jeg føler meg sterk nå06:32 Fem ble drept i hotellangrep i Somalia06:01 Tøffe værforhold i Sør-Norge05:58 Dette skjer i dag05:52 Bougainville vil løsrive seg fra Papa Ny-Guinea05:51 Dette skjedde i natt05:38 Minnesota Wild tapte på straffeslag på overtid mot Anaheim Ducks05:27 Homoterapiforslag debatteres i Stortinget onsdag05:24 Domstol i USA stopper Trumps milliardbevilling til Mexico-mur05:05 Distré kvinne innser ikke drivstoff-tabben05:00 Nå skal Viggo Kristiansens ønske om en ny Baneheia-rettssak vurderes04:41 Høyres integreringsminister og Oslo Høyre har ulikt syn på SFO-overnattingstilbud04:09 Demonstranter ber Tsjekkias statsminister om å trekke seg04:06 Nordmenn vil bruke over 6.200 hver på julegaver03:53 Den britiske regjeringsadvokaten jobbet for svindelsiktet i Danmark03:12 Vår Energi er blitt Norges nest største oljeselskap02:37 Fortsatt for farlig å finne savnede på vulkanøy på New Zealand02:10 Ni personer evakuert fra tre hus etter mye nedbør02:04 FN: Flere utenlandske væpnede grupper involvert i Libya-konflikten01:03 Trump advarer Russland mot innblanding i valget00:59 Babcock kan få hele regningen etter beredskapskrisen00:36 Britisk måling: Labour-framgang, men tory-ledelse
Siste nytt
23:50SportSupertalentet Felix bidro til Atletico-avansement23:48SportBayern ubeseiret gjennom gruppespillet, Elabdellaoui til europaligaen23:43SportJesus-målrush snudde kampen for City23:40SportPSG-stjernene lekte seg mot Galatasaray23:39VerdenNok et nyvalg i Israel23:29NorgeHelse Nord: Babcock kan ikke lastes for alle hendelser alene23:25SportPrisdobbel til Warholm, Grøvdal ble årets forbilde23:24SportBayern ubeseiret gjennom gruppespillet, Elabdellaoui til europaligaen22:56SportSupertalentet Felix bidro til Atletico-avansement22:56SportPSG-stjernene lekte seg mot Galatasaray22:47VerdenVrakrester funnet i søk etter savnet militærfly i Chile22:33PengerNew York Times: Enighet om forlik på 227 millioner kroner i Weinstein-saken22:04NorgeLørenskog-saken: – Folk sier de har sett henne21:35SportTo nedrykk for Nordlie på en drøy måned21:16NorgeSju siktet i to grove kidnappingssaker21:03NorgeLSK rykket ned etter vanvittig drama - Start klar for Eliteserien20:54SportJesus-målrush snudde kampen for City20:24SportFannemel operert igjen, fikk gode nyheter19:59NorgeHelse Nord-sjefen vil ha to sykehus på Helgeland19:44NorgeHøie på tur i nord: – Befolkningen er forbannet19:20NorgeRanssiktet 15-åring varetektsfengslet i Trondheim19:17NorgeSignalfeil på Gardermobanen rettet18:57SportGattuso erstatter Ancelotti: – Han er som en far for meg18:34PengerFiskebåteiere avviser kvotekritikken: – Stemmer ikke18:33Politikk– Du må være rik, jævlig rik, for å bli fisker18:33VerdenSvensk eksminister frikjent for seksuell trakassering18:32PengerTusenvis av reisende må kjøpe to togbilletter istedenfor én fra søndag av18:32NorgeDrapet i Sola ble sannsynligvis forsøkt skjult18:04SportFerguson leder Everton mot Solskjærs United17:57VerdenGartner gjorde sensasjonelt funn – kan ha løst kunstmysterium17:53SportNorsk friski-profil på sykehus i Beijing17:50SportInfantino avviser FIFA-støtte til ny superliga i fotball17:50NorgeJordras tok med seg to naust i Trøndelag17:17PolitikkSenterpartiet faller markert på ny måling16:59Norge19-åring dømt til tolv års forvaring for Varhaug-drapet16:42NorgeEUs klimagiv får norsk skryt16:22NorgeKvinne skutt av politiet16:13NorgeLance sitter fortsatt fast i isen16:10VerdenUtvannet pensjonsreform blidgjør ikke fransk fagbevegelse15:37Verden20 personer pågrepet i Danmark i forbindelse med terrorplanlegging15:33Penger«Ekstremt vanskelig» å finne alle ofrene for trygdeskandalen15:17SportAnders Mol kåret til verdens beste sandvolleyballspiller15:16SportFIFA vil ha tilbake 18 millioner kroner fra Platini14:36VerdenStore protester mot at Sydney kveles14:35NorgeViggo Kristiansens advokat: – Vi vil stå på til siste slutt14:34NorgeFire ekstra ambulansefly satt inn14:12PengerNHO: – Sannsynlig at renten kuttes13:56SportNorge til VM-semifinale etter Tyskland-drama13:43NorgeMidt-Norge får det fineste været til helgen13:02VerdenTime: Greta Thunberg er «årets person»12:54VerdenBoko Haram har tatt livet av minst 275 i Kamerun i år12:53NorgeDrapssiktet mann i Kristiansand erkjenner ikke straffskyld12:40NorgePågrepet 18-åring i Trondheim avhørt: – Ville verken skremme eller true12:12NorgeEldre kvinne døde i påkjørsel i Vindafjord11:42NorgeFerge grunnstøtte i Fedje11:41SportDansk håndballfiasko i VM, får ikke spille OL11:09VerdenEpstein-offer frykter for livet: – Onde krefter ønsker å se meg stilnet11:06KulturRoxette-vokalist Marie Fredriksson begraves i stillhet10:44SportKritisk Solbakken etterlyser sunn fornuft10:43VerdenSuu Kyi: Folkemordsaken mot Myanmar er ukorrekt10:19VerdenThunberg: Verdens ledere mangler innsikt10:17NorgeOversikt: Drapssaker i Norge i 201910:16NorgeTo ambulanser krasjet i Tønsberg10:12PengerSaudi-Arabias oljeselskap på børs09:09PolitikkIsrael går mot nok et nyvalg09:06SportFluor-saken: Salget av pustemasker har eksplodert09:02SportNorge må ha poeng mot Tyskland for å gå videre09:01PolitikkStor måling peker mot tory-seier09:01NorgeBil heves fra sjøen etter drap i Sola08:55NorgeErna Solberg møtte fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali08:42SportSundby sier nei til langløpskarriere08:40VerdenNew Zealand bestiller hud i store mengder etter vulkanutbrudd08:07KulturKina fengsler flest journalister08:02NorgeNorske foreldre er mindre fornøyde med skolene07:41ReiseElfly for første gang satt inn i ordinær trafikk07:28Kultur«Notre-Dame» årets mest populære Google-søk07:02Norge4000 norske muslimer åpner for vold: – Normalt, mener ekspert06:41KulturBill Cosby fikk ikke medhold i ankedomstolen06:36SportSolbergs VM-maraton: – Jeg føler meg sterk nå06:32VerdenFem ble drept i hotellangrep i Somalia06:01NorgeTøffe værforhold i Sør-Norge05:58NorgeDette skjer i dag05:52VerdenBougainville vil løsrive seg fra Papa Ny-Guinea05:51NorgeDette skjedde i natt05:38SportMinnesota Wild tapte på straffeslag på overtid mot Anaheim Ducks05:27NorgeHomoterapiforslag debatteres i Stortinget onsdag05:24VerdenDomstol i USA stopper Trumps milliardbevilling til Mexico-mur05:05VerdenDistré kvinne innser ikke drivstoff-tabben05:00NorgeNå skal Viggo Kristiansens ønske om en ny Baneheia-rettssak vurderes04:41NorgeHøyres integreringsminister og Oslo Høyre har ulikt syn på SFO-overnattingstilbud04:09VerdenDemonstranter ber Tsjekkias statsminister om å trekke seg04:06PengerNordmenn vil bruke over 6.200 hver på julegaver03:53VerdenDen britiske regjeringsadvokaten jobbet for svindelsiktet i Danmark03:12PengerVår Energi er blitt Norges nest største oljeselskap02:37VerdenFortsatt for farlig å finne savnede på vulkanøy på New Zealand02:10NorgeNi personer evakuert fra tre hus etter mye nedbør02:04VerdenFN: Flere utenlandske væpnede grupper involvert i Libya-konflikten01:03PolitikkTrump advarer Russland mot innblanding i valget00:59NorgeBabcock kan få hele regningen etter beredskapskrisen00:36VerdenBritisk måling: Labour-framgang, men tory-ledelse
Populært