Meny

Lysekroner, dyne og Berlinmuren:

Her er de rareste tingene folk har giftet seg med

Ikke alle har valgt å gifte seg med et annet menneske. – Vi skal aldri slutte å undre oss over hva mennesker liker. Det er så utrolig mangfoldig, sier kjendis-sexolog Esben Esther Pirelli Benestad.

Se eksempler på ting mennesker har giftet seg med lenger ned i saken!
Fra barneår av begynner man kanskje å tenke på hvem man skal gifte seg med når man blir stor. Men i vårt etter hvert mer frie samfunn, der normer stadig brytes og endres, har det for noen heller blitt et spørsmål om hva.

Romantikk har nemlig vist seg å ikke være forbeholdt to personer av kjøtt og blod. For en rekke mennesker har valgt å leve ut sine kjærlighetsforhold til det man kan kalle mer utradisjonelle gjenstander.

Det er nok mange som velger å holde dette skjult. Men i den andre enden har man dem som allerede etter å ha «kommet ut av skapet», annonserer planer om å gjennomføre giftermål med alt fra lysekroner til Berlinmuren. Andre igjen tar singellivet ett hakk videre og vies med seg selv.

At folk velger å uttrykke kjærlighet på denne måten, får kanskje enkelte til å heve på øyenbrynene. Men sexolog Esben Esther Pirelli Benestad har skrevet et dikt som fremmer en mer åpen holdning til tematikken, og det lyder som følger:

«Sett aldri spørsmålstegn ved andres lykke;
hvor snodig den enn måtte være.
For når det kommer til stykket
er det alltid noe å lære.»

– Og det er en grunnholdning jeg har til alle de tingene. Vi skal aldri slutte å undre oss over hva mennesker liker. Det er så utrolig mangfoldig, sier Benestad til ABC Nyheter etter å ha proklamert det høvelige diktet som har fulgt hen i en årrekke.

– Velger ting som er trygge

Benestad mener det er mange grunner til at folk gifter seg med noe annet enn et annet menneske. Hen henviser blant annet til noe man innen psykologien kaller for «overgangsobjekter».

Esben Esther Pirelli Benestad er lege, spesialist i klinisk sexologi og professor i sexologi ved Universitetet i Agder. Foto: Kjell Inge Søreide/ UiA
Esben Esther Pirelli Benestad er lege, spesialist i klinisk sexologi og professor i sexologi ved Universitetet i Agder. Foto: Kjell Inge Søreide/ UiA

– De bamsene og dukkene vi har som barn er eksempler på overgangsobjekter. De har vi gjerne et kjærlighetsforhold til. Om man tenker psykologisk på det, velger man ting som er trygge, forklarer sexologen som en mulig forklaring på hvorfor noen velger å inngå kjærlighetsforhold til objekter.

Britiske Amanda Liberty er et eksempel på en objektofil. Hun har valgt å inngå ekteskap med en lysekrone.

– Man kan si hva man vil om lysekroner, men den er trofast da! sier Pirelli Benestad lett humrende.

– Og så hender det jo at hvis du elsker uvanlig, så kommer du i avisen. Og noen av disse menneskene har kanskje behov for å gjøre seg bemerket? Hvem vet. Det jeg alltid sier er at man må snakke med de det dreier seg om. De er best egnet til å gi gode svar, påpeker sexologen.

Les også: Spør psykologen: Jeg sliter med å få meg dame. Hva skal jeg gjøre?

Her kommer en liste over personer som har funnet kjærligheten i et variert utvalg objekter:

Noorul Mahjabeen Hassan - videospillet Tetris

Matematikkstudent Noorul Mahjabeen Hassan (20) identifiserer seg selv som objektseksuell, og tiltrekkes av objekter.

Hun har lagt planer om å gifte seg med sitt Tetris-videospill. Rommet hennes er også utsmykket med Tetris-relaterte objekter.

Før hennes nåværende forhold var hun sammen med kalkulatoren Pierre. Hun innrømmer også å ha vært tiltrukket av énskinnebaner, iPod-er og et GPS-system.

Pascale Sellick - dyne

I januar skrev The Mirror om 49 år gamle Pascale Sellick fra Devon i England.

I samarbeid med en bryllupsplanlegger organiserer hun en overdådig bryllupsseremoni for seg og sin elskede dyne.

Hun beskrev forholdet til dynen som det mest intime og pålitelige hun noensinne hadde hatt.

– Dynen min er det lengste, sterkeste, mest intime og pålitelige forholdet jeg noensinne har hatt. Det er fordi det alltid har vært der for meg og gir meg gode klemmer, sier Sellick til The Mirror, og beskriver seg selv som en frekk, rå, og spektakulær ekshibisjonist.

Amanda Sparrow Large - piratspøkelse

Den irske Jack Sparrow-etterligneren Amanda Sparrow Large (46) giftet seg med det 300 år gamle spøkelset til en haitisk pirat. Men for at det skulle være lovlig dro hun ut i internasjonale farvann, der hun og piraten Jack ble viet av en sjamanprest.

Amanda sa at hun hadde funnet sin sjelevenn i piraten fra 1700-tallet, men senere meddelte hun at paret hadde gått hver til sitt og advarte folk om å være «veldig forsiktige når man vasser i åndelighet».

Les også: Reise alene? Syv gode tips

Erika Anderson - seg selv

Det finnes nå en rekke mennesker som har inngått ekteskap med seg selv, kalt sologami. Erika Anderson (37) er en av dem. For henne handlet det om selvaksept, samt å vite at man er god nok selv uten en partner å dele livet sitt med. Hun var også lei av at familie og venner bragte opp spørsmålet om det ikke var på tide å gifte seg.

En annen person som giftet seg med seg selv, er den italienske fitnessguruen Laura Mesi. Hun giftet seg på et nokså tradisjonelt vis, med hvit brudekjole, brudepiker og en stor kake.

Etter et langvarig forhold tok slutt, bestemte hun seg for to år siden å gifte seg med seg selv om hun fortsatt var singel etter fylte 40.

Mesis ekteskap med seg selv har ingen juridisk tyngde, noe som i det minste betyr at hvis hun skulle ønske å skille seg, slipper hun å ta de rettslige skrittene en skillsmisse vanligvis medfører.

Det er flere som har giftet seg med seg selv, men også av andre grunner enn selvaksept. Nyttårsaften 2007 giftet kinesiske Liu Ye seg med seg selv, og under vielsen utvekslet han løftene med en pappfigur av seg selv. Han skal ha innrømmet at det var et noe narsissistisk ekteskap.

Amanda Liberty - lysekrone

Amanda Liberty (33) fra Leeds i England svinger seg nok mye fra lysekronen, slik artisten Sia synger så fint om i låten «Chandelier». Hvordan skal hun ellers få oppmerksomheten fra sin forlovede?

Amanda skal nemlig gifte seg med den tyske lysekronen Lumiere, som hun kjøpte på eBay for 400 britiske pund. Det skal ha vært kjærlighet ved første blikk.

Men det blir neppe et monogamt ekteskap. For Amanda går heller til sengs med den portable lysekronen Jewel.

Hun er objektofil, som betyr at hun er tiltrukket av objekter. Hennes første kjærlighetsforhold var til et trommesett hun forelsket seg i som 14-åring, og skal senere ha vært sammen med Frihetsgudinnen på Liberty Island i New York.

I hjemmet hennes henger det til sammen 25 lysekroner hun har investert både penger og kjærlighet i.

Les også: Gay Pride i dyreriket

Amanda Rodgers - hund

I 2012 giftet hundeeier Amanda Rodgers seg med hunden Sheba.

Kvinnen fra London hadde tidligere vært kortvarig gift med en mann. Tjue år senere går hun ned midtgangen med sin utkårede hund i Split i Kroatia foran 200 gjester.

Da hun gikk ned på kne og fridde til Sheba, skal hun ha tolket logringen med halen som et ja.

– Jeg vet at bryllupet til Sheba ikke var ekte i juridisk forstand. Men det var en fin måte å markere hva Sheba betyr for meg. Sheba er aldri uvennlig mot meg og hun er alltid glad, sa hun til Metro i 2014.

Sal9000 - dataspillkarakter

En japansk mann med aliaset Sal9000 giftet seg med en dataspillkarakter i 2009.

Spilleren ble forelsket i karakteren Nene Anegasaki mens han spilte dating-simuleringsspillet Love Plus på sin Nintendo DS-konsoll.

De skal senere ha blitt foreldre til et fiktivt barn.

Amy Wolfe - karusell

Hvert ekteskap har sine oppturer og nedturer, men det kan forventes at Amy Wolfe fra New York opplever mer av dette etter å ha giftet seg med karusellen 1001 Nacht.

Før de giftet seg skal hun angivelig ha hatt over 3000 runder med karusellen, som ligger i Pennsylvania i USA.

I videoen under forteller Wolfe om sitt nære forhold til karusellen:

Les også: «Slik er den perfekte vagina»

Erika Eiffel - Eiffeltårnet

Eirka Labrie byttet etternavn til Eiffel etter å ha giftet seg med det kjente landemerket Eiffeltårnet i Paris i 2007.

Hun har også vært i forhold med en rekke andre gjenstander, som en bro, en kran og Berlinmuren.

Da en britisk dokumentar om Erikas forhold til Eiffeltårnet skapte mye kontrovers rundt henne, førte det til at personalet ved Eiffeltårnet ikke ville ha noe med henne å gjøre.

Erika følte seg revet og fremmedgjort fra partneren sin.

– Jeg vet ikke en gang hvordan jeg kan uttrykke en slik hjertesorg. Den bare ødela meg. Det var det endelige støtet, og jeg måtte bare trekke meg, sier hun i et intervju med Vice.

Hun gikk siden tilbake til Berlinmuren, og skal visstnok ha flyttet fra USA til Berlin i Tyskland for å komme nærmere sin kjære.

– Det var et objekt som ble hatet for å være det han er. På 1980-tallet følte jeg empati for ham. Han kan ikke noe for hvor han ble bygd. De fokuserte sitt hat mot muren, i stedet for politikken bak den. Jeg følte som om jeg led på samme måte. Jeg gjennomgikk mye avvisning da jeg var yngre på grunn av min orientering, sier Erika til Vice.

Berlinmuren er faktisk enkemann, for den har vært gift med svenske Eija-Riitta Berliner-Mauer, som gikk bort i 2015. De ble først gift i 1979.

Eija-Riitta Berliner-Mauer og Erika Eiffel skal ha funnet hverandre og blitt bestevenner, ifølge Eiffels støtteside for objektseksuelle.

De skal sammen ha bygd verdens største nettverk for dem som deler deres legning.

Listen kunne ha fortsatt i det «uendelige», men her er noen hederlige omtaler:

Thailandske Chadil Deffy - giftet seg med sin avdøde kjæreste

Amerikanske Davecat - giftet seg med en oppblåsbar dukke

Britiske Sharon Tendler - giftet seg med delfin i Israel

Les også: UNICEF: 115 millioner ble brudgommer som barn

Mindre konvensjoner - mer farger

Sexolog Esben Esther Pirelli Benestad utdyper om hvorvidt orienteringen objektofili kommer av seksualitet eller kjærlighet.

– Jeg vil tro mer at det kommer av kjærlighet enn seksualitet. Men hvem vet. Det er to fenomener som går hånd i hånd. Det er vanskelig å forestille seg hvordan man elsker med en lysekrone, da måtte jeg i alle fall snakke med den det dreier seg om, sier Benestad.

Grunnen til at man kanskje ikke ser så mye av folk som gifter seg med objekter i Norge, kan ifølge Benestad skyldes at det ikke oppleves som problematisk.

I sin praksis som sexolog kan hen ikke huske å hatt personer som velger å elske på denne måten inne til terapi. Det er de som opplever problemer som søker hjelp.

Men likevel lever vi i en mer åpen verden.

– Vi ser farger i mange ting, både i kjønn, seksualitet og kjærlighet. Det er større variasjon og individualitet, om du vil. Man er mindre bundet av konvensjoner og handler mer ut i fra seg selv liksom, sier Benestad avslutningsvis.

Les også: Valg av homofil samboer i menighetsråd skaper splid i baptistsamfunnet

Kilder: Ranker , Mirror , Sol

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:25 Viagra blir reseptfritt fra nyttår07:24 Sjanseløs mot sort hull: – Slukt og sluknet umiddelbart07:00 Kulturministeren vil i framtiden forby navn som Norec, Norad, Nkom og OsloMet06:56 Kjempehopp for Oslo Ap på meningsmåling siden juni06:56 Bil i full fyr på E18 ved Mysen06:30 Rapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter06:29 Gunnarssons Palermo-mareritt: Fikk verken lønn eller spilletid06:11 Fem omkom under konsert i Algerie05:56 Dette skjedde i natt05:53 Sentrale kilder i Frp: Venstre har posisjonert seg for å tre ut av regjeringen05:51 Rekordmange ran i europeisk feriefavoritt05:50 Dette skjer i dag05:03 Indonesisk mann går baklengs for å stoppe avskoging04:56 Viktor Hovland med god åpningsrunde i Boise04:54 Gebyret for familiegjenforening er mer enn 17 ganger høyere enn i 200204:21 YouTube har stengt kontoer som forsøkte å påvirke situasjonen i Hongkong03:51 MDG suser fram på bergensmåling – kan sikre rødt byråd03:30 Bolsonaro mener Macron har mentalitet som en kolonialist03:08 Ikke egentlig så dyrt med tidenes høyeste boligpriser02:38 Boligbyggingen i Norge nesten halvert i år02:32 Interpol har utstedt arrestordre på tidligere geriljaleder fra Colombia01:51 Tutta åpnet ett slag under par i Canada01:47 Oslo-politiet vil ikke si om de fulgte ordre om å kontakte moskeer01:06 Svensk politi vil ikke gå med navn på tjenestekortet00:36 Småbarnsfar (27) i Bergen tar drapssiktelsen tungt00:28 Sjiraffen får status som beskyttet dyreart00:20 Frp-kilder: Venstre posisjonerer seg for å gå ut00:10 Sagøy til kvartfinale i parabadminton-VM23:41 Venstre hadde med seg tydelige krav til bompengemøte23:39 Senterpartiet puster Ap i nakken på ny måling23:31 Russisk robot bistår astronauter på ISS23:22 Spektakulært Bolly-mål gir Molde håp før returkampen23:12 Størseth på 5.-plass i EM paradressurridning23:07 Spektakulært Bolly-mål gir Molde-håp før returkampen, 1-2-tap i Beograd22:46 FCK slet, men tok langt steg mot europaligaen22:35 Brasiliansk påtalemyndighet gransker Amazonas-branner22:32 Fem døde i lynnedslag i Polen22:07 Hissig debatt: – Føler dette sterkt, jeg ble bestefar i dag21:56 FN-sjefen og Frankrikes president uroet over Amazonas-branner21:28 Kvinne fanget ørret med to munner: – Bisart vakker21:10 VG erkjenner brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten20:59 Sør-Korea bryter etterretningsavtale med Japan20:45 Hjemløse nordmenn utvandret: Fortsetter presset mot Jensen20:36 Italias president gir partiledere tid til å løse regjeringskrisen20:28 Rettssaken om Røkke-utpressing utsettes igjen20:24 Siv Jensen står på sitt – vil ikke forhandle mer om bompenger20:15 Ny måling: Velgerne flykter fra Ap og Høyre20:12 Orkla tilbakekaller kyllingrett20:08 Pentagon bekrefter at Hamza bin Laden er død20:07 Valg 2019: Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum møtes til duell i Lofoten20:02 Verdens raskeste mann i dopingtrøbbel19:05 Fem personer døde etter lynnedslag i Polen18:33 Mann alvorlig skadd i traktorulykke på Helgeland18:27 Fire frifunnet i narkosak – undercoveragenter kan ha framprovosert handlingen18:23 Macron mener det er for sent for en ny brexitavtale17:36 Norges U16-jenter i basketball til EM-semifinale16:50 Utrolige bilder: Titanic i ferd med å bli spist opp16:46 – Tyrkias ambassade driver systematisk overvåkning16:02 Sjøgress trekkes tilbake etter mistanke om virus16:01 Innfører rabattkort for personreiser på ferger15:32 Død person funnet i bekk – stort område sperret av15:24 Nordmann i Thailand kvalte brite til døde15:08 Håper på snarlig bompengeløsning14:18 Enova gir 2,3 mrd til stort klimatiltak: Verdens største flytende vindkraftverk til havs14:14 Trump fyrte løs mot Danmark - nå får han høre det: – Du er patetisk13:55 300 ansatte har opplevd seksuell trakassering på universiteter og høyskoler13:54 VIF-profil ute med brudd i armen13:46 Beskyldt for å bruke organer fra henrettede fanger til forskning13:44 Tyrkia arrangerer toppmøte om Syria13:15 Svenske Säpo advarer mot høyreekstrem vold13:15 Religiøs leder dømt for nedlasting av overgrepsmateriale13:10 Her får vi et unikt glimt av fremtiden til BMW12:42 Italiensk mafiatopp pågrepet12:22 72 millioner tonn krill i fangstområdet i Antarktis12:21 Brann på elvebåt i St. Petersburg12:17 Irans utenriksminister advarer Norge mot å delta i flåtestyrke11:49 Kosovos nasjonalforsamling oppløst11:49 Indonesia stenger nettet for å stanse rykteflom11:29 Kallmyr presiserer: – Departementet og ikke Frp som gir UDI instruks11:26 Trailersjåfør gjør livsfarlig manøver: – Fikk sjokk11:10 Vil øke fartsgrensene på flere veier10:36 Blindtarmskirurgi kobles til depresjonsrisko10:14 VAR gjør norsk debut på Lerkendal10:13 Tause om mulige nye bommøter09:50 Israelske styrker åpnet ild mot israelsk fly09:50 Pompeo med utstrakt hånd til Danmark09:20 IS-fange vil hjem: – Jeg ble ved en feiltakelse med i en mafia09:14 Ap stuper i Trøndelag – Sp haler innpå09:13 Ytterligere to menn pågrepet etter København-bombe08:42 Trump vil ikke kutte skatten likevel08:38 USAs budsjettunderskudd passerer 1.000 milliarder dollar08:24 Støre er valgkampens flykonge08:14 Mann i 20-årene siktet for drap på Ronny (43)07:44 Equinor får flere hundre millioner i havvind-støtte fra statlige Enova, ifølge Teknisk Ukeblad07:36 Vanvittig Kamara-mål da Rooney fikk rødt kort og D.C. United tapte07:36 KrF ber regjeringen snu og ta imot migranter fra Ocean Viking07:30 Amerikanske soldater drept i Afghanistan06:30 Hovland hylles før neste PGA-matchball06:25 Eminem saksøker Spotify06:17 Advokat sier norsk UD forhindret hjemtransport av sykt barn fra Syria
Siste nytt
07:25NorgeViagra blir reseptfritt fra nyttår07:24VerdenSjanseløs mot sort hull: – Slukt og sluknet umiddelbart07:00NorgeKulturministeren vil i framtiden forby navn som Norec, Norad, Nkom og OsloMet06:56NorgeKjempehopp for Oslo Ap på meningsmåling siden juni06:56NorgeBil i full fyr på E18 ved Mysen06:30VerdenRapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter06:29SportGunnarssons Palermo-mareritt: Fikk verken lønn eller spilletid06:11VerdenFem omkom under konsert i Algerie05:56NorgeDette skjedde i natt05:53NorgeSentrale kilder i Frp: Venstre har posisjonert seg for å tre ut av regjeringen05:51ReiseRekordmange ran i europeisk feriefavoritt05:50NorgeDette skjer i dag05:03VerdenIndonesisk mann går baklengs for å stoppe avskoging04:56SportViktor Hovland med god åpningsrunde i Boise04:54NorgeGebyret for familiegjenforening er mer enn 17 ganger høyere enn i 200204:21VerdenYouTube har stengt kontoer som forsøkte å påvirke situasjonen i Hongkong03:51NorgeMDG suser fram på bergensmåling – kan sikre rødt byråd03:30VerdenBolsonaro mener Macron har mentalitet som en kolonialist03:08NorgeIkke egentlig så dyrt med tidenes høyeste boligpriser02:38NorgeBoligbyggingen i Norge nesten halvert i år02:32VerdenInterpol har utstedt arrestordre på tidligere geriljaleder fra Colombia01:51SportTutta åpnet ett slag under par i Canada01:47NorgeOslo-politiet vil ikke si om de fulgte ordre om å kontakte moskeer01:06VerdenSvensk politi vil ikke gå med navn på tjenestekortet00:36NorgeSmåbarnsfar (27) i Bergen tar drapssiktelsen tungt00:28VerdenSjiraffen får status som beskyttet dyreart00:20NorgeFrp-kilder: Venstre posisjonerer seg for å gå ut00:10SportSagøy til kvartfinale i parabadminton-VM23:41PolitikkVenstre hadde med seg tydelige krav til bompengemøte23:39NorgeSenterpartiet puster Ap i nakken på ny måling23:31VerdenRussisk robot bistår astronauter på ISS23:22SportSpektakulært Bolly-mål gir Molde håp før returkampen23:12SportStørseth på 5.-plass i EM paradressurridning23:07SportSpektakulært Bolly-mål gir Molde-håp før returkampen, 1-2-tap i Beograd22:46SportFCK slet, men tok langt steg mot europaligaen22:35VerdenBrasiliansk påtalemyndighet gransker Amazonas-branner22:32VerdenFem døde i lynnedslag i Polen22:07Helse og livsstilHissig debatt: – Føler dette sterkt, jeg ble bestefar i dag21:56VerdenFN-sjefen og Frankrikes president uroet over Amazonas-branner21:28Helse og livsstilKvinne fanget ørret med to munner: – Bisart vakker21:10KulturVG erkjenner brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten20:59VerdenSør-Korea bryter etterretningsavtale med Japan20:45NorgeHjemløse nordmenn utvandret: Fortsetter presset mot Jensen20:36VerdenItalias president gir partiledere tid til å løse regjeringskrisen20:28NorgeRettssaken om Røkke-utpressing utsettes igjen20:24PolitikkSiv Jensen står på sitt – vil ikke forhandle mer om bompenger20:15PolitikkNy måling: Velgerne flykter fra Ap og Høyre20:12Mat og drikkeOrkla tilbakekaller kyllingrett20:08VerdenPentagon bekrefter at Hamza bin Laden er død20:07PolitikkValg 2019: Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum møtes til duell i Lofoten20:02SportVerdens raskeste mann i dopingtrøbbel19:05VerdenFem personer døde etter lynnedslag i Polen18:33NorgeMann alvorlig skadd i traktorulykke på Helgeland18:27NorgeFire frifunnet i narkosak – undercoveragenter kan ha framprovosert handlingen18:23PolitikkMacron mener det er for sent for en ny brexitavtale17:36SportNorges U16-jenter i basketball til EM-semifinale16:50VerdenUtrolige bilder: Titanic i ferd med å bli spist opp16:46Verden– Tyrkias ambassade driver systematisk overvåkning16:02Helse og livsstilSjøgress trekkes tilbake etter mistanke om virus16:01ReiseInnfører rabattkort for personreiser på ferger15:32NorgeDød person funnet i bekk – stort område sperret av15:24VerdenNordmann i Thailand kvalte brite til døde15:08PolitikkHåper på snarlig bompengeløsning14:18NæringslivEnova gir 2,3 mrd til stort klimatiltak: Verdens største flytende vindkraftverk til havs14:14VerdenTrump fyrte løs mot Danmark - nå får han høre det: – Du er patetisk13:55Helse og livsstil300 ansatte har opplevd seksuell trakassering på universiteter og høyskoler13:54SportVIF-profil ute med brudd i armen13:46VerdenBeskyldt for å bruke organer fra henrettede fanger til forskning13:44VerdenTyrkia arrangerer toppmøte om Syria13:15VerdenSvenske Säpo advarer mot høyreekstrem vold13:15NorgeReligiøs leder dømt for nedlasting av overgrepsmateriale13:10MotorHer får vi et unikt glimt av fremtiden til BMW12:42VerdenItaliensk mafiatopp pågrepet12:22Norge72 millioner tonn krill i fangstområdet i Antarktis12:21VerdenBrann på elvebåt i St. Petersburg12:17PolitikkIrans utenriksminister advarer Norge mot å delta i flåtestyrke11:49PolitikkKosovos nasjonalforsamling oppløst11:49VerdenIndonesia stenger nettet for å stanse rykteflom11:29PolitikkKallmyr presiserer: – Departementet og ikke Frp som gir UDI instruks11:26MotorTrailersjåfør gjør livsfarlig manøver: – Fikk sjokk11:10MotorVil øke fartsgrensene på flere veier10:36Helse og livsstilBlindtarmskirurgi kobles til depresjonsrisko10:14SportVAR gjør norsk debut på Lerkendal10:13PolitikkTause om mulige nye bommøter09:50VerdenIsraelske styrker åpnet ild mot israelsk fly09:50VerdenPompeo med utstrakt hånd til Danmark09:20VerdenIS-fange vil hjem: – Jeg ble ved en feiltakelse med i en mafia09:14PolitikkAp stuper i Trøndelag – Sp haler innpå09:13VerdenYtterligere to menn pågrepet etter København-bombe08:42PengerTrump vil ikke kutte skatten likevel08:38PengerUSAs budsjettunderskudd passerer 1.000 milliarder dollar08:24PolitikkStøre er valgkampens flykonge08:14NorgeMann i 20-årene siktet for drap på Ronny (43)07:44NorgeEquinor får flere hundre millioner i havvind-støtte fra statlige Enova, ifølge Teknisk Ukeblad07:36SportVanvittig Kamara-mål da Rooney fikk rødt kort og D.C. United tapte07:36NorgeKrF ber regjeringen snu og ta imot migranter fra Ocean Viking07:30VerdenAmerikanske soldater drept i Afghanistan06:30SportHovland hylles før neste PGA-matchball06:25KulturEminem saksøker Spotify06:17VerdenAdvokat sier norsk UD forhindret hjemtransport av sykt barn fra Syria
Populært