Meny

Tyske livreddere slår mobil-alarm:

– Barn drukner mens foreldrene ser på mobilen

Legg vekk smarttelefonen når barna eller barnebarna er i vannet. Det er den klare oppfordringen til det tyske livredningsselskapet, DLRG. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Stadig flere tyskere mister livet i drukningsulykker. Nå slår livredderne alarm: – Legg vekk smarttelefonen når barna eller barnebarna er i vannet.

I løpet av årets syv første måneder har 279 personer druknet i Tyskland. Det er 37 flere enn i 2017, ifølge det tyske livredningsselskapet, DLRG.

Det økende antallet drukningsulykker får livredderne til å slå alarm. De mener tyske barn er for dårlige til å svømme og foreldrene for dårlige til å holde øye med barna når de er i vannet, skriver den danske avisen Politiken.

Achim Wiese, en talsmann for DLRG, peker på en klar sammenheng mellom barn i vannet og fraværende foreldre som er for opptatte med mobiltelefonen til å oppdage om barna får problemer.

Les også: Flere dør i drukningsulykker – 11 personer druknet i Norge i mai

– Alt for få foreldre og besteforeldre følger det helt enkle rådet: Legg vekk smarttelefonen når barna eller barnebarna er i vannet, sier Wiese.

Utfordringen eksisterer også i tyske svømmehaller.

– Hver dag opplever vi at folk betrakter svømmebassenget som en barnehage og at de skrur av oppmerksomheten. Før i tiden gikk foreldre og besteforeldre ned i vannet sammen med barna. Nå er mange så oppslukte av mobilen at de ikke får med seg hva som skjer. Det er virkelig trist, uttaler Alex Dietrich, talsperson for den tyske svømmeorganisasjonen DSV, til flere medier.

Les også: Nesten 250 har druknet i Polen siden april

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært