Meny

Mener dette er den perfekte menneskekroppen

Skulle det være noen tvil, så er den perfekte menneskekroppen til venstre, mener professor i anatomi, Alice Roberts, til høyre. Foto brukt med tillatelse fra BBC Factual Television.
Hvordan ville mennesket sett ut dersom det lånte de beste delene fra dyreriket? En britisk professor i anatomi forsøkte å bygge opp menneskekroppen på nytt.

Gjennom millioner av år med evolusjon har mennesket utviklet seg til å bli slik vi kjenner det i dag. Men fortsatt finnes det rom for forbedringer, mener den britiske TV-stjernen og professor i anatomi, Alice Roberts.

I forbindelse med en BBC dokumentar ble hun bedt om å peke på menneskekroppens «evolusjonsmessige defekter» for så å foreslå modifiseringer og endringer som ville gjort mennesket enda mer robust og bedre tilpasset livet på jorden.

Så til dyreriket

Foto brukt med tillatelse fra BBC Factual Television.

Professoren så til dyreriket for inspirasjon, og sammen med to skulptører og anatomieksperter lagde hun det som hun beskriver som den ultimate menneskekropp. Et slags menneske 2.0. Et menneske med froskehud, kengurupung, strutseben og katteører.

«Jeg startet med meg selv, min 40 år gamle kropp, litt for rund i kantene og på ingen måter perfekt. Deretter lot jeg meg selv scanne i visshet om at den virtuelle utgaven av meg etter hvert ville bli forandret og modifisert, kanskje til det helt ugjenkjennelige,» forteller Alice Roberts i et blogginnlegg ABC Nyheter har fått tilsendt fra BBC.

Les også:   Slik tok mennesket over verden

Mangelfull evolusjon

Anatomiprofessoren mener vi mennesker evolusjonsmessig på mange måter er ofre for vår egen suksess. Det eneste vi trenger for å vinne i evolusjonen er at vi klarer å leve lenge nok til å spre våre gener videre. Etter det bryr ikke evolusjonen seg særlig mye om oss, mener Roberts, og peker på at vi mennesker gjerne får slitasjeproblemer når vi har passert 50, 60 år, altså etter at vi vanligvis har fått reprodusert oss.

I blogginnlegget skriver Roberts at hun stjal bena til struts, huden til frosk og blekksprut, et hjerte med enda flere arterier - lik hjerter til hunder og marsvin og la til kroppsdeler som katteører og kenguruens pung.

– Da jeg stilte spørsmål på Twitter om hva folk ville endret med sin egen kropp, var det svært mange som svarte barnefødsler. Våre storhodete babyer kan gjøre fødselen utfordrende for mange. Men hva om mennesket utviklet seg fra pungdyrene, fra dyr som føder sitt avkom svært tidlig og deretter har dem i en pung inntil de er klare til å være uavhengig fra moren? Jeg tenker ideen er glimrende, sier Roberts.

Les også:   – Slapp av, urfolk sover heller ikke åtte timer om natten

Ikke den første «perfekte kropp»

Den britiske anatomiprofessoren er på langt nær den første forskeren som har fundert på hvordan mennesket ville sett ut for å være enda bedre tilpasset omgivelsene. I 2016 fikk australske trafikkmyndigheter designet den perfekte menneskekropp for å overleve trafikkulykker.

Personen de designet hadde ingen nakke, ingen nakkevirvler og en stor hodeskalle som fungerte som en sykkelhjelm. I tillegg hadde personen super-ribbein og 12 brystvorter. Se video under.

Les også: Ingen hals og 12 brystvorter: Grahams kropp er perfekt

Helse og livsstil
Populært