Harry og Meghan gifter seg:

Hoffekspert: – Siste storslåtte kongelige bryllup på lenge

Video: Øyeblikkene Kjell Arne Totland aldri glemmer.

Det blir pomp, prakt og glitrende juveler når Meghan Markle og prins Harry av Storbritannia gir hverandre sitt ja. Men så må vi vente lenge til neste store bryllupsfest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag 19. mai er det duket for bryllupsfest på de britiske øyer når prins Harry og Hollywood-stjernen Meghan Markle smis i Hymens lenker i St. George’s Chapel i Windsor, en liten by som ligger like vest for hovedstaden London.

Det forestående bryllupet følges med stor interesse både i Storbritannia og i resten av verden. Men det kan bli lenge til neste gang.

– Bryllupet lørdag kan bli det siste virkelig storslåtte kongelige bryllupet i Europa på en god stund. Riktignok gifter prinsesse Eugenie av York seg også i Windsor til høsten, men det blir ikke det samme. Og det kan fortsatt bli noen år til dagens kongelige tenåringer gifter seg - både her hjemme og ute i Europa, sier TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til ABC Nyheter.

– Men man vet jo aldri, plutselig kan det jo skje noe uventet og stort i Monaco.

– Et godt team

Kjell Arne Totland er i dag utvilsomt Norges mest kjente kongehusekspert og en utømmelig kunnskapskilde om alt som måtte krype og gå av kongelige.

TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland har dekket over tyve kongelige bryllup og er dermed ledende i Europa på sitt felt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland har dekket over tyve kongelige bryllup og er dermed ledende i Europa på sitt felt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Han er ikke i tvil om at Harry virkelig har funnet sin sjelevenn i Meghan Markle.

– Jeg tror de to sammen blir et godt team, som sammen med William og Kate vil fornye monarkiet og gjøre det relevant for nye generasjoner. Man ser allerede at de fire både sammen og hver for seg har en helt spesiell appell til de unge, sier Totland til ABC Nyheter.

– Farmor Elizabeth har da også nettopp utnevnt Harry til ungdomsambassadør i Det britiske samveldet, noe som trolig vil føre til en utstrakt reisevirksomhet for det unge paret. En rolle som utvilsomt vil passe dem begge som hånd i hanske, mener Totland.

Les også: Seks steder du kommer tettere på de britiske kongelige

Minnes tårene i kirken

Som hoffreporter for Se & Hør frem til 2011 og for TV2 siden 2013, har Totland i årene løp dekket og kommentert mer enn 25 kongelige bryllup. Og selv om kongelige bryllup gjerne preges av pomp og prakt og glitrende juveler, er det gjerne de små og nære, mer menneskelige tingene som Totland selv husker best.

– Som Mette-Marits, Märthas og Máximas tårer i kirken. Eller Frederik og Joachim, som begge gråt da da de fikk se sin brud komme inn i kirken. Eller Victoria, som takket folket for sin prins. Og William, som etter bryllupslunsjen kjørte ut av Buckingham Palace i åpen sportsbil med sin brud ved sin side.

(Saken fortsetter under)

25. august var det duket for kongelig bryllup i Oslo da kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit giftet seg i Oslo Domkirke. Her kysser brudeparet på slottsbalkongen. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Totland mener det er naturlig at våre to hjemlige kongelige bryllup er de som utmerker seg spesielt – Haakon og Metter-Marits i 2001; Märtha og Aris året etter.

– Som nordmenn hadde vi jo fulgt Haakon og Märtha fra de ble født og sett dem vokse opp. Da føler man en spesiell nærhet; vi tilhører jo nærmest den utvidede familien.

– I tillegg må jeg nevne tronfølgerbryllupene i Danmark og Sverige som svært så minnerike. Og det gjelder også William og Kates bryllup i 2011, kanskje nettopp på grunn av den elleville kjøreturen i sportsbil som jeg faktisk ved en tilfeldighet opplevde på svært så nært hold.

Les også: Her kan du bo kongelig

Må forvente mindre pomp og prakt

Hva er det som gjør at vi husker noen kongelige bryllup langt bedre enn andre, som for eksempel Diana og Charles versus Sarah og Andrew?

– Man kommer ikke utenom at noen kongelige bryllup er større og viktigere enn andre. Det ser man også på gjestelisten. Ved en tronarvings bryllup er gjerne både monarker og tronfølgere fra resten av Europa på plass både i kirken og ved bryllupsfesten. Det er slett ikke tilfelle når en menig prins eller prinsesse gifter seg, forklarer Totland.

(Saken fortsetter under)

VIDEO: 36 år etter at hele verden kunne se prinsesse Diana si ja til prins Charles i St. Pauls katedral i London, ble TV-sendingen i 2017 restaurert i digitalt format

Kongehuseksperten mener vi vil se denne forskjellen komme tydelig frem ved Harry bryllup i Windsor, som vil være langt mindre og mer privat sammenliknet med prins Williams bryllup for sju år siden.

– Når vi alle husker Charles og Dianas bryllup så godt, har det derfor mye med det faktum å gjøre at de to ble Storbritannias nye tronfølgerpar. «Århundrets bryllup» ble det faktisk kalt. I tillegg hadde jo purunge Lady Diana Spencer en helt spesiell appell.

– Dessuten spiller nok dessverre både skilsmissen og prinsesse Dianas tragiske endelikt i 1997 inn – og gjør at vi aldri glemmer den unge bruden i den store bløtkake-kjolen.

Les også: Den dagen Diana døde

Har lært av Dianas skjebne

Totland opplever at forholdene rundt Meghans inntreden i den britiske kongefamilien har endret seg svært, sammenliknet med det som møtte hennes avdøde svigermor da hun skulle gifte seg med Charles.

Ni år gamle prins Harry sammen med sin mor, prinsesse Diana, under feiringen av frigjøringsdagen i august 1995. To år senere døde Diana i en bilulykke i Paris. Foto: AP Photo/Alastair Grant
Ni år gamle prins Harry sammen med sin mor, prinsesse Diana, under feiringen av frigjøringsdagen i august 1995. To år senere døde Diana i en bilulykke i Paris. Foto: AP Photo/Alastair Grant

– Vi må huske at Meghan er langt eldre enn Diana var den gang hun giftet seg inn i kongefamilien, og at hun har både studier og mangeårig yrkeserfaring bak seg. Meghan er dessuten en ung dame med bein i nesen; hun har både meninger og sine meningers mot.

Totland sier til ABC Nyheter at han er virkelig imponert over hvordan Meghan Markle synes å ha tilpasset seg sin nye rolle og sitt nye liv – samtidig som hennes positive innflytelse merkes på prins Harry.

– Det er dessuten tydelig at også den britiske kongefamilien har lært en masse etter Dianas død i 1997. De har innsett at de må ta bedre vare på familiens inngiftede medlemmer. Det har de gjort med stort hell med den unge hertuginnen av Cambridge, og det er tydelig at de nå også gjør med prins Harrys tilkommende brud.

Les også: Over 2.600 borgere invitert til prinsebryllup i Storbritannia

Smitter til fest og giftelyst

Da Haakon i 2001 giftet seg med Mette–Marit i Oslo Domkirke, ble det rene folkefesten i hovedstaden der store mengder med mennesker troppet opp i håp om å få et glimt av brudeparet. Samtidig fulgte nesten to millioner TV-seere seremonien via direkteoverføring på skjermen.

Totland mener et kongelig bryllup bidrar til både fest og glede i befolkningen – og til økt støtte for monarkiet. Kanskje ikke minst i Storbritannia.

– Spesielt nå når det er prinsesse Dianas yngste sønn som gifter seg. Han var bare 12 år da moren så brått og brutalt ble revet fra ham og storebror William. Nå skal han altså gifte seg. Og det attpåtil med en amerikansk Hollywood-kjendis. Dette har ført til en veritabel bryllupsfeber både i Europa og USA.

(Saken fortsetter under)

Ved å takke ja til å bli Harrys kone, har Meghan Markle gjort sin siste skuespiller-jobb. Foto: AP/Eddie Mulholland
Ved å takke ja til å bli Harrys kone, har Meghan Markle gjort sin siste skuespiller-jobb. Foto: AP/Eddie Mulholland

Også på «mikroplan» pleier kongelige bryllup å ha en viss smitteeffekt, forteller TV2s kongehusekspert.

– Giftelysten øker blant unge kvinner – og billigere kopier av kongelige brudekjoler går unna som varmt hvetebrød. Det får vi nok også se i kjølvannet av bryllupet i Windsor til helgen.

Les også: Pubene får stenge senere når Harry gifter seg

I Grace Kellys fotspor

Amerikanske Meghan Markle er den første skuespilleren som giftes inn i den britiske kongefamilien, men hun er ikke den første som har måttet førtidspensjonere seg fra skuespilleryrket.

Grace Kelly pensjonerte seg som skuespillerinne som 26-åring etter å ha giftet seg med fyrst Rainier III av Monaco 19. april 1956. Foto: AP
Grace Kelly pensjonerte seg som skuespillerinne som 26-åring etter å ha giftet seg med fyrst Rainier III av Monaco 19. april 1956. Foto: AP

Da nyheten om forlovelsen mellom fyrst Rainier III av Monaco og Hollywood-stjernen Grace Kelly ble offentliggjort i 1956, fikk det stor oppmerksomhet i mediene. Alfred Hitchcock uttalte i et intervju at han var «veldig glad for at Grace hadde fått seg en så god rolle».

– Grace ble enormt populær i sitt nye hjemland og bidro i stor grad til at fyrstefamilien i Monaco kom inn i det gode selskap i Europas øvrige monarkier. Hun måtte imidlertid selvsagt legge sin svært så vellykkede filmkarriere på hyllen, og Meghan Markle har jo allerede spilt inn sin siste episode av suksess-serien «Suits», forteller Totland.

Hvis alt går bra og ekteskapet består, får vi nok aldri se henne i noen spillefilm eller tv-serie igjen.

– Nå er det en helt annen rolle som venter henne. Men skuespillererfaringen kan jo så avgjort komme godt med også der, avslutter hoffeksperten.

VIDEO: Filmen om prins Harry og Meghan Markles kjærlighetshistorie kommer på kino noen dager før det kongelige bryllupet. Her kan du se traileren

Les også:

Krigsveteran møter sin tapte kjærlighet etter 71 år

Syv historiske plasser som Europa har glemt

Kjærlighet har ingen grenser

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:51 Helseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50 Støtte til Radioresepsjonen i Kringkastingsrådet12:28 Nav venter fortsatt lav ledighet12:27 Ulsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01 Farlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42 Forskere har påvist hudkreftgener11:15 – Som et kaldt gufs fra DDR- og Sovjettiden10:53 – Ingen er bedre for United enn Solskjær10:41 Ving overtar tolv hoteller i Spania10:00 Knivstikking på arbeidsplass i Oslo09:45 Ber om hjelp til å stanse påstått pyramidesystem09:43 Sønn av dansk IS-medlem hentes hjem til Danmark09:43 Kina varsler at de vil gjengjelde Kongressvedtak om Hongkong09:42 Eldre kvinne kritisk skadd i busskjørsel08:45 Dyretragedien i Australia – her reddes Lewis ut av flammehavet08:37 Hitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner07:53 Widerøe mener MDGs politikk truer kortbanenettet07:42 Australias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner07:33 Siv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side07:05 Blytung beskjed til skiskyttersporten: Kan bety dødsstøtet06:39 Thingnes Bø om sin kalkulerte «gambling»: – Det skal absolutt være mulig06:36 Elverum vil runde 35.000 tilskuere i mesterligaen06:03 Riksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater06:00 Sveriges Riksbank tar klimagrep – vil kvitte seg med «brune» obligasjoner05:50 Dette skjer i dag05:45 En av seks i Bergen kommune lot seg lure av falsk epost05:30 Dette skjedde i natt05:30 MDG vil stoppe alle nye «monsterveier»05:16 18 jihadister drept i Burkina Faso05:00 VG: Staten har gitt norske kommuner bøter for 1,4 milliarder kroner04:45 Medisiner billigere i Norge enn i mange andre land03:53 Northugs manager slutter etter ni måneder03:38 Bellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:02 Kongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00 Flere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59 Ap vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor02:46 Studie: En tredel av Afrikas flora truet av utryddelse02:01 KS mener endring i avgift tvinger busser over på fossilt drivstoff01:45 Kraftig jordskjelv i Thailand og Laos01:01 Fylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58 Bolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44 Greta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40 Babcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30 Politidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25 Donald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11 Curling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59 Avsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23 Mann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16 Kvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38 Politiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19 Solberg til EPP: Bare kristendemokratiske partier kan takle klimakrisen21:02 Person døde etter utforkjøring20:38 Dale demper troen på elfly i Norge20:37 UEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33 Utenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21 Tysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40 Krisemåling for KrF19:16 NAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08 Prins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31 Snop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29 Trump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04 100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50 Hvitt fosfor-anklagene: – Søreide må ta et kraftfullt oppgjør17:40 Strengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22 Reaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!17:21 Ocean Viking har reddet 30 i Middelhavet16:50 Dømte Nav-ofre kan måtte vente lenge på erstatning16:34 Tore Sagen om rasist-sketsjen: – Jeg angrer ikke16:26 Vil evaluere systemet for innføring av nye legemidler16:20 Fire rumenske VM-spillere må bli hjemme etter dopingmistanke16:15 Person til sykehus etter knivstikking i Drammen16:02 Boktilbudene strømmer på til Frode Berg15:49 Person omkom i balkongbrann15:49 Sterke reaksjoner på Tottenhams Mourinho-ansettelse: – Usympatisk og dårlig nytt for klubben15:44 Dramatisk vitnemål mot Trump15:25 Banktrøbbel rammet 150.000 pensjonister15:22 Årelang krangel om Hitlers barndomshjem avgjort15:16 E18-advarsel: – Prosjektet er en skandale14:53 Industrigigant vil kutte tusenvis av arbeidsplasser14:28 Kowalczyk gjør comeback14:26 Flere får dø hjemme i stedet for på sykehus13:58 Politisk hengemyr i Israel13:57 Solskjær får trio tilbake fra skade13:56 Ødegaard tilbake i full trening13:37 Ap etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet13:13 To ulver skutt fra helikopter i Rendalen12:57 Hellas har fått nok: Sender asyl-advarsel til resten av Europa12:27 Eieren av Morris-kjeden har søkt om konkursbeskyttelse12:26 Tottenham-stjernene takker Pochettino12:15 Mer gråvær i vente – og til uka blir det enda verre12:11 På vei mot et todelt helsesystem12:06 Stjernen og Hilde blir TV 2s hoppeksperter12:05 Tvilling-spedbarn hadde bruddskader – nå er foreldrene dømt11:41 Ny Norwegian-sjef overtar med ærefrykt og sug i magen11:24 Nøkkelperson i riksrettsprosessen inntar vitneboksen11:22 Mourinho på plass i Tottenham: – Forventer trofeer10:58 – Grunnen til at jeg ikke ønsker forbud mot homoterapi10:50 – Viser hvor totalt uansvarlig det er at Norge fortsetter med olje og gass10:12 LeBron James med ny historisk milepæl i NBA09:57 Politiet innrømmer at Kebnekaise-etterforskningen ikke var god nok
Siste nytt
12:51SportHelseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50KulturStøtte til Radioresepsjonen i Kringkastingsrådet12:28NorgeNav venter fortsatt lav ledighet12:27SportUlsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01VerdenFarlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42Helse og livsstilForskere har påvist hudkreftgener11:15Penger– Som et kaldt gufs fra DDR- og Sovjettiden10:53Sport– Ingen er bedre for United enn Solskjær10:41ReiseVing overtar tolv hoteller i Spania10:00NorgeKnivstikking på arbeidsplass i Oslo09:45NorgeBer om hjelp til å stanse påstått pyramidesystem09:43VerdenSønn av dansk IS-medlem hentes hjem til Danmark09:43VerdenKina varsler at de vil gjengjelde Kongressvedtak om Hongkong09:42NorgeEldre kvinne kritisk skadd i busskjørsel08:45VerdenDyretragedien i Australia – her reddes Lewis ut av flammehavet08:37VerdenHitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner07:53NorgeWiderøe mener MDGs politikk truer kortbanenettet07:42VerdenAustralias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner07:33PolitikkSiv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side07:05Helse og livsstilBlytung beskjed til skiskyttersporten: Kan bety dødsstøtet06:39SportThingnes Bø om sin kalkulerte «gambling»: – Det skal absolutt være mulig06:36SportElverum vil runde 35.000 tilskuere i mesterligaen06:03PolitikkRiksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater06:00PengerSveriges Riksbank tar klimagrep – vil kvitte seg med «brune» obligasjoner05:50NorgeDette skjer i dag05:45NorgeEn av seks i Bergen kommune lot seg lure av falsk epost05:30NorgeDette skjedde i natt05:30MotorMDG vil stoppe alle nye «monsterveier»05:16Verden18 jihadister drept i Burkina Faso05:00NorgeVG: Staten har gitt norske kommuner bøter for 1,4 milliarder kroner04:45Helse og livsstilMedisiner billigere i Norge enn i mange andre land03:53SportNorthugs manager slutter etter ni måneder03:38NorgeBellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:02VerdenKongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00VerdenFlere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59PolitikkAp vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor02:46VerdenStudie: En tredel av Afrikas flora truet av utryddelse02:01NorgeKS mener endring i avgift tvinger busser over på fossilt drivstoff01:45VerdenKraftig jordskjelv i Thailand og Laos01:01NorgeFylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58PolitikkBolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44VerdenGreta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40SportBabcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30NorgePolitidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25VerdenDonald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11SportCurling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59SportAvsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23NorgeMann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16NorgeKvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38NorgePolitiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19PolitikkSolberg til EPP: Bare kristendemokratiske partier kan takle klimakrisen21:02NorgePerson døde etter utforkjøring20:38NorgeDale demper troen på elfly i Norge20:37SportUEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33VerdenUtenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21VerdenTysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40NorgeKrisemåling for KrF19:16PengerNAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08VerdenPrins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31PengerSnop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29VerdenTrump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04Norge100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50PolitikkHvitt fosfor-anklagene: – Søreide må ta et kraftfullt oppgjør17:40NorgeStrengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22SportReaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!17:21NorgeOcean Viking har reddet 30 i Middelhavet16:50PengerDømte Nav-ofre kan måtte vente lenge på erstatning16:34KulturTore Sagen om rasist-sketsjen: – Jeg angrer ikke16:26Helse og livsstilVil evaluere systemet for innføring av nye legemidler16:20SportFire rumenske VM-spillere må bli hjemme etter dopingmistanke16:15NorgePerson til sykehus etter knivstikking i Drammen16:02NorgeBoktilbudene strømmer på til Frode Berg15:49NorgePerson omkom i balkongbrann15:49SportSterke reaksjoner på Tottenhams Mourinho-ansettelse: – Usympatisk og dårlig nytt for klubben15:44PolitikkDramatisk vitnemål mot Trump15:25PengerBanktrøbbel rammet 150.000 pensjonister15:22VerdenÅrelang krangel om Hitlers barndomshjem avgjort15:16MotorE18-advarsel: – Prosjektet er en skandale14:53PengerIndustrigigant vil kutte tusenvis av arbeidsplasser14:28SportKowalczyk gjør comeback14:26Helse og livsstilFlere får dø hjemme i stedet for på sykehus13:58PolitikkPolitisk hengemyr i Israel13:57SportSolskjær får trio tilbake fra skade13:56SportØdegaard tilbake i full trening13:37PolitikkAp etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet13:13NorgeTo ulver skutt fra helikopter i Rendalen12:57VerdenHellas har fått nok: Sender asyl-advarsel til resten av Europa12:27PengerEieren av Morris-kjeden har søkt om konkursbeskyttelse12:26SportTottenham-stjernene takker Pochettino12:15NorgeMer gråvær i vente – og til uka blir det enda verre12:11StemmerPå vei mot et todelt helsesystem12:06SportStjernen og Hilde blir TV 2s hoppeksperter12:05NorgeTvilling-spedbarn hadde bruddskader – nå er foreldrene dømt11:41PengerNy Norwegian-sjef overtar med ærefrykt og sug i magen11:24PolitikkNøkkelperson i riksrettsprosessen inntar vitneboksen11:22SportMourinho på plass i Tottenham: – Forventer trofeer10:58Politikk– Grunnen til at jeg ikke ønsker forbud mot homoterapi10:50Verden– Viser hvor totalt uansvarlig det er at Norge fortsetter med olje og gass10:12SportLeBron James med ny historisk milepæl i NBA09:57NorgePolitiet innrømmer at Kebnekaise-etterforskningen ikke var god nok
Populært