Lastebilsjåførene forhindret selvmord på motorvei

VIDEO: Politiet i Michigan stilte opp tretten lastebiler for å forhindre selvmord på en motorvei.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da en mann ville ta livet sitt ved å hoppe fra en bro, fikk politiet hjelp av tretten trailere som parkerte på rekke og rad under broen. Se video:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokken var 01 tirsdag morgen da politiet i den amerikanske delstaten Michigan fikk melding om en mann som truet med å kaste seg ut fra en motorveibro over Interstate 696 i Huntington Woods i Detroit-området. Veibanene i begge retninger ble raskt stengt for all trafikk, og politiet satte i gang en snedig plan for å forhindre mannen i å ta sitt eget liv.

Under politiets ledelse, kjørte tretten lastebiler frem og parkerte side om side under broen. Dersom mannen skulle komme til å hoppe, ville ikke fallet ta livet av ham. I fire timer snakket profesjonelle forhandlere med mannen inntil det endelig lyktes å få ham bort fra rekkverket og overgi seg til politiet for å søke medisinsk hjelp.

Det hele ble festet på film som du kan se øverst i saken. Politiet i Michigan har delt den usedvanlige situasjonen på egen Twitter-profil:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I et interjvu med Fox 2, forteller politiløytnant Michael Shaw at han er svært glad for at det til syvende og sist gikk bra.

– Disse filmbildene viser hvordan politifolk kjemper for å redde folks liv. Men i bildet er det også en mann som kjemper med sin beslutning om å ta sitt eget liv, sier Shaw før han avslutter:

– Husk, det er alltid profesjonell hjelp å hente. Det er vårt håp at vi aldri skal få se noe slikt igjen.

Les også: Stortinget vil ha «nullvisjon» mot selvmord