Mysteriet på Gyland: Skrek i timevis, men ingen kom

Homme som ligger nær grensen mot Kvinesdal i Vest-Agder. Grenda byr på skogkledde høyder, lettdyrket mark og rikelig med fiskevann som det store Hommevannet. Foto: Atle Grimsby
Homme som ligger nær grensen mot Kvinesdal i Vest-Agder. Grenda byr på skogkledde høyder, lettdyrket mark og rikelig med fiskevann som det store Hommevannet. Foto: Atle Grimsby

Var tjernet Kalven åsted for en drukningstragedie en sommerkveld i 1922? Eller var det et trippeldrap som kunne vært unngått dersom noen hadde undersøkt skrikene?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka er kvart på ni på lørdagskvelden 15. juli 1922, og bonden Syvert Espeli er på vei tilbake til gården Lian på Espeli i Gyland i Vest-Agder etter en tur til Feda. Da han nærmer seg huset, kommer kona stormende vettskremt mot ham. Med skjelvende stemme forteller hun at hun har hørt uhyggelige skrik, men når Syvert løper opp på en høyde og roper av full kraft i den retningen kona syntes skrikene kom fra, får han ingen svar.

Syvert er likevel innstilt på å sjekke det ut nærmere og henter gårdshunden. Men han er ikke kommet langt før den kryper sammen med halen mellom beina. Bonden, overrasket over hundens uvanlige oppførsel, snur og går hjem.

Plutselig tar skrikene til igjen, de skjærer gjennom marg og bein og skremmer kona så mye at hun nekter mannen å gå av sted for å undersøke. Syvert synes han kan høre «Gud hjelp meg» og «God help me», men han blir værende siden kona ikke våger å være alene på gården.

Først da klokka er blitt to på natten, blir det atter stille fra et sted der inne mellom de mørke trærne utenfor husveggen.

Kvelden da idyllen brast

Dagens Gyland er et område i Vest-Agder, nærmere bestemt Flekkefjord kommune, med spredt bebyggelse bestående av mindre grender. En av disse grendene er Homme som ligger nær grensen mot Kvinesdal.

Sammen med Selmer (14), mistet Theodor Homme (40, t.v.) og Johan (19) livet i tjernet Kalven. Men var det en drukningsulykke?
Sammen med Selmer (14), mistet Theodor Homme (40, t.v.) og Johan (19) livet i tjernet Kalven. Men var det en drukningsulykke?

I 1922 var Homme en av de mest avsidesliggende fjellgårdene i Gyland. Mellom skogkledde høyder og berg fantes dyrkbar mark, og sørover var det rikelig med gode fiskevann.

To timer før de gjennomtrengende skrikene skulle fylle Syvert og kona med redsel, har Theodor Homme (40) unnagjort dagens siste melking. Han bestemmer seg for å pakke fiskeveska og ta turen til Kalven, et lite tjern som ligger ved Sandvann sør for Homme. Selmer (14) og Johan (19) Homme fra nabogården blir med, og Theodor gir foreldrene deres beskjed om at trioen ikke vil være tilbake før etter det er blitt mørkt.

Det skulle bli siste gang brødrene, og Theodor, blir sett i live.

Les også: Et ekstremt uvanlig dødsfall

De tomme sengene

Det var ikke før på formiddagen søndag at guttenes foreldrene begynte å fatte mistanke om at noe var galt. Først tenkte de at sønnene hadde overnattet på gården til Theodor og kona. Men da yngstemann aldri kom og hentet bibelen han skulle lese fra for presten den søndagen, tok faren Severin turen ned til Kalven og Sandvann.

Imens gikk moren til nabogården, men Theodors kone hadde verken sett mannen eller guttene. Hun trodde han hadde overnattet på Homme. De to kvinnene gikk opp til Liangården cirka en kilometer unna, der Syvert og kona fortalte om skrikene de hadde hørt natten i forveien. De trodde det var fulle folk som hadde holdt et svare leven.

Nå fikk imidlertid også Severin den stygge følelsen av at noe var alvorlig galt, og sammen med guttenes mor og en bekjent ved navn Johan Grøtteland gikk han mot Kalven. Underveis møtte de guttenes far som oppjaget fortalte at Theodors pram var drevet i land ved en liten holme midt i tjernet, og at det lå en person bak i prammen.

Les også: Ble lurt til å bli voldtektsmann

Døden i tjernet

Vel fremme ved Kalven kastet Johan seg ut i vannet og svømte ut til prammen som lå på en spiss ytterst ved holmen. Bak i prammen, som nesten var fylt med vann, lå den yngste gutten på magen.

Fjortenåringen lå med det meste av hodet lå under vann, og Johan la merke til at han hadde sår i bakhodet med blodsutgytelser.

Deretter fikk Johan øye på den eldste gutten og Theodor. De to lå innviklet i fiskesnører på bunnen av tjernet inne på grunna, rundt tre meter fra land, og Johan klarte å fiske dem opp med en spiker festet i en åre.

Den ettermiddagen ble de tre fraktet hjem til sine respektive gårder på en langslede. Ingen obduksjon ble gjennomført, og det ble aldri tilkalt lege. I stedet ble de døde stelt og lagt i kistene sine før begravelsen sto noen dager senere.

(Saken fortsetter under)

Inn i skoggelandet: Ulykken har skrevet seg inn i Gylands historie som en av de mest uhyggelige. Dette bildet er fra Sandvann og ned mot Hommeelva. Foto: Atle Grimsby
Inn i skoggelandet: Ulykken har skrevet seg inn i Gylands historie som en av de mest uhyggelige. Dette bildet er fra Sandvann og ned mot Hommeelva. Foto: Atle Grimsby

– Som en ånd levde der

Offisielt ble det forklart som en tragisk drukningsulykke, men i årene som fulgte snakket man om at det var mye som ikke stemte. Ryktene begynte å fly og det ble hvisket om at det kunne dreie seg om et trippeldrap.

Da Stavanger Aftenblad tok turen til området for å snakke med folk om tragedien et halvt år senere, kom de i prat med guttenes mor som ifølge avisen hadde forsont seg med det som var skjedd.

– Det kan hende Gud ville ha det slik, skal hun ha sagt til journalisten.

– Jeg stiller meg tvilende til at de alle skulle ha mistet livet i en ulykke, sier Mari Anne Næsheim Hall. Foto: Privat
– Jeg stiller meg tvilende til at de alle skulle ha mistet livet i en ulykke, sier Mari Anne Næsheim Hall. Foto: Privat

Mari Anne Næsheim Hall har skrevet om hendelsen i 2009-utgivelsen i årbokserien «Nordisk Kriminalkrønike». Hun forteller at både Homme- og Lian-gårdene ble avfolket i løpet av årene som fulgte etter hendelsen, og hun mener usikkerheten om hvorvidt de tre ble myrdet eller druknet har vært vanskelig å leve med for bygdefolket.

– Jeg har selv vært på stedet og sett tjernet, som egentlig er lite i størrelse. Området rundt gårdshusene var tomt, tungt og mørkt - akkurat som om en ånd levde der, sier Næsheim Hall til ABC Nyheter.

– Foreldrene til guttene levde videre etter ulykken, men på 50-tallet ble Homme-gården avfolket. Naboen deres flyttet raskt etter tragedien, han klarte ikke å bo der etter det som var skjedd.

Les også: Parteringsmorderen som forsvant

Mistenker en fjerde person

Det var tidligere lensmann i Gyland og Bakke, Selmer Dahl, som opprinnelig tipset Næsheim Hall om saken. Dahl var selv mer eller mindre overbevist om at det dreide seg om et trippeldrap snarere enn en ulykke.

– Hva som egentlig skjedde den fatale lørdagskvelden kan du jammen lure på. Da jeg skrev om saken, lurte jeg naturlig nok også på det. På meg virker det som det har vært en fjerde person innom og gjort noe der. Likene hadde en rekke blåmerker da de ble funnet.

– Jeg stiller meg tvilende til at de alle skulle ha mistet livet i en ulykke på en felles fisketur - de ville jo naturligvis ha hjulpet hverandre.

(Saken fortsetter under)

Hovedhuset på Homme gård, slik det ser ut i dag. Foto: Atle Grimsby
Hovedhuset på Homme gård, slik det ser ut i dag. Foto: Atle Grimsby

Tilsto på dødsleiet

Næsheim Hall er ikke nådig mot etterforskningen den daværende lensmannen gjorde i forbindelse med drukningene.

– Lensmannen gjorde ingen skikkelig etterforskning, det virker som de bare ble plassert i tre kister og så var man ferdig med saken. Var han redd for noe, eller ble han truet? Husk at Sørlandet var sterkt religiøst på den tiden, der kristendommen ble brukt til å skremme folk.

Næsheim Hall forteller i Nordisk Kriminalkrønike-artikkelen at en norsk-amerikaner ved navn Karl Johan Biktjørn skal ha tilstått på dødsleiet. Søndag 16. juli, om lag 50 år tidligere, skal folk ha sett ham komme ned fra fjellet - svett, oppkavet og svært skitten.

Ryktene sier at Theodor hadde vitnet mot ham i en rettssak i USA før han dro tilbake til Norge. Biktjørn skal ha kommet etter for å ta hevn, men dessverre var ikke Theodor alene den aktuelle kvelden i tjernet. Dermed ble ett dødsfall utvidet til tre.

Kort etter reiste han tilbake til USA for aldri å komme tilbake.

– Jeg tror nok aldri vi vil komme til å få noen endelig oppklaring ettersom alle de impliserte for lengst er døde, mener historikeren.

Les også: Den ukjente norske seriemorderen

Flyktet i redsel

I sin artikkel gjengir Næsheim Hall blant annet en rapport om etterforskningen av dødsfallene, skrevet syv dager senere av daværende lensmann i Gyland. Her forteller Syvert Espeli at han og kona ikke var de eneste som hørte skrikene den kvelden:

«Syvert kunne fortelle at i et annet tjern ikke langt unna drev noen andre karer på og fisket samme kveld. Det var Ola Svega, som er sjåfør på bussen, og en kar til fra Flekkefjord. Disse to hørte også skrikene, de ble så skremt at de sprang ned til Kongevoldvannet. Der traff de Albert Klungland. Til ham fortalte de at de ikke våget å være der oppe og fiske mer på grunn av skrikene.»

– Dette med skrikene … Det er merkelig at ingen gikk ned til tjernet og så etter hva som var på ferde, sier Næsheim Hall til ABC Nyheter.

– Hva var det gårdsfolkene var så redde for? Det kan jo ha skyldtes at det var noe uoppgjort mellom folkene som bodde der. Men å sitte og høre på skrik slik de gjorde er helt utrolig, og så ikke gjøre noe.

(Saken fortsetter under)

Theodor, Selmer og Johan hviler i dag på Gyland kirkegård. På guttenes gravstein står det skrevet: «Men vaar Gud vet hvad som er best». Foto: Mari Anne Næsheim Hall
Theodor, Selmer og Johan hviler i dag på Gyland kirkegård. På guttenes gravstein står det skrevet: «Men vaar Gud vet hvad som er best». Foto: Mari Anne Næsheim Hall

I sin artikkel avslutter hun med en appell om at gravene til de to ungguttene Johan og Selmer aldri bør saneres, selv om de overgår foreldelsestiden for opprettholdelse.

– La dem stå som et minnesmerke om hvor stygge vi mennesker er mot hverandre her på jord og det faktum at de to ungguttene måtte bøte med livet på grunn av voksnes bitterhet og hat mot hverandre.

Kilder:«Drukning eller trippelmord på Gyland i Vest-Agder anno 1922?» (Mari Anne Næsheim Hall, Nordisk Kriminalkrønike årgang 2009)

Les også: De ble drept på kjærlighetens dag

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:29 Valgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17 Olsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10 USA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09 Senterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56 Kombinert: Krog til sykehus etter fall11:50 Dansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30 Kroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27 Demokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53 Frode Bergs kone: – En stor lettelse10:19 Benzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06 Fløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00 Aghayev dømmer Norge på Malta09:59 Pave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36 Nordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26 Cuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12 Halsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00 Ringvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58 Demonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30 Langrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55 Rajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32 Irans leder forsvarer økte bensinpriser07:12 Fotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45 Florø-drapet: Siktet 27-åring fremstilles for fengsling06:43 Unntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41 NRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08 Dette skjer i dag06:06 14-åring slått og ranet i Stavanger05:37 Dette skjedde i natt05:28 Savnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22 Kina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15 Brann i leilighet i Kongsberg slukket05:05 Tilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52 Pence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45 Antall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44 Nytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33 Statsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29 Nissan tilbakekaller 400.000 biler02:17 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38 Kina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15 Bergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58 Boris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53 Forsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51 Statsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21 Frode Berg tilbake på norsk jord22:45 Uventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05 Den siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42 Frode Berg tilbake i Norge21:16 Obama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52 90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13 Ekspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38 Fly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18 Mysteriet i vikinggraven19:01 – Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11 Anklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04 Verden er et skumlere sted for Norge17:49 Trond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27 Kinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39 John (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29 Sp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52 Ny norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17 Flere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16 Koran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56 Bjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54 Brochmann sikret poeng for Sandviken14:53 Adserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52 Historisk sølvmedalje til Vålerenga14:52 Vålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52 Fart ble ydmyket av Klepp14:37 Etterretningsekspert: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30 Bale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55 Thingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52 «Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38 Danmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52 Store mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34 Fylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter12:06 Haaland uaktuell til Malta-kampen11:20 EM-klare England uten Gómez og Henderson i siste kvalifiseringskamp11:10 Dansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel11:09 En drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser11:04 Eckhoff gledet seg over «halvt norsk» overraskelse på tung dag10:49 Gressteppet i Parken slaktes: – Flaut hvis den er sånn under EM10:02 Høy valgdeltakelse på Sri Lanka til tross for en rekke voldelige hendelser10:00 35 vanviddsminutter ødela EM-kvalifiseringen for Norge09:40 Serbias president innlagt på sykehus09:30 Verdenscupfinalen i hopp avsluttes i Vikersund i 202009:17 Ni år gammel gutt var savnet i Oslo – har kommet til rette09:08 27 år gammel mann fra Øst-Europa siktet for drap i Florø08:43 Hitlers eiendeler auksjoneres bort08:21 Mistenkt for bibliotekbrann i Larvik ble ved en feil løslatt i forrige uke06:56 Israelske luftangrep mot Gazastripen06:50 Frode Berg et steg nærmere hjemreise06:20 Krimkommentator kritisk til politiets informasjonsflyt06:19 Fem Morales-tilhengere drept i sammenstøt i Bolivia06:01 Fortsatt mange branner i Australia06:00 Dette skjer i dag05:39 Dette skjedde i natt05:17 Ni år gammel gutt savnet i Oslo04:28 Tenåringer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen04:22 Lovende start for Hovland og Ventura i Mexico
Siste nytt
13:29PolitikkValgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17SportOlsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10VerdenUSA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09PolitikkSenterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56SportKombinert: Krog til sykehus etter fall11:50VerdenDansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30SportKroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27PolitikkDemokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53NorgeFrode Bergs kone: – En stor lettelse10:19SportBenzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06PolitikkFløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00SportAghayev dømmer Norge på Malta09:59VerdenPave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36NorgeNordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26VerdenCuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12NorgeHalsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00SportRingvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58VerdenDemonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30SportLangrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55VerdenRajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32VerdenIrans leder forsvarer økte bensinpriser07:12NorgeFotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45NorgeFlorø-drapet: Siktet 27-åring fremstilles for fengsling06:43VerdenUnntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41NorgeNRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08NorgeDette skjer i dag06:06Norge14-åring slått og ranet i Stavanger05:37NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeSavnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22VerdenKina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15NorgeBrann i leilighet i Kongsberg slukket05:05NorgeTilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52VerdenPence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45VerdenAntall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44NorgeNytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33NorgeStatsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29VerdenNissan tilbakekaller 400.000 biler02:17VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38VerdenKina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15NorgeBergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58VerdenBoris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53NorgeForsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51VerdenStatsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21VerdenFrode Berg tilbake på norsk jord22:45VerdenUventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05VerdenDen siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42NorgeFrode Berg tilbake i Norge21:16VerdenObama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52Norge90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13VerdenEkspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38NorgeFly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18VerdenMysteriet i vikinggraven19:01Helse og livsstil– Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11PolitikkAnklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04NorgeVerden er et skumlere sted for Norge17:49Helse og livsstilTrond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27VerdenKinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39VerdenJohn (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29PolitikkSp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52SportNy norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17VerdenFlere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16NorgeKoran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56SportBjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54SportBrochmann sikret poeng for Sandviken14:53SportAdserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52SportHistorisk sølvmedalje til Vålerenga14:52SportVålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52SportFart ble ydmyket av Klepp14:37NorgeEtterretningsekspert: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30SportBale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55SportThingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52Norge«Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38VerdenDanmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52NorgeStore mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34NorgeFylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter12:06SportHaaland uaktuell til Malta-kampen11:20SportEM-klare England uten Gómez og Henderson i siste kvalifiseringskamp11:10VerdenDansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel11:09VerdenEn drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser11:04SportEckhoff gledet seg over «halvt norsk» overraskelse på tung dag10:49SportGressteppet i Parken slaktes: – Flaut hvis den er sånn under EM10:02PolitikkHøy valgdeltakelse på Sri Lanka til tross for en rekke voldelige hendelser10:00Sport35 vanviddsminutter ødela EM-kvalifiseringen for Norge09:40VerdenSerbias president innlagt på sykehus09:30SportVerdenscupfinalen i hopp avsluttes i Vikersund i 202009:17NorgeNi år gammel gutt var savnet i Oslo – har kommet til rette09:08Norge27 år gammel mann fra Øst-Europa siktet for drap i Florø08:43VerdenHitlers eiendeler auksjoneres bort08:21NorgeMistenkt for bibliotekbrann i Larvik ble ved en feil løslatt i forrige uke06:56VerdenIsraelske luftangrep mot Gazastripen06:50NorgeFrode Berg et steg nærmere hjemreise06:20NorgeKrimkommentator kritisk til politiets informasjonsflyt06:19VerdenFem Morales-tilhengere drept i sammenstøt i Bolivia06:01VerdenFortsatt mange branner i Australia06:00NorgeDette skjer i dag05:39NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeNi år gammel gutt savnet i Oslo04:28NorgeTenåringer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen04:22SportLovende start for Hovland og Ventura i Mexico
Populært