Meny

Slik trodde de fremtiden skulle bli

I framtiden kommer flygende farkoster til å dominere luften. Slik så i hvert fall folk for hundre år siden for seg at år 2000 ville bli. Illustrasjonsbildet er fra et fransk postkort fra 1899.
I framtiden kommer flygende farkoster til å dominere luften. Slik så i hvert fall folk for hundre år siden for seg at år 2000 ville bli. Illustrasjonsbildet er fra et fransk postkort fra 1899.

I år 1900 prøvde et magasin å se inn i framtiden for å beskrive år 2000. Her er hva de så for seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen går 2017 over i historien, og inn døren kommer framtiden i form av et flunkende nytt 2018.

Hva det nye året vil bringe av tekniske nyvinninger og vitenskapelige oppdagelser vet vi ikke før vi igjen står på terskelen til et nytt år og skuer bakover.

For slik er det med framtiden. Den er ikke så lett å si noe om før vi har den bak oss. Sytten år uti det nye millenniet har vi sett lite til de rullende fortauene og butler-robotene vi for noen tiårsiden trodde skulle dominere vår hverdag.

Ei heller har vi sett de undersjøiske byene, de flygende bilene eller måneheisen som skulle kunne bringe oss dødelige jordboere opp i verdensrommet på null komma niks.

Til gjengjeld har framtiden gitt oss både internett, mobiltelefon, støvsugerroboter og minnebrikker som kan lagre hele bokhyllen din. I tillegg har årenes gang så snilt utryddet flere sykdommer som tidligere tok livet av millioner av mennesker.

Les også: Studie: Folk flest vil ikke vite hva fremtiden bringer

Spådommer for år 2000

I desemberutgaven av det amerikanske magasinet Ladies Home Journal i år 1900 ble en rekke spådommer for år 2000 lansert.
I desemberutgaven av det amerikanske magasinet Ladies Home Journal i år 1900 ble en rekke spådommer for år 2000 lansert.

I desember år 1900 prøvde magasinet The Ladies Home Journal å se hundre år inn i framtiden.

I artikkelen «What may May Happen in the Next Hundred Years» beskrev forfatter John Elfreth Watkins hvordan ekspertene trodde millenniumsskiftet ville fortone seg.

«Disse profetiene kan virke utrolige, nesten umulige. Men de har kommet fra de mest skolerte, klokeste hodene innenfor vitenskap og forskning. Jeg har spurt ekspertene innenfor hvert fagfelt om hvordan de ser for seg verden før 2001. Svarene de ga, har jeg transkribert nøyaktig», skrev han i sin innledning til artikkelen.

Her er spådommene han fikk:

Spådom 1:
Innbyggertallet i USA vil ha vokst til et sted mellom 350 og 500 millioner mennesker. Nicaragua har bedt om å være med i Amerikas forente stater, og Mexico følger etter. Fordi Europa vil prøve å legge under seg store landområder sør for USA, vil flere land i sør- og mellom-Amerika ønske å melde seg inn i Amerikas forente stater.

Spådom 2:
Amerikanerne vil i gjennomsnitt være fem cm høyere enn i dag. Denne veksten vil først og fremst skyldes bedre helse grunnet forbedret medisin, kloakksystem, kosthold og trim. Gjennomsnittssamerikaneren vil også leve til han er femti år, mot 35 i dag. Han vil bo i en forstad. Hus i byen vil praktisk talt ikke eksistere lenger. Og å bo i blokk vil bli ulovlig. Reisen fra forstaden til kontoret vil ta få minutter og koste fem øre.

Spådom 3
Gymnastikktrening vil begynne allerede i førskolen, hvor leker og aktiviteter vil være tilpasset oppbygging av musklene. Kroppsøving vil bli obligatorisk i skolen, og alle byer vil ha steder hvor folk kan trene. En person som ikke klarer å gå en og en halv mil i strekk vil bli regnet som en pusling.

Spådom 4
Biler vil ikke bli tillatt på gateplan i de store byene. Innenfor bygrensene vil trafikken gå over eller under bakken i store tunneler. Dermed blir byene i framtiden fri for all støy.
Spådom 5

I fremtiden blir togene like moderne som dette, tenkte den franske kunstneren Jean-Marc Côté i 1899.
I fremtiden blir togene like moderne som dette, tenkte den franske kunstneren Jean-Marc Côté i 1899.

Vanlige tog vil kjøre i en hastighet på 200 kilometer i timen, ekspresstogene i 250. Å reise fra New York til San Francisco vil ta en dag og en natt. Det vil finnes sigarformede elektriske lokomotiver som drar en lang rekke med vogner. Vognene vil, lik husene, være kunstig avkjølt. Og togene trenger ikke lenger stoppe for vann.

Spådom 6
Automobiler kommer til å bli billigere enn det hesten er i dag. Bønder vil eie kjørbare høyvogner, ploger, river og høyraker. Om vinteren vil barn leke med automobile sleder. Automobilen vil erstatte alle hesterelaterte kjøretøyer som vi kjenner til i dag. Selede hester vil bli et like sjeldent syn som det trekkoksen er i dag.

Spådom 7

Det vil eksistere luftskip, men de vil ikke klare å konkurrere med overflatebilen og vannfartøy når det er snakk om passasjer- eller godstrafikk. Luftskipene vil bli brukt som dødelige krigsmaskiner av alle militærnasjoner. Noen vil transportere menn og gods. Andre vil bli brukt av forskere for observasjon høyt over jordens overflate.

Spådom 8

Et fransk, flygende krigsskip i kamp i år 2000 - slik en kunstner så det for seg i 1899.
Et fransk, flygende krigsskip i kamp i år 2000 - slik en kunstner så det for seg i 1899.

Det vil eksistere flygende krigsskip og fort på hjul. Gigantiske kanoner vil kunne skyte så langt som fire mil eller mer og ødelegge byer på lang avstand. Flåter med luftskip klarer å kamuflere seg med tåke og skyer og vil kunne overraske fienden under med dødelige lyn. Gigantiske fort på hjul vil fare over åpne plasser i samme hastighet som hurtigtogene, og store automobile ploger vil lage skyttergraver like fort som soldatene rekker å fylle dem. Rifler vil bli lydløse, ubåter vil kunne holde seg under vann flere dager av gangen. Ballonger og flyvemaskiner vil bære teleskop og kamerautstyr høyt opp i luften for å ta bilder av fiendens stillinger.

Les også: Dette kan revolusjonere flyene i fremtiden

Spådom 9
Fotografier kan bli telegrafert fra hvor som helst i verden. Dersom det blir kamp i Kina om hundre år, kan bilder fra stridighetene bli publisert i avisen bare en time etterpå. Tilogmed i dag kan fotografier bli telegrafert over korte distanser. I framtiden vil fotografier også kunne reprodusere alle naturens farger.

Spådom 10

Den tyske sjokoladeprodusenten Hildebrands lagde en serie postkort om fremtiden i år 1900. De så for seg at teaterforestillinger og konserter i år 2000 ville kunne bli overført til personer langt unna.
Den tyske sjokoladeprodusenten Hildebrands lagde en serie postkort om fremtiden i år 1900. De så for seg at teaterforestillinger og konserter i år 2000 ville kunne bli overført til personer langt unna.

Mennesket vil kunne se mennesker og steder hvor som helst i verden. Amerikanske tilskuere skal kunne sitte i en sal og følge med på kroningen av konger i Europa eller kriger i Orienten. Instrumentene som overfører disse fjerne bildene er tilkoplet gigantiske telefonapparat som sørger for at hver lyd overføres på korrekt sted. Dermed vil det se ut til at leppene til en en skuespiller langt borte virkelig framfører den lyden vi hører.

Spådom 11
Ingen mygg eller fluer. Insektsfangere blir unødvendig. Mygg, husfluer og kakerlakker vil praktisk talt være utryddet. Myr og sumpområder hvor myggen klekker vil enten være drenert eller fylt med mer vann, slik at myggen dør. Utryddelsen av hesten og stallen dens vil redusere utbredelsen av husfluer.

Spådom 12
Erter og bønner så store som beter. Sukkerrør vil produsere dobbelt så mye sukker som i dag. Planter vil bli resistente i forhold til sykdommer og mikrober, akkurat som mennesket i dag er motstandsdyktig i forhold til kopper.

Spådom 13
Jordbær like store som epler vil bli spist av våre tippoldebarn. Bringebær og bjørnebær vil være like store. Ett bær dekker næringsbehovet for én person. Jordbær og bringebær dyrkes på store trær. Meloner, kirsebær, druer, plommer, epler og pærer vil være steinfrie. Fiken kommer til å bli dyrket over hele USA.
Spådom 14
Svarte, blå og grønne roser. Rosene vil være like store som kålhoder. Fioler vil vokse seg like store som orkideer. Stemorsblomsten vil i diameter være like stor som solsikke. Det vil være mulig å dyrke fram blomster i en hvilken som helst farge. I tillegg vil det være mulig å overføre parfymen fra en duftblomst til en som ikke dufter. På den måten kan en stemorsblomst dufte fiol.

Spådom 15
Det vil være forbudt å oppbevare mat i friluft. Kjøpmenn som oppbevarer mat slik at den er utsatt for pusten fra de ansatte eller luften fra en trafikkert vei vil bli arrestert.

Les også: Slik skulle fremtiden se ut i dag

Spådom 16
Bokstavene C, X eller Q vil ikke lenger benyttes i det vanlige engelske alfabetet. De vil droppes ettersom de ikke er nødvendige. Fonetisk staving (stave ord basert på hvordan de høres ut) vil bli vanlig og er først introdusert av avisene. Engelsk vil være det mest utbredte språket. Russisk vil følge som nummer to.
Spådom 17

I år 2000 vil elever kunne få kunnskap direkte overført til hodet, så denne franske illustratøren for seg i 1899.
I år 2000 vil elever kunne få kunnskap direkte overført til hodet, så denne franske illustratøren for seg i 1899.

Høyere utdanning vil være gratis for enhver kvinne eller mann. Flere store universiteter blir grunnlagt. Fattige studenter vil få gratis klær og bøker dersom de er ambisiøse. Medisinske inspektører vil besøke lærestedet jevnlig og gi elevene gratis briller, tannlegehjelp og behandling. De som er spesielt fattige vil få gratis transport til og fra skolen - og gratis lunsj mellom timene. De vil også bli tatt med på reise rundt omkring i verden.

Spådom 18
Trådløse telefoner og telegrafkretser vil rekke rundt hele jorden. En ektemann midt i Atlanteren vil dermed kunne konversere med sin hustru hjemme i Chicago. Vi vil kunne ringe Kina like enkelt som vi nå snakker fra New York til Brooklyn. Via et automatisk signal vil de kunne kople seg på en hvilken som helst krets uten innblanding fra damene på sentralbordet.
Spådom 19

I år 2000 vil opera og teaterforestillinger kunne overføres til hele verden. Denne franske illustratøren mente også at man ikke lenger ville trenge menneskelig orkester.
I år 2000 vil opera og teaterforestillinger kunne overføres til hele verden. Denne franske illustratøren mente også at man ikke lenger ville trenge menneskelig orkester.

Store operaforestillinger kan telefoneres til private hjem, og vil høres like harmonisk ut som om man satt i salen. Automatiske instrumenter som reproduserer originale instrumenter vil bringe den beste musikken hjem til de som er mindre talentfulle. Dyktige musikere samlet i New York vil, gjennom moderne teknologi, også kunne høres gjennom instrumenter i konsertsaler i for eksempel San Francisco eller New Orleans. Dermed vil store band og orkester kunne holde langdistansekonserter.
Spådom 20
Kull vil ikke lenger bli brukt til oppvarming eller matlaging. Kull vil fortsatt finnes, men kun i små mengder. Dermed vil kull være svært dyrt. I stedet har mennesket valgt å benytte seg av elektrisitet fra vannkraftverk som er mye billigere. Hver bekk eller elv med en viss kraft vil bli utstyrt med vannmotorer og dynamoer som produserer strøm. Det samme vil havet, og i framtiden vil man kunne se en rekke kraftverk langs kysten som henter energi fra bølger og tidevann.

Spådom 21
Varm og kald luft gjøres tilgjengelig fra kranen og regulerer temperaturen i huset, på samme måte som vi regulerer temperaturen når vi fyller badekaret med vann fra springen. Hjemmene våre vil ikke ha noen pipe, ettersom det ikke lenger vil produseres noe røyk innenfor husets fire vegger.
Spådom 22

Rundt 1900 så man for seg at post ville bli levert på en helt annen måte i fremtiden. Illustrasjon fra fransk postkort.
Rundt 1900 så man for seg at post ville bli levert på en helt annen måte i fremtiden. Illustrasjon fra fransk postkort.

Brev, pakker og varer vil leveres gjennom rør. Først blir disse rørene knyttet til hjemmene til de rike. Deretter knyttes rørene til resten av husene.

Spådom 23
Ferdigmat vil bli kjøpt fra utsalgssteder tilsvarende dagens bakerier. Disse utsalgsstedene vil kjøpe inn enorme mengder ingredienser og selge den ferdige maten for en sum mye rimeligere enn det det ville ha kostet å lage det tilsvarende selv. Maten vil leveres husstanden gjennom rør eller motoriserte kjerrer. Å ha egen kokk eller ordne sin egen mat vil bli sett på som ganske eksentrisk.

Spådom 24
Ved hjelp av elektrisitet kan vinter gjøres om til sommer og natt bli til dag hos bonden. Når det er kaldt, vil bonden plassere varmeførende strømkabler under jorda i hagen, og dermed få varmet plantene sine. Elektrisiteten i jorda vil få plantene til å vokse raskere samtidig som de vil drepe plagsomt ugress. Bonden vil også ha store hager under glass. Og om natten blir grønnsakene badet i kunstig lys, som lik sollyset vil få grønnsakene til å vokse fortere.

Les også: Slik funker en flygende bil

Spådom 25
Appelsiner vil vokse i Philadelphia. Flygende kjøleskap på land og på hav vil bruke få dager på å frakte deilige frukt fra tropene og de sørlige breddegrader. Dermed kan bønder i Sør-Amerika, Sør-Afrika, Australia og Sørhavet som har en årstid omvendt av oss, levere sommerfrukt til oss om vinteren. Forskere vil også ha funnet ut hvordan man kan få frukt til å vokse i klima som er mye kaldere eller varmere enn det de er vant til i dag. Dermed kan appelsiner i framtiden bli dyrket i Philadelphia.

Spådom 26

Få medisiner vil bli svelgt eller ført til magen med mindre det er nødvendig for akkurat det organet. Er det for eksempel lungene som trenger medisin, vil det bli ført direkte til organet gjennom hud og kropp ved hjelp av elektrisk strøm. Det vil foregå helt uten smerte. Legene vil kunne se direkte inn i menneskekroppen og vil med egen øyne kunne se et levende hjerte som slår inni brystkassen. Det vil også være mulig å fotografere eller forstørre hvilket som helst av våre indre organer ved hjelp av stråler med usynlig lys.

Les også: Ingen hals og 12 brystvorter: Grahams kropp er perfekt

Spådom 27

I år 2000 vil hester være så uvanlige at folk vil betale for å få se dem.
I år 2000 vil hester være så uvanlige at folk vil betale for å få se dem.

Det vil ikke finnes ville dyr, bortsett fra de som bor i dyrehager. Rotter og mus har blitt utryddet. På grunn av automobilen vil hesten praktisk talt være utdødd, bortsett fra noen få av god avstamming som vil bli benyttet av rikfolk til veddeløp, jakt og trening. Fe og sauer vil ikke lenger ha horn, og vil ikke løpe raskere enn dagens feite griser. For hundre år siden kunne villsvinet løpe raskere enn hesten. Produksjonsdyr vil bruke all sin energi på å produsere kjøtt, melk, ull og andre biprodukter. Deres horn, bein, muskler og lunger vil bli neglisjert.

Spådom 28

I år 2000 vil flyvende luftskip kunne bringe mennesker hurtig over store avstander.
I år 2000 vil flyvende luftskip kunne bringe mennesker hurtig over store avstander.

Hurtige, elektriske skip vil krysse havene i hundre kilometer i timen og komme seg fra New York til Liverpool på bare to dager. Skroget til disse skipene vil flyte over vann, og støttes av noe som ligner på meiene til en kjelke. Under de smale meiene vil det være en tynn hinne med luft, som gjør at friksjonen mot bølgene og havoverflaten vil være minimal. Propellene styres av elektrisitet og skrur seg gjennom både vannet under og luften over. Skip med kunstig nedkjølte kabiner vil være helt brannsikre. I storm og dårlig vær vil skipene dykke under vann og bli værende til været har roet seg.

Les også: FN vil ha lover som regulerer romturisme innen 2019

I retrospekt kan man trygt slå fast at ikke alle spådommene slo til, slik ekspertene så det for seg for over 100 år siden. Interessant er det også å se at verden anno 2017 på enkelte områder har overgått ekspertenes forventninger og villeste fantasier.

Fremtiden skjer overalt og hele tiden. Noen ganger så raskt at vi knapt legger merke til det før vi ser oss tilbake.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:36 Flere involvert i slagsmål ved togstasjonen i Asker17:35 Solskjær ansatte tidligere Molde-kollega17:23 Deila etter poeng mot Sarpsborg: – Vi ønsker å fremstå enda bedre enn dette17:20 Sudans protestbevegelse godtar veikart for overgangsstyre17:18 Støre: – Grunn til å spørre om det har vært reelle forhandlinger17:18 Grøndahl Jansen på pallen i Nederland17:09 Sykehusstreiken stanset med tvungen lønnsnemnd17:02 Shroot-dobbel for Hødd17:02 Såret dansk gutt hentet hjem fra Syria17:01 Hamilton vant igjen, ti strake for Mercedes16:59 KNM Helge Ingstad blir ikke reparert16:56 Lillebo ordnet poeng for Stjørdals-Blink16:52 Poengdeling for Vålerenga og Sarpsborg16:47 Poengdeling mellom Åsane og Kaupanger16:44 Carthy rykket tidlig og vant i Sveits16:28 Norsk eventyrhest travet inn ny storpremie, kun slått av legende16:23 Mauritanias valgkommisjon: Ghazouani blir ny president16:13 NRK: Mot tvungen lønnsnemnd i sykehusstreiken16:02 Tvangsbruk mot innsatt opp i retten i Norge for første gang15:48 Trafikkaos stoppet NM-ritt15:35 Iran mener amerikansk drone befant seg i iransk luftrom i mai15:25 Knusende seier for Arendal15:20 Regjeringen setter av en milliard til nullutslipp i næringstransporten14:58 Ringen gjør de norske VM-spillerne sterkere14:57 Federer viser form foran Wimbledon – tok sin tiende tittel i Halle14:53 Amazon Grimstad seiret i målfest14:48 Suveren seier til Skarstein i Polen14:43 Savnet kvinne funnet omkommet i Stordal i Møre og Romsdal14:41 Havarikommisjonen i gang med undersøkelser etter flyulykke i Mandal14:41 Omvalg i Istanbul setter Erdogan på prøve14:25 Deler av kjøreopplæringen skal ikke regnes som fravær14:00 Tre VM-kvalifiseringskamper utløste en blodig krig13:51 MC-fører alvorlig skadd i trafikkulykke13:43 Skarpnord og Daffinrud og delte 4.-plassen i Thailand13:42 Trump: – Iran kan bli et veldig rikt land13:33 Staten ga 9,2 milliarder kroner i startlån til bolig i fjor13:07 VAR i dansk superliga fra neste år12:58 Lite søvn for VM-heltene etter straffedramaet12:46 Trønderekspressen vant Styrkeprøven12:42 Nigeria-trener hevder bonuskonflikt er løst12:10 Mann berget av helikopter etter fallulykke i Asker11:57 Bolton: – Iran må ikke feiltolke USAs klokskap som svakhet11:46 – Det er ikke så makabert som det fremstår11:44 Dani Alves gir seg i PSG11:39 Høie vil ta opp nattransport av eldre med sykehusdirektørene11:18 Færre enn hver tiende volds- og overgrepssak ender med tiltale10:44 ASEAN-landene vil ha fotball-VM i 203410:28 Herlovsen fikk gaven hun ønsket seg10:00 Klart for prosedyrer – Ludvigsen risikerer tolv års fengsel10:00 IS bygger nytt kalifat i Afghanistan09:59 Etiopias statsminister: Kuppforsøk er avverget09:29 USA fikk revansj for sjokktapet som nektet laget VM-deltakelse09:16 Hjelmseth byttet sko og sendte Australia ut07:00 – Et mirakel har skjedd her med disse barna06:55 17 funnet døde etter bygningskollaps i Kambodsja05:54 Avviser samarbeid: – Døren er låst og nøkkelen kastet05:53 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt04:58 Kim Jong-un fikk brev fra Trump04:55 Regjeringen besøker småbedrifter03:56 Politiet jakter tre gjerningsmenn etter slagsmål i Oslo03:36 Politiet etterforsker dødsfall i Troms – trolig i ATV-ulykke02:49 Klimademonstranter stormet kullgruve i Tyskland02:18 Metodistkirken vil inkludere homofile01:16 Oslo-sommeren tolv dager lenger01:15 Regimekritiker reiste fra Benin00:37 Kushner legger fram de økonomiske rammene i sin fredsplan for Midtøsten00:36 Politiaksjon etter at væpnet mann ble observert i Porsgrunn00:35 Tre menn til sykehus etter flystyrt utenfor Mandal00:26 Elleve personer omkom i flystyrt på Hawaii23:56 Tre skadd i bilulykke i Oppland22:05 Voldtektsdømt frikjent i lagmannsretten22:01 Mann tilkjent millionerstatning etter å ha mistet øyet i arbeidsulykke21:56 Dung-saken er sendt til Cold case-gruppen i Kripos21:34 Trump utsetter deportering av migranter med to uker21:00 Varsler gjennomgang av hele Askøys vannsystem20:19 Opposisjonen frykter valgfusk i Mauritania20:16 To til sykehus etter bensintankeksplosjon i Oppland20:01 Arild Berg er død19:18 Merkel maner til hardere kamp mot nynazister etter drap på politiker19:00 En mann omkom i drukningsulykke i Kopervik18:31 Russland innfører flystopp for georgiske flyselskap18:28 UNESCO-markering for Norges eldste stavkirke18:14 Kontroll på brann hos dykkerfirma i Bergen17:44 Norsk statsborger pågrepet i Tyrkia for påstått PKK-tilknytning17:23 Trump vil ilegge Iran nye sanksjoner17:07 Dette er historien om en korrupt og maktgal president16:48 Pride-paraden av stabelen i Oslo: – Det er kjærlighet som feires16:39 Motorsykkel med Høyre-flagg tok fyr under Pride-paraden16:32 Iran henretter tidligere departementsansatt for CIA-spionasje16:19 Klimademonstranter marsjerer mot tysk kullgruve16:06 Mann klemt fast under bil – fraktet til sykehus i luftambulanse15:34 Sju døde bygningskollaps i Kambodsja14:54 Mann i 70-årene omkom i kollisjon med ambulanse i Drammen14:43 Trump vil ha Mark Esper som ny forsvarsminister14:28 Båtbrann på Aker Brygge slokket14:21 Brann-spiller tilbake i troppen etter trenerkritikk14:04 Roing: Borch til finale i Polen13:38 Person til sykehus etter rekkehusbrann i Bergen13:34 Skarpnord og Daffinrud jager pallplass i Thailand
Siste nytt
17:36NorgeFlere involvert i slagsmål ved togstasjonen i Asker17:35SportSolskjær ansatte tidligere Molde-kollega17:23SportDeila etter poeng mot Sarpsborg: – Vi ønsker å fremstå enda bedre enn dette17:20VerdenSudans protestbevegelse godtar veikart for overgangsstyre17:18PolitikkStøre: – Grunn til å spørre om det har vært reelle forhandlinger17:18SportGrøndahl Jansen på pallen i Nederland17:09NorgeSykehusstreiken stanset med tvungen lønnsnemnd17:02SportShroot-dobbel for Hødd17:02VerdenSåret dansk gutt hentet hjem fra Syria17:01SportHamilton vant igjen, ti strake for Mercedes16:59NorgeKNM Helge Ingstad blir ikke reparert16:56SportLillebo ordnet poeng for Stjørdals-Blink16:52SportPoengdeling for Vålerenga og Sarpsborg16:47SportPoengdeling mellom Åsane og Kaupanger16:44SportCarthy rykket tidlig og vant i Sveits16:28SportNorsk eventyrhest travet inn ny storpremie, kun slått av legende16:23VerdenMauritanias valgkommisjon: Ghazouani blir ny president16:13NorgeNRK: Mot tvungen lønnsnemnd i sykehusstreiken16:02NorgeTvangsbruk mot innsatt opp i retten i Norge for første gang15:48SportTrafikkaos stoppet NM-ritt15:35VerdenIran mener amerikansk drone befant seg i iransk luftrom i mai15:25SportKnusende seier for Arendal15:20NorgeRegjeringen setter av en milliard til nullutslipp i næringstransporten14:58SportRingen gjør de norske VM-spillerne sterkere14:57SportFederer viser form foran Wimbledon – tok sin tiende tittel i Halle14:53SportAmazon Grimstad seiret i målfest14:48SportSuveren seier til Skarstein i Polen14:43NorgeSavnet kvinne funnet omkommet i Stordal i Møre og Romsdal14:41NorgeHavarikommisjonen i gang med undersøkelser etter flyulykke i Mandal14:41VerdenOmvalg i Istanbul setter Erdogan på prøve14:25NorgeDeler av kjøreopplæringen skal ikke regnes som fravær14:00VerdenTre VM-kvalifiseringskamper utløste en blodig krig13:51NorgeMC-fører alvorlig skadd i trafikkulykke13:43SportSkarpnord og Daffinrud og delte 4.-plassen i Thailand13:42VerdenTrump: – Iran kan bli et veldig rikt land13:33PengerStaten ga 9,2 milliarder kroner i startlån til bolig i fjor13:07SportVAR i dansk superliga fra neste år12:58SportLite søvn for VM-heltene etter straffedramaet12:46SportTrønderekspressen vant Styrkeprøven12:42SportNigeria-trener hevder bonuskonflikt er løst12:10NorgeMann berget av helikopter etter fallulykke i Asker11:57VerdenBolton: – Iran må ikke feiltolke USAs klokskap som svakhet11:46Verden– Det er ikke så makabert som det fremstår11:44SportDani Alves gir seg i PSG11:39NorgeHøie vil ta opp nattransport av eldre med sykehusdirektørene11:18NorgeFærre enn hver tiende volds- og overgrepssak ender med tiltale10:44SportASEAN-landene vil ha fotball-VM i 203410:28SportHerlovsen fikk gaven hun ønsket seg10:00NorgeKlart for prosedyrer – Ludvigsen risikerer tolv års fengsel10:00VerdenIS bygger nytt kalifat i Afghanistan09:59VerdenEtiopias statsminister: Kuppforsøk er avverget09:29SportUSA fikk revansj for sjokktapet som nektet laget VM-deltakelse09:16NorgeHjelmseth byttet sko og sendte Australia ut07:00Reise– Et mirakel har skjedd her med disse barna06:55Verden17 funnet døde etter bygningskollaps i Kambodsja05:54NorgeAvviser samarbeid: – Døren er låst og nøkkelen kastet05:53NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt04:58VerdenKim Jong-un fikk brev fra Trump04:55NorgeRegjeringen besøker småbedrifter03:56NorgePolitiet jakter tre gjerningsmenn etter slagsmål i Oslo03:36NorgePolitiet etterforsker dødsfall i Troms – trolig i ATV-ulykke02:49VerdenKlimademonstranter stormet kullgruve i Tyskland02:18NorgeMetodistkirken vil inkludere homofile01:16NorgeOslo-sommeren tolv dager lenger01:15VerdenRegimekritiker reiste fra Benin00:37VerdenKushner legger fram de økonomiske rammene i sin fredsplan for Midtøsten00:36NorgePolitiaksjon etter at væpnet mann ble observert i Porsgrunn00:35NorgeTre menn til sykehus etter flystyrt utenfor Mandal00:26VerdenElleve personer omkom i flystyrt på Hawaii23:56NorgeTre skadd i bilulykke i Oppland22:05NorgeVoldtektsdømt frikjent i lagmannsretten22:01NorgeMann tilkjent millionerstatning etter å ha mistet øyet i arbeidsulykke21:56NorgeDung-saken er sendt til Cold case-gruppen i Kripos21:34VerdenTrump utsetter deportering av migranter med to uker21:00NorgeVarsler gjennomgang av hele Askøys vannsystem20:19VerdenOpposisjonen frykter valgfusk i Mauritania20:16NorgeTo til sykehus etter bensintankeksplosjon i Oppland20:01SportArild Berg er død19:18VerdenMerkel maner til hardere kamp mot nynazister etter drap på politiker19:00NorgeEn mann omkom i drukningsulykke i Kopervik18:31VerdenRussland innfører flystopp for georgiske flyselskap18:28NorgeUNESCO-markering for Norges eldste stavkirke18:14NorgeKontroll på brann hos dykkerfirma i Bergen17:44VerdenNorsk statsborger pågrepet i Tyrkia for påstått PKK-tilknytning17:23VerdenTrump vil ilegge Iran nye sanksjoner17:07VerdenDette er historien om en korrupt og maktgal president16:48NorgePride-paraden av stabelen i Oslo: – Det er kjærlighet som feires16:39NorgeMotorsykkel med Høyre-flagg tok fyr under Pride-paraden16:32VerdenIran henretter tidligere departementsansatt for CIA-spionasje16:19VerdenKlimademonstranter marsjerer mot tysk kullgruve16:06NorgeMann klemt fast under bil – fraktet til sykehus i luftambulanse15:34VerdenSju døde bygningskollaps i Kambodsja14:54NorgeMann i 70-årene omkom i kollisjon med ambulanse i Drammen14:43VerdenTrump vil ha Mark Esper som ny forsvarsminister14:28NorgeBåtbrann på Aker Brygge slokket14:21SportBrann-spiller tilbake i troppen etter trenerkritikk14:04SportRoing: Borch til finale i Polen13:38NorgePerson til sykehus etter rekkehusbrann i Bergen13:34SportSkarpnord og Daffinrud jager pallplass i Thailand
Populært