Slik trodde de fremtiden skulle bli

I framtiden kommer flygende farkoster til å dominere luften. Slik så i hvert fall folk for hundre år siden for seg at år 2000 ville bli. Illustrasjonsbildet er fra et fransk postkort fra 1899.
I framtiden kommer flygende farkoster til å dominere luften. Slik så i hvert fall folk for hundre år siden for seg at år 2000 ville bli. Illustrasjonsbildet er fra et fransk postkort fra 1899.

I år 1900 prøvde et magasin å se inn i framtiden for å beskrive år 2000. Her er hva de så for seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen går 2017 over i historien, og inn døren kommer framtiden i form av et flunkende nytt 2018.

Hva det nye året vil bringe av tekniske nyvinninger og vitenskapelige oppdagelser vet vi ikke før vi igjen står på terskelen til et nytt år og skuer bakover.

For slik er det med framtiden. Den er ikke så lett å si noe om før vi har den bak oss. Sytten år uti det nye millenniet har vi sett lite til de rullende fortauene og butler-robotene vi for noen tiårsiden trodde skulle dominere vår hverdag.

Ei heller har vi sett de undersjøiske byene, de flygende bilene eller måneheisen som skulle kunne bringe oss dødelige jordboere opp i verdensrommet på null komma niks.

Til gjengjeld har framtiden gitt oss både internett, mobiltelefon, støvsugerroboter og minnebrikker som kan lagre hele bokhyllen din. I tillegg har årenes gang så snilt utryddet flere sykdommer som tidligere tok livet av millioner av mennesker.

Les også: Studie: Folk flest vil ikke vite hva fremtiden bringer

Spådommer for år 2000

I desemberutgaven av det amerikanske magasinet Ladies Home Journal i år 1900 ble en rekke spådommer for år 2000 lansert.
I desemberutgaven av det amerikanske magasinet Ladies Home Journal i år 1900 ble en rekke spådommer for år 2000 lansert.

I desember år 1900 prøvde magasinet The Ladies Home Journal å se hundre år inn i framtiden.

I artikkelen «What may May Happen in the Next Hundred Years» beskrev forfatter John Elfreth Watkins hvordan ekspertene trodde millenniumsskiftet ville fortone seg.

«Disse profetiene kan virke utrolige, nesten umulige. Men de har kommet fra de mest skolerte, klokeste hodene innenfor vitenskap og forskning. Jeg har spurt ekspertene innenfor hvert fagfelt om hvordan de ser for seg verden før 2001. Svarene de ga, har jeg transkribert nøyaktig», skrev han i sin innledning til artikkelen.

Her er spådommene han fikk:

Spådom 1:
Innbyggertallet i USA vil ha vokst til et sted mellom 350 og 500 millioner mennesker. Nicaragua har bedt om å være med i Amerikas forente stater, og Mexico følger etter. Fordi Europa vil prøve å legge under seg store landområder sør for USA, vil flere land i sør- og mellom-Amerika ønske å melde seg inn i Amerikas forente stater.

Spådom 2:
Amerikanerne vil i gjennomsnitt være fem cm høyere enn i dag. Denne veksten vil først og fremst skyldes bedre helse grunnet forbedret medisin, kloakksystem, kosthold og trim. Gjennomsnittssamerikaneren vil også leve til han er femti år, mot 35 i dag. Han vil bo i en forstad. Hus i byen vil praktisk talt ikke eksistere lenger. Og å bo i blokk vil bli ulovlig. Reisen fra forstaden til kontoret vil ta få minutter og koste fem øre.

Spådom 3
Gymnastikktrening vil begynne allerede i førskolen, hvor leker og aktiviteter vil være tilpasset oppbygging av musklene. Kroppsøving vil bli obligatorisk i skolen, og alle byer vil ha steder hvor folk kan trene. En person som ikke klarer å gå en og en halv mil i strekk vil bli regnet som en pusling.

Spådom 4
Biler vil ikke bli tillatt på gateplan i de store byene. Innenfor bygrensene vil trafikken gå over eller under bakken i store tunneler. Dermed blir byene i framtiden fri for all støy.
Spådom 5

I fremtiden blir togene like moderne som dette, tenkte den franske kunstneren Jean-Marc Côté i 1899.
I fremtiden blir togene like moderne som dette, tenkte den franske kunstneren Jean-Marc Côté i 1899.

Vanlige tog vil kjøre i en hastighet på 200 kilometer i timen, ekspresstogene i 250. Å reise fra New York til San Francisco vil ta en dag og en natt. Det vil finnes sigarformede elektriske lokomotiver som drar en lang rekke med vogner. Vognene vil, lik husene, være kunstig avkjølt. Og togene trenger ikke lenger stoppe for vann.

Spådom 6
Automobiler kommer til å bli billigere enn det hesten er i dag. Bønder vil eie kjørbare høyvogner, ploger, river og høyraker. Om vinteren vil barn leke med automobile sleder. Automobilen vil erstatte alle hesterelaterte kjøretøyer som vi kjenner til i dag. Selede hester vil bli et like sjeldent syn som det trekkoksen er i dag.

Spådom 7

Det vil eksistere luftskip, men de vil ikke klare å konkurrere med overflatebilen og vannfartøy når det er snakk om passasjer- eller godstrafikk. Luftskipene vil bli brukt som dødelige krigsmaskiner av alle militærnasjoner. Noen vil transportere menn og gods. Andre vil bli brukt av forskere for observasjon høyt over jordens overflate.

Spådom 8

Et fransk, flygende krigsskip i kamp i år 2000 - slik en kunstner så det for seg i 1899.
Et fransk, flygende krigsskip i kamp i år 2000 - slik en kunstner så det for seg i 1899.

Det vil eksistere flygende krigsskip og fort på hjul. Gigantiske kanoner vil kunne skyte så langt som fire mil eller mer og ødelegge byer på lang avstand. Flåter med luftskip klarer å kamuflere seg med tåke og skyer og vil kunne overraske fienden under med dødelige lyn. Gigantiske fort på hjul vil fare over åpne plasser i samme hastighet som hurtigtogene, og store automobile ploger vil lage skyttergraver like fort som soldatene rekker å fylle dem. Rifler vil bli lydløse, ubåter vil kunne holde seg under vann flere dager av gangen. Ballonger og flyvemaskiner vil bære teleskop og kamerautstyr høyt opp i luften for å ta bilder av fiendens stillinger.

Les også: Dette kan revolusjonere flyene i fremtiden

Spådom 9
Fotografier kan bli telegrafert fra hvor som helst i verden. Dersom det blir kamp i Kina om hundre år, kan bilder fra stridighetene bli publisert i avisen bare en time etterpå. Tilogmed i dag kan fotografier bli telegrafert over korte distanser. I framtiden vil fotografier også kunne reprodusere alle naturens farger.

Spådom 10

Den tyske sjokoladeprodusenten Hildebrands lagde en serie postkort om fremtiden i år 1900. De så for seg at teaterforestillinger og konserter i år 2000 ville kunne bli overført til personer langt unna.
Den tyske sjokoladeprodusenten Hildebrands lagde en serie postkort om fremtiden i år 1900. De så for seg at teaterforestillinger og konserter i år 2000 ville kunne bli overført til personer langt unna.

Mennesket vil kunne se mennesker og steder hvor som helst i verden. Amerikanske tilskuere skal kunne sitte i en sal og følge med på kroningen av konger i Europa eller kriger i Orienten. Instrumentene som overfører disse fjerne bildene er tilkoplet gigantiske telefonapparat som sørger for at hver lyd overføres på korrekt sted. Dermed vil det se ut til at leppene til en en skuespiller langt borte virkelig framfører den lyden vi hører.

Spådom 11
Ingen mygg eller fluer. Insektsfangere blir unødvendig. Mygg, husfluer og kakerlakker vil praktisk talt være utryddet. Myr og sumpområder hvor myggen klekker vil enten være drenert eller fylt med mer vann, slik at myggen dør. Utryddelsen av hesten og stallen dens vil redusere utbredelsen av husfluer.

Spådom 12
Erter og bønner så store som beter. Sukkerrør vil produsere dobbelt så mye sukker som i dag. Planter vil bli resistente i forhold til sykdommer og mikrober, akkurat som mennesket i dag er motstandsdyktig i forhold til kopper.

Spådom 13
Jordbær like store som epler vil bli spist av våre tippoldebarn. Bringebær og bjørnebær vil være like store. Ett bær dekker næringsbehovet for én person. Jordbær og bringebær dyrkes på store trær. Meloner, kirsebær, druer, plommer, epler og pærer vil være steinfrie. Fiken kommer til å bli dyrket over hele USA.
Spådom 14
Svarte, blå og grønne roser. Rosene vil være like store som kålhoder. Fioler vil vokse seg like store som orkideer. Stemorsblomsten vil i diameter være like stor som solsikke. Det vil være mulig å dyrke fram blomster i en hvilken som helst farge. I tillegg vil det være mulig å overføre parfymen fra en duftblomst til en som ikke dufter. På den måten kan en stemorsblomst dufte fiol.

Spådom 15
Det vil være forbudt å oppbevare mat i friluft. Kjøpmenn som oppbevarer mat slik at den er utsatt for pusten fra de ansatte eller luften fra en trafikkert vei vil bli arrestert.

Les også: Slik skulle fremtiden se ut i dag

Spådom 16
Bokstavene C, X eller Q vil ikke lenger benyttes i det vanlige engelske alfabetet. De vil droppes ettersom de ikke er nødvendige. Fonetisk staving (stave ord basert på hvordan de høres ut) vil bli vanlig og er først introdusert av avisene. Engelsk vil være det mest utbredte språket. Russisk vil følge som nummer to.
Spådom 17

I år 2000 vil elever kunne få kunnskap direkte overført til hodet, så denne franske illustratøren for seg i 1899.
I år 2000 vil elever kunne få kunnskap direkte overført til hodet, så denne franske illustratøren for seg i 1899.

Høyere utdanning vil være gratis for enhver kvinne eller mann. Flere store universiteter blir grunnlagt. Fattige studenter vil få gratis klær og bøker dersom de er ambisiøse. Medisinske inspektører vil besøke lærestedet jevnlig og gi elevene gratis briller, tannlegehjelp og behandling. De som er spesielt fattige vil få gratis transport til og fra skolen - og gratis lunsj mellom timene. De vil også bli tatt med på reise rundt omkring i verden.

Spådom 18
Trådløse telefoner og telegrafkretser vil rekke rundt hele jorden. En ektemann midt i Atlanteren vil dermed kunne konversere med sin hustru hjemme i Chicago. Vi vil kunne ringe Kina like enkelt som vi nå snakker fra New York til Brooklyn. Via et automatisk signal vil de kunne kople seg på en hvilken som helst krets uten innblanding fra damene på sentralbordet.
Spådom 19

I år 2000 vil opera og teaterforestillinger kunne overføres til hele verden. Denne franske illustratøren mente også at man ikke lenger ville trenge menneskelig orkester.
I år 2000 vil opera og teaterforestillinger kunne overføres til hele verden. Denne franske illustratøren mente også at man ikke lenger ville trenge menneskelig orkester.

Store operaforestillinger kan telefoneres til private hjem, og vil høres like harmonisk ut som om man satt i salen. Automatiske instrumenter som reproduserer originale instrumenter vil bringe den beste musikken hjem til de som er mindre talentfulle. Dyktige musikere samlet i New York vil, gjennom moderne teknologi, også kunne høres gjennom instrumenter i konsertsaler i for eksempel San Francisco eller New Orleans. Dermed vil store band og orkester kunne holde langdistansekonserter.
Spådom 20
Kull vil ikke lenger bli brukt til oppvarming eller matlaging. Kull vil fortsatt finnes, men kun i små mengder. Dermed vil kull være svært dyrt. I stedet har mennesket valgt å benytte seg av elektrisitet fra vannkraftverk som er mye billigere. Hver bekk eller elv med en viss kraft vil bli utstyrt med vannmotorer og dynamoer som produserer strøm. Det samme vil havet, og i framtiden vil man kunne se en rekke kraftverk langs kysten som henter energi fra bølger og tidevann.

Spådom 21
Varm og kald luft gjøres tilgjengelig fra kranen og regulerer temperaturen i huset, på samme måte som vi regulerer temperaturen når vi fyller badekaret med vann fra springen. Hjemmene våre vil ikke ha noen pipe, ettersom det ikke lenger vil produseres noe røyk innenfor husets fire vegger.
Spådom 22

Rundt 1900 så man for seg at post ville bli levert på en helt annen måte i fremtiden. Illustrasjon fra fransk postkort.
Rundt 1900 så man for seg at post ville bli levert på en helt annen måte i fremtiden. Illustrasjon fra fransk postkort.

Brev, pakker og varer vil leveres gjennom rør. Først blir disse rørene knyttet til hjemmene til de rike. Deretter knyttes rørene til resten av husene.

Spådom 23
Ferdigmat vil bli kjøpt fra utsalgssteder tilsvarende dagens bakerier. Disse utsalgsstedene vil kjøpe inn enorme mengder ingredienser og selge den ferdige maten for en sum mye rimeligere enn det det ville ha kostet å lage det tilsvarende selv. Maten vil leveres husstanden gjennom rør eller motoriserte kjerrer. Å ha egen kokk eller ordne sin egen mat vil bli sett på som ganske eksentrisk.

Spådom 24
Ved hjelp av elektrisitet kan vinter gjøres om til sommer og natt bli til dag hos bonden. Når det er kaldt, vil bonden plassere varmeførende strømkabler under jorda i hagen, og dermed få varmet plantene sine. Elektrisiteten i jorda vil få plantene til å vokse raskere samtidig som de vil drepe plagsomt ugress. Bonden vil også ha store hager under glass. Og om natten blir grønnsakene badet i kunstig lys, som lik sollyset vil få grønnsakene til å vokse fortere.

Les også: Slik funker en flygende bil

Spådom 25
Appelsiner vil vokse i Philadelphia. Flygende kjøleskap på land og på hav vil bruke få dager på å frakte deilige frukt fra tropene og de sørlige breddegrader. Dermed kan bønder i Sør-Amerika, Sør-Afrika, Australia og Sørhavet som har en årstid omvendt av oss, levere sommerfrukt til oss om vinteren. Forskere vil også ha funnet ut hvordan man kan få frukt til å vokse i klima som er mye kaldere eller varmere enn det de er vant til i dag. Dermed kan appelsiner i framtiden bli dyrket i Philadelphia.

Spådom 26

Få medisiner vil bli svelgt eller ført til magen med mindre det er nødvendig for akkurat det organet. Er det for eksempel lungene som trenger medisin, vil det bli ført direkte til organet gjennom hud og kropp ved hjelp av elektrisk strøm. Det vil foregå helt uten smerte. Legene vil kunne se direkte inn i menneskekroppen og vil med egen øyne kunne se et levende hjerte som slår inni brystkassen. Det vil også være mulig å fotografere eller forstørre hvilket som helst av våre indre organer ved hjelp av stråler med usynlig lys.

Les også: Ingen hals og 12 brystvorter: Grahams kropp er perfekt

Spådom 27

I år 2000 vil hester være så uvanlige at folk vil betale for å få se dem.
I år 2000 vil hester være så uvanlige at folk vil betale for å få se dem.

Det vil ikke finnes ville dyr, bortsett fra de som bor i dyrehager. Rotter og mus har blitt utryddet. På grunn av automobilen vil hesten praktisk talt være utdødd, bortsett fra noen få av god avstamming som vil bli benyttet av rikfolk til veddeløp, jakt og trening. Fe og sauer vil ikke lenger ha horn, og vil ikke løpe raskere enn dagens feite griser. For hundre år siden kunne villsvinet løpe raskere enn hesten. Produksjonsdyr vil bruke all sin energi på å produsere kjøtt, melk, ull og andre biprodukter. Deres horn, bein, muskler og lunger vil bli neglisjert.

Spådom 28

I år 2000 vil flyvende luftskip kunne bringe mennesker hurtig over store avstander.
I år 2000 vil flyvende luftskip kunne bringe mennesker hurtig over store avstander.

Hurtige, elektriske skip vil krysse havene i hundre kilometer i timen og komme seg fra New York til Liverpool på bare to dager. Skroget til disse skipene vil flyte over vann, og støttes av noe som ligner på meiene til en kjelke. Under de smale meiene vil det være en tynn hinne med luft, som gjør at friksjonen mot bølgene og havoverflaten vil være minimal. Propellene styres av elektrisitet og skrur seg gjennom både vannet under og luften over. Skip med kunstig nedkjølte kabiner vil være helt brannsikre. I storm og dårlig vær vil skipene dykke under vann og bli værende til været har roet seg.

Les også: FN vil ha lover som regulerer romturisme innen 2019

I retrospekt kan man trygt slå fast at ikke alle spådommene slo til, slik ekspertene så det for seg for over 100 år siden. Interessant er det også å se at verden anno 2017 på enkelte områder har overgått ekspertenes forventninger og villeste fantasier.

Fremtiden skjer overalt og hele tiden. Noen ganger så raskt at vi knapt legger merke til det før vi ser oss tilbake.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Sønnen til «El Chapo» løslatt05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan18:00 26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført
Siste nytt
17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenSønnen til «El Chapo» løslatt05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29PolitikkUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52KulturMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30KulturKong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17KulturDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan18:00Kultur26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42KulturDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31NorgeTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført
Populært