Kvinne ser ut som hun holder en iPhone på et maleri fra 1860

Det kan se ut som kvinnen på bildet er så opptatt av mobilen at hun ikke ser mannen som ser beundrende på henne. Foto: Hajotthu / Wikimedia Commons
Det kan se ut som kvinnen på bildet er så opptatt av mobilen at hun ikke ser mannen som ser beundrende på henne. Foto: Hajotthu / Wikimedia Commons

Etter bildet ble publisert på Twitter, lurer mange på om kunstneren forutså fremtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var den pensjonerte regjeringsoffiseren Peter Russell som la ut et bilde av maleriet på Twitter etter å ha sett det på museet Neue Pinakothek i München.

Bildet heter «The Expected One» og ble malt av den østerrikske maleren Ferdinand Georg Waldmüller i 1860.

Les også: Hevder Trump bløffer om Renoir-maleri

I ettertid har maleriet skapt stort engasjement i sosiale medier, og utenlandske nettsteder som The Sun og Independent har omtalt saken.

Russell selv antydet at kvinnen gikk og stirret ned på en datingapp:

Andre Twitter-brukere var helt uenige med ham:

Men selv om mange ville tro at kunstneren hadde forutsett fremtiden, var sannheten dessverre en annen. Ifølge galleriet som stiller ut bildet, går kvinnen og holder på en salmebok.

Les også: Kunstner designet luksusdo til 800.000 kroner

Peter Russell fortalte nettstedet Motherboard at dette sier noe om hvor mye moderne teknologi har utviklet seg de siste årene.

- Det som slår meg er hvor drastisk ny teknologi har forandret tolkningene av bildet, og hvor stor innflytelse teknologien har hatt på bildets sammenheng.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy