Norsk politimann om det ville livet:

– Fikk pistolen i panna. Kollegaen min ymtet frem med et smil: «Skal jeg skyte ham?»

<p>Pensjonert politietterforsker Øyvind Olsen advarer om narkotikasalget i Oslo. Foto: Steffen Zachariassen/ABC Nyheter</p>
Pensjonert politietterforsker Øyvind Olsen advarer om narkotikasalget i Oslo. Foto: Steffen Zachariassen/ABC Nyheter

Den pensjonerte politietterforskeren Øyvind Olsen (73) har sett sin sønn bli fengslet i Ecuador og jaktet kriminelle over hele verden. Nå roper han varsko om narkosalget i hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Politimannen Øyvind Olsen hadde bare en oppgave i sin yrkeskarriere: Å bekjempe narkotika.

Men en dag i 2003 ble sønnen hans pågrepet i Ecuador etter å ha forsøkt å fraktet to kilo kokain ut av landet. Sønnen til den profilerte narkotikapolitimannen, som var på tampen av sin karriere, hadde selv havnet på gal side av loven.

– Det der unner jeg ingen. Det var et slag i hue. Jeg følte meg helt nummen og brølte og skreik. Det var helt for jævlig, sier Olsen til ABC Nyheter.

Sønnen, som på det tidspunktet bodde i Mali, hadde havnet i store økonomiske problemer og valgte til slutt å frakte narkotika for å kvitte seg med gjeld.

– Vi hadde bodd fra hverandre i noen år. Kanskje han hadde røykt seg en «rev» en gang i blant, men at det var noe av den graden visste jeg ikke. Han hadde havnet i økonomisk uføre og fikk dårlige råd fra dårlige venner, som han beit på. Det var et slag for meg, innrømmer han.

E-posten fra «helvete»

Olsen er for tiden aktuell med boka «En narkojegers bekjennelse» der han åpent skriver om hvordan han fikk beskjeden om at sønnen satt i Litoral-fengslet i Ecuador.

Olsen hadde nettopp fyrt seg en røyk og skrålet gjennom en rekke e-poster da han fikk øye på en melding som fanget hans interesse.

«Som norsk konsul i Guayaquil, Ecuador, mottok jeg i dag et brev fra antinarkotika-politiet som informerer oss at Olsen, John André, norsk statsborger, er satt i fengsel for narkotika... De forespør også om en fra hans familie eller noen annen kan skaffe en advokat for å forsvare ham... I dag, klokka 16:00, dro jeg til fengselet hvor han er innsatt for å innhente opplysninger fra ham, på samme tid for å finne ut om han blir behandlet som et menneske...», sto det i e-posten signert den norske konsulen.

Sinnet holdt på å ta overhånd, men Olsen kastet seg over telefonen og bestilte første fly til Ecuador.

Les også: Beryktet MC-gjeng legger ned i Norge

I livsfare i Ecuador

Politimannen skjønte at sønnen var i livsfare. Selv om de fleste skulle tro at det er relativt trygt å sitte i fengsel, er ikke forholdene i Ecuador de samme som her hjemme. Der styrer mafiaen.

Her er den norske politimannen Øyvind Olsen i Pakistan, omringet av væpnede vakter. Foto: Tor Strand
Her er den norske politimannen Øyvind Olsen i Pakistan, omringet av væpnede vakter. Foto: Tor Strand

– Jeg kunne ikke bare avskrive ham helt, så jeg reiste over for å møte ham. Jeg hadde selv vært innom noen jævlige høl, så jeg visste hvordan det fungerte et sted hvor det ikke er system. At det er de innsatte som bestemmer og regjerer, og hvordan han skulle greie å overleve, sier han.

For å sikre seg at sønnen skulle komme seg gjennom det fem år lange fengselsoppholdet, betalte 73-åringen penger til mafiaen. Dermed fikk sønnen egen celle i det overfylte fengselet.

– Der inne er det bare penger og makt som betyr noe. Det nytter ikke å komme dit smilende og le, og tro at du får venner. Dette var folk som satt på livstid.

Sønnen har etter fengselsoppholdet tatt seg utdannelse og er nå i fast jobb i utlandet. 73-åringen er stolt over hvordan han har fått livet på rett kjøl.

– Jeg må si det. Det skal noe til for å komme seg etter en slik opplevelse. Ifølge meg fortjente han å få en lærepenge, men jeg vet ikke hvordan jeg hadde reagert om han skulle komme ordentlig til skade i den situasjonen.

Les også: Kaller inn 30 biler etter razzia mot ulovlig verksted

Tilsto etter håndbak

I jobben blir Olsen av mange omtalt som en dyktig etterforsker som oppklarte saker med uvanlige metoder.

Som da han i den mye omtalte flydroppsaken i 1993 fikk en tilståelse etter å ha vunnet i håndbak over det som skulle vise seg å være hovedmannen i saken. Olsen følte at avhøret med bakmannen hadde gått i stampe, og spurte om mannen ville tilstå om han tapte i håndbak.

– Banditten var kjent for at han sto for det han sa, så da prøvde jeg meg, sier Olsen, som gikk seirende ut av nevekampen.

Tilståelsen kom med en gang.

– Man lærer ikke sånt på politiskolen, man lærer å være kreativ i felten, sier han.

Drapstrusler i Pakistan

På midten av 1980-tallet var Olsen involvert i rundt halvparten av heroin-beslagene i Norge. Han var også svært delaktig i at to pakistanske bankdirektører og en politiker ble dømt til femten års fengsel for å ha stått bak en transport av 3,5 kilo heroin til Oslo.

Under etterforskningen av saken mot pakistanerne, ble Olsen truet på livet.

«Drapstrusler nå igjen. Min første reaksjon var å bli skikkelig forbannet. Her satt de svina og trodde de kunne skremme meg til å stoppe etterforskningen. Ikke faen!», skriver han om truslene i boka.

Olsen varslet aldri sin egen familie om truslene den gang.

(Saken fortsetter under)

Her viser en av de tre pakistanske mennene en norsk journalist hvordan han angivelig hadde hadde blitt mishandlet i fengsel. Foto: Tor Strand
Her viser en av de tre pakistanske mennene en norsk journalist hvordan han angivelig hadde hadde blitt mishandlet i fengsel. Foto: Tor Strand

73-åringens oversikt over heroin-markedet i Oslo kom godt med da politiet på starten av 1990-tallet ble oppmerksomme på at en gruppe grovt kriminelle personer fra Albania hadde slått seg ned i hovedstaden.

Albanerne tok raskt kontroll over flere utesteder og restauranter i Karl Johans Gate og Kirkegata. Med den utenlandske mafiaen fulgte flere voldsomme slagsmål, dødsfall og store narkotikasaker.

– Det sies jo at mafiaen i Italia lærte alle sine metoder fra albanerne, sier den pensjonerte politietterforskeren.

Informasjonen politiet satt på, viste at et albansk nettverk ledet av en mann i 30-årene var store på import av heroin. Om kort tid skulle han hente 5,4 kilo av det hvite pulveret, og det skulle skje på et hotell i sentrum.

Alarmklokkene gikk på politihuset. Politiet skjønte at de nå hadde sjansen til å ta mannen en gang for alle.

Les også: To albanere dømt i narkosak

«Skal jeg skyte han?»

Da den tungt bevæpnede albaneren dukket opp på hotellet med en kamerat, fikk de seg en overraskelse.

– Kureren som skulle levere fra seg stoffet, var byttet ut med en kollega av meg. Jeg satt på et annet rom og fulgte med på video. Politimannen, en svær «branne» på rundt 195 cm, var den som sto på innsiden av døra da albanerne kom og banket på.

Den resolutte politimannen åpnet døra og kastet seg raskt over albanerne.

– Den ene av albanerne gikk rett i bakken med et pistolløp i panna. Kollegaen min kikket lurt på meg og ymtet frem: «Skal jeg skyte ham?» Da gikk hele avføringen på albaneren. Han var sterkt bevæpnet selv, så hadde ikke det sjokket kommet der, kunne det gått liv altså. Disse gutta skyter raskt.

(Saken fortsetter under)

På hotell Viking i Oslo gikk det galt for albaneren under en pågripelse. Foto: Oslo byarkiv
På hotell Viking i Oslo gikk det galt for albaneren under en pågripelse. Foto: Oslo byarkiv

Mannen i 30-årene ble dømt til 14 år i fengsel for heroinhandel.

Politiet fikk i ettertid opplysninger om at de to albanerne hadde planer om å stjele stoffet og drepe kureren.

Les også: Politiet oppbevarte 5 kilo amfetamin i ett år uten å vite det

I fangenskap hos Taliban

Ryktet om den dyktige politietterforskeren strakk seg langt ut over Norges grenser. I 1999 ble Olsen utlånt til Høykommissæren for Menneskerettigheter (HCHR) for å undersøke angivelige massedrap i Afghanistan to år tidligere.

73-åringen og en sveitsisk kollega reiste inn i landet, men turen kunne kostet dem livet. Under oppholdet ble de tatt til fange av Taliban og kastet inn i et overfylt fengsel.

– Det var et helvete, men heldigvis kunne min kollega språket. Vi kunne kommunisere med de andre fangene, som som ga oss litt mat om de hadde noe til overs, sier han.

Under det tre dager lange oppholdet i fengselet fikk etterforskerne se Talibans nådeløse regime på nært hold, da fangevokterne en dag banket en eldre mann til døde.

– Beklageligvis fikk jeg aldri returnert og gitt noe tilbake til de som tok vare på oss, sier han.

Øyvind Olsen møtte USAs daværende førstedame Hillary Clinton under en konferanse i 1999. Foto: Privat
Øyvind Olsen møtte USAs daværende førstedame Hillary Clinton under en konferanse i 1999. Foto: Privat

– Hvor er politiet?

Olsen, som ikke har bodd fast i Norge siden 1993, var i oktober på besøk i Oslo i forbindelse med lanseringen av boka «En narkojegers bekjempelse».

Han ble skremt over hvor åpenlyst gatesalget av narkotika foregår i hovedstaden.

– Nå vet ikke jeg hvordan politiet jobber, men man ser ikke noen som er ute og slår til mot de som selger på gata.

– Har du tenkt på det når du er hjemme i Norge?

– Ja, jeg ser de aldri. Jeg kan av og til se en politihest eller en politibil, men aldri noen som er ute og går. En man kan snakke til på gata. Da jeg begynte, var vi delt opp i grupper som gikk rundt i fire timer. Jeg har prøvd å se etter politiet som går på gata, men ser de bare ikke.

Olsen har selv gått rundt i bydeler i Oslo for å se med egne øyne hvordan narkotikaen selges.

– Jeg har fått med meg at afrikanere omsetter en del narkotika på Grünerløkka. Da jeg gikk rundt der en kveld, sto de der og solgt på annen hvert hjørne, sier han tydelig oppgitt.

Salg på annen hvert hjørne

Rettsaken mot den tidligere politimannen Eirik Jensen tidligere i år kan komme til å gjøre det vanskeligere for politiet å infiltrere og jobbe opp mot de kriminelle miljøene, frykter Olsen.

­– Hele Oslo by blir skadelidende om narkotikaproblemet bare får løpe fritt. Jensen-saken legger kanskje bremser på det å jobbe ute i miljøene og skape resultater. Man må ikke bremse hele utviklingen i kampen mot narkotika, for det er ikke snakk om at den kommer til å bli frigitt, sier han.

Han har ikke tro på at legalisering av narkotiske stoffer er veien å gå. Han peker på at legalisering ikke har løst problemene i de landene som har gjort bruk av hasj lovlig.

– Jeg tror ikke det er veien å gå, ikke i det hele tatt. Man snakker om hasj, men sterke stoff som heroin og de såkalte «designerdopene» er livsfarlige. Dette må ikke få flyte fritt, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:26 Lyntog som myte og mysterium19:00 Minihjort sett for første gang på 30 år18:51 Bergs advokat: Sannsynlig at Frode Berg benådes onsdag18:49 Bolivias avgåtte president i eksil i Mexico18:22 Frykter personer har gått gjennom isen i Troms – stor redningsaksjon iverksatt18:10 Slakter regjeringens spytthette-forslag: – Vil ramme kvinner18:01 Ap forsikrer: EØS-avtalen overstyrer Norge i eksport av trygdeytelser17:53 Kashafali sprintet til VM-gull på mesterskapsrekord17:44 Stortinget sier nei til å berge studiestedene Nesna og Sandnessjøen17:20 Flertallet i bystyret bekymret for Oslo-befolkningens framtidige sykehustilbud16:57 Monica Knudsen gir seg som trener for Vålerenga – blir utviklingssjef16:46 Russisk TV-kanal dropper kvinnelangrenn – skylder på Johaug-dominans16:06 Enighet om regjeringskoalisjon i Spania15:34 Lilleborg AS undersøkes av konkurransetilsynet15:15 Lagerbäck krever 100 prosent innsats i «generalprøven»15:12 Riksrettsgranskning av Trump kan bli TV-drama for millioner av amerikanere15:00 Nå har svenskene fått nok: Iverksetter «Operasjon Rimfrost»14:47 Henning Solberg unngikk konkurs14:27 Skjerpet straff for tsjekker for drap på nordmann i Praha13:35 EU-domstol: Produkter fra israelske bosetninger må merkes13:24 Lungebetennelse tar et barneliv hver 39. sekund13:07 Anti-jødisk hærverk i Norden kan være koordinert aksjon13:05 Labour utsatt for stort dataangrep12:35 Anbefaler å avslutte etterforskning av Therese-saken12:34 Skadd Solskjær-elev trekker seg fra landslagsspill12:20 Langer ut mot Schumachers kone: – Hun er redd jeg vil fortelle alle sannheten12:18 Finland får besøk av Arctic Race of Norway12:12 Kraftig regn har bidratt til økning i vannskader12:12 Hockeyspiller utestengt i fire år for doping11:53 Håvard (22) død etter badeulykke i Israel11:42 Brann om bord i norsk skip utenfor Senegal11:41 Demonstranter fjernet fra grensa mellom Spania og Frankrike10:31 Demonstranter låste porten ved vindkraftanlegg10:30 Mann dømt i Høyesterett for medvirkning til overgrep mot barn10:22 Kran veltet i Vestfold – varebiler knust10:17 Regjeringspartiene flytter 200 millioner i 2020-budsjettet10:16 51 skadd da mann angrep kinesiske barnehagebarn med lut10:03 Ap-politiker om buss-bråket ved Torp: – Det er for jævlig10:00 TV 2 frifinnes for ærekrenkelser09:54 Turistene strømmer til: Hemmelige dokumenter fra andre verdenskrig funnet i bunker09:52 Erdogan anklager USA for avtalebrudd09:47 Rally Australia rammet av skogbrannene09:46 Fire tiltalt etter skyting mot leilighet09:24 56.000 nye jobber det siste året09:22 Clinton med skarp kritikk mot Johnsons hemmelighold av Russland-rapport09:22 Trump utsetter trolig beslutning om biltoll08:30 Fjellinjen varsler 400 millioner mindre i bompengeinntekter enn ventet07:23 Kraftig skogbrann stenger flere hundre skoler i Australia07:20 Sveriges landslagskeeper: – Denne sjansen roter vi ikke bort07:18 Nedgang i antall sauebønder07:17 Kokevarsel på Askøy i Hordaland07:11 Arbeidstilsynet: Torp-selskap har brutt flere lover07:01 Israel likviderte Jihad-ledere i Gaza og Damaskus06:44 Tønseth: – Jeg satser på løping når langrennskarrieren er over06:34 Melodi Grand Prix-finalen skal holdes i Trondheim06:18 Dette skjer i dag06:18 Norsk professor advarer om amerikansk studie på paracetbruk hos gravide06:00 Besteforeldre bruker «sjokkerende mye» på julegaver, mener forbrukerøkonom05:45 Elever streiker for streikerett05:43 Morales på vei til Mexico etter å ha fått asyl05:35 Dette skjedde i natt05:35 Ny vurdering kan få Nav-skandalen til å vokse05:33 Nikki Haley sier Det hvite hus-topper ba henne om å undergrave Trump05:30 Millioner trues av flom og tørke i Afrika05:03 Leder for milits drept i israelsk luftangrep04:51 Sterling får ikke spille EM-kvalifisering etter utbrudd04:38 USA fordømmer volden i Hongkong03:55 Malis regjering: Flere terrorister drept i offensiv03:20 Jimmy Carter innlagt på sykehus etter nye fall03:19 Bønder har mange innspill før gransking av Mattilsynet03:10 Etterlyst vitne etter dødsulykke i Nannestad har meldt seg02:05 Væpnede styrker settes inn mot demonstranter i Bolivia23:55 Karmsund bru åpnet igjen etter kjedekollisjon22:23 Morales får asyl i Mexico22:22 Solskjær-elev fikk den svenske «Guldbollen»22:16 Merkur synlig i over fem timer under passering foran sola21:19 EU vil prioritere norske kabler: – Vi har ikke mer kraft å selge20:09 Gutt såret i ny skyteepisode i Malmö19:34 Erna Solberg støtter homoterapi-utredning19:20 Boeings 737 MAX-fly trolig på vingene igjen etter nyttår18:50 Melkekuttet: Denne familien får kjempesmell18:45 – Etter 300 likes kjenner selskapene deg like godt som kjæresten din18:25 Snøen skaper fortsatt problemer i trafikken18:06 En «genetisk viktig» ulv i Engerdal skal flyttes og merkes17:57 Ti-åring faller stygt – nå saksøker moren lekeparken16:53 Fyrer løs mot Ap-topp: – Mobbing av landets bilister16:27 Litauens president har signert loven som kan bane vei for Berg-utveksling16:09 Kampfiksing i Sverige: 19 kamper sannsynligvis avgjort med juks16:07 Isbreer fortsetter å krympe15:17 To fengslet etter brann i Musikkens hus i Farsund15:17 Lacazette forsvarer hardt presset Arsenal-trener14:55 Våpen som skulle vært destruert av Forsvaret, er funnet hos kriminelle14:44 Minst 80 graver på kirkegård i Bergen utsatt for hærverk14:40 Kandidatturneringen i sjakk bekreftet til Jekaterinburg14:36 Ap kutter støtte til dyre elbiler, pensjonssparing og helseforsikring14:15 Brexitpartiet trekker kandidater til valget14:14 Xhaka vil kjempe om plassen i Arsenal14:13 Internt «kuppforsøk» mot Trump mislyktes: – Ekstremt farlig13:50 Chile skal få ny grunnlov13:18 163 studenter tapte mot staten i retten
Siste nytt
19:26StemmerLyntog som myte og mysterium19:00VerdenMinihjort sett for første gang på 30 år18:51NorgeBergs advokat: Sannsynlig at Frode Berg benådes onsdag18:49VerdenBolivias avgåtte president i eksil i Mexico18:22NorgeFrykter personer har gått gjennom isen i Troms – stor redningsaksjon iverksatt18:10PolitikkSlakter regjeringens spytthette-forslag: – Vil ramme kvinner18:01PolitikkAp forsikrer: EØS-avtalen overstyrer Norge i eksport av trygdeytelser17:53SportKashafali sprintet til VM-gull på mesterskapsrekord17:44NorgeStortinget sier nei til å berge studiestedene Nesna og Sandnessjøen17:20NorgeFlertallet i bystyret bekymret for Oslo-befolkningens framtidige sykehustilbud16:57SportMonica Knudsen gir seg som trener for Vålerenga – blir utviklingssjef16:46SportRussisk TV-kanal dropper kvinnelangrenn – skylder på Johaug-dominans16:06VerdenEnighet om regjeringskoalisjon i Spania15:34PengerLilleborg AS undersøkes av konkurransetilsynet15:15SportLagerbäck krever 100 prosent innsats i «generalprøven»15:12PolitikkRiksrettsgranskning av Trump kan bli TV-drama for millioner av amerikanere15:00VerdenNå har svenskene fått nok: Iverksetter «Operasjon Rimfrost»14:47PengerHenning Solberg unngikk konkurs14:27VerdenSkjerpet straff for tsjekker for drap på nordmann i Praha13:35VerdenEU-domstol: Produkter fra israelske bosetninger må merkes13:24Helse og livsstilLungebetennelse tar et barneliv hver 39. sekund13:07NorgeAnti-jødisk hærverk i Norden kan være koordinert aksjon13:05PolitikkLabour utsatt for stort dataangrep12:35NorgeAnbefaler å avslutte etterforskning av Therese-saken12:34SportSkadd Solskjær-elev trekker seg fra landslagsspill12:20SportLanger ut mot Schumachers kone: – Hun er redd jeg vil fortelle alle sannheten12:18SportFinland får besøk av Arctic Race of Norway12:12NorgeKraftig regn har bidratt til økning i vannskader12:12SportHockeyspiller utestengt i fire år for doping11:53NorgeHåvard (22) død etter badeulykke i Israel11:42VerdenBrann om bord i norsk skip utenfor Senegal11:41VerdenDemonstranter fjernet fra grensa mellom Spania og Frankrike10:31NorgeDemonstranter låste porten ved vindkraftanlegg10:30NorgeMann dømt i Høyesterett for medvirkning til overgrep mot barn10:22NorgeKran veltet i Vestfold – varebiler knust10:17PolitikkRegjeringspartiene flytter 200 millioner i 2020-budsjettet10:16Verden51 skadd da mann angrep kinesiske barnehagebarn med lut10:03NorgeAp-politiker om buss-bråket ved Torp: – Det er for jævlig10:00KulturTV 2 frifinnes for ærekrenkelser09:54ReiseTuristene strømmer til: Hemmelige dokumenter fra andre verdenskrig funnet i bunker09:52VerdenErdogan anklager USA for avtalebrudd09:47SportRally Australia rammet av skogbrannene09:46NorgeFire tiltalt etter skyting mot leilighet09:24Norge56.000 nye jobber det siste året09:22PolitikkClinton med skarp kritikk mot Johnsons hemmelighold av Russland-rapport09:22PengerTrump utsetter trolig beslutning om biltoll08:30MotorFjellinjen varsler 400 millioner mindre i bompengeinntekter enn ventet07:23VerdenKraftig skogbrann stenger flere hundre skoler i Australia07:20SportSveriges landslagskeeper: – Denne sjansen roter vi ikke bort07:18NorgeNedgang i antall sauebønder07:17NorgeKokevarsel på Askøy i Hordaland07:11NorgeArbeidstilsynet: Torp-selskap har brutt flere lover07:01VerdenIsrael likviderte Jihad-ledere i Gaza og Damaskus06:44SportTønseth: – Jeg satser på løping når langrennskarrieren er over06:34KulturMelodi Grand Prix-finalen skal holdes i Trondheim06:18NorgeDette skjer i dag06:18Helse og livsstilNorsk professor advarer om amerikansk studie på paracetbruk hos gravide06:00PengerBesteforeldre bruker «sjokkerende mye» på julegaver, mener forbrukerøkonom05:45VerdenElever streiker for streikerett05:43PolitikkMorales på vei til Mexico etter å ha fått asyl05:35NorgeDette skjedde i natt05:35PengerNy vurdering kan få Nav-skandalen til å vokse05:33VerdenNikki Haley sier Det hvite hus-topper ba henne om å undergrave Trump05:30VerdenMillioner trues av flom og tørke i Afrika05:03VerdenLeder for milits drept i israelsk luftangrep04:51SportSterling får ikke spille EM-kvalifisering etter utbrudd04:38VerdenUSA fordømmer volden i Hongkong03:55VerdenMalis regjering: Flere terrorister drept i offensiv03:20VerdenJimmy Carter innlagt på sykehus etter nye fall03:19PengerBønder har mange innspill før gransking av Mattilsynet03:10NorgeEtterlyst vitne etter dødsulykke i Nannestad har meldt seg02:05VerdenVæpnede styrker settes inn mot demonstranter i Bolivia23:55NorgeKarmsund bru åpnet igjen etter kjedekollisjon22:23VerdenMorales får asyl i Mexico22:22SportSolskjær-elev fikk den svenske «Guldbollen»22:16VerdenMerkur synlig i over fem timer under passering foran sola21:19PengerEU vil prioritere norske kabler: – Vi har ikke mer kraft å selge20:09VerdenGutt såret i ny skyteepisode i Malmö19:34NorgeErna Solberg støtter homoterapi-utredning19:20PengerBoeings 737 MAX-fly trolig på vingene igjen etter nyttår18:50NæringslivMelkekuttet: Denne familien får kjempesmell18:45Norge– Etter 300 likes kjenner selskapene deg like godt som kjæresten din18:25NorgeSnøen skaper fortsatt problemer i trafikken18:06NorgeEn «genetisk viktig» ulv i Engerdal skal flyttes og merkes17:57VerdenTi-åring faller stygt – nå saksøker moren lekeparken16:53MotorFyrer løs mot Ap-topp: – Mobbing av landets bilister16:27VerdenLitauens president har signert loven som kan bane vei for Berg-utveksling16:09SportKampfiksing i Sverige: 19 kamper sannsynligvis avgjort med juks16:07NorgeIsbreer fortsetter å krympe15:17NorgeTo fengslet etter brann i Musikkens hus i Farsund15:17SportLacazette forsvarer hardt presset Arsenal-trener14:55NorgeVåpen som skulle vært destruert av Forsvaret, er funnet hos kriminelle14:44NorgeMinst 80 graver på kirkegård i Bergen utsatt for hærverk14:40SportKandidatturneringen i sjakk bekreftet til Jekaterinburg14:36PolitikkAp kutter støtte til dyre elbiler, pensjonssparing og helseforsikring14:15PolitikkBrexitpartiet trekker kandidater til valget14:14SportXhaka vil kjempe om plassen i Arsenal14:13PolitikkInternt «kuppforsøk» mot Trump mislyktes: – Ekstremt farlig13:50PolitikkChile skal få ny grunnlov13:18Norge163 studenter tapte mot staten i retten
Populært