Meny

Facebook-flørt kostet Patricia 600.000 kroner

Patricia Meister håper hun kan forebygge at andre havner i samme felle som hun selv gikk i. Foto: Privat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det startet for to år siden med venneforespørsel på Facebook-profilen til australske Patricia Meister. Det endte med å koste henne svært dyrt.

Det er et ordtak som sier at kjærlighet er det eneste spillet man taper ved ikke å delta. Men for Patricia Meister (64) i den australske delstaten Queensland skulle hennes online-forhold med Carlos bli en dyr lærepenge.

– Jeg hadde aldri vært på datingsider og kun brukt Facebook for min virksomhet. Så da jeg mottok en venneforespørsel, tenkte jeg at det kunne neppe skade å takke ja. Jeg var på et tidspunkt i livet mitt der jeg følte meg litt isolert og jeg hadde vært singel en stund, forteller hun til Daily Mail.

Ville gifte seg med henne

I starten så det lovende ut slik «Carlos» presenterte seg selv; en interiørarkitekt bosatt i Brisbane, med skotske og italienske aner. De begynte å utveksle mailer, og snart chattet Patricia daglig med ham.

«Carlos» var sjarmerende, smart og utdannet. Han hadde svært godt engelsk språk og var veldig romantisk. På et tidspunkt ble Patricia svært forelsket i ham, og han proklamerte at han ville gifte seg med henne.

Men Patricia reagerte første gang de snakket sammen på telefon.

– Da jeg snakket med ham første gang, hørte jeg at han hadde en annen aksent enn den jeg hadde forventet. Jeg husker jeg forsøkte å plassere aksenten, men jeg var ikke kjent med den på det tidspunktet.

(Saken fortsetter under)

Patricia Meister ante uråd, men lot seg likevel overtale til å sende penger.

– Føltes ikke riktig

I dag er Patricia sikker på at «Carlos» i virkeligheten var afrikansk, nærmere bestemt nigeriansk. Men selv om varsellampene begynte å blinke allerede under første telefonsamtale, fortsatte hun å snakke med ham i ukene som fulgte.

Så kom den første penge-forespørselen på cirka 3.900 norske kroner han trengte til å realisere et prosjekt i Malaysia.

– Det føltes ikke riktig, men jeg tenkte at det dreide seg ikke noe stort beløp. Derfor endte jeg med å overføre pengene til ham, minnes Meister overfor Daily Mail.

Fikk telefon fra «sykehus»

Senere sendte hun ham mer penger, og hver gang oppstod det problemer som kostet ytterligere. Det hele ble forklart med «dokumenter», og det var alltid en advokat i bakgrunnen når de snakket sammen på telefonen.

Så en dag kom det en telefon fra noen som fortalte at «Carlos» og advokaten hadde kommet ut for en bilulykke og trengte penger til å dekke sykehusregningene. Der og da visste hun at hun var blitt svindlet.

De åtte månedene med flørt hadde kostet Patricia 650.000 norske kroner. Saken er meldt til politiet, som øyner lite håp om noen gang kunne pågripe de skyldige. Nå står Patricia frem for å advare andre med sine bitre erfaringer.

– Folk tror at vi som blir utsatt for noe slikt som dette er dumme, men de har ikke vært i våre sko. Det handler ikke om å være dum. Selv de mest intelligente kvinner kan bli snytt, sier Patricia, vel vitende om at hun aldri vil få pengene tilbake.

– Det eneste man kan gjøre, er å øke bevisstheten. Det er mange ensomme mennesker der ute, og datingsidene er fylt med svindlere.

Les også: Kvinnegruppa Ottar anmelder sugardating-nettside

Helse og livsstil
Privatøkonomi
Populært