Åpen for alle - alltid

Slik dømmer andre personligheten din

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens mange tror at menneskers dømmekraft er basert på samtaler og annen atferd, har forskning vist det motsatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge CNBC er mesteparten av dømmekraften vår fokusert på mindre ting, som håndtrykk og kroppsspråk.

Her er åtte mindre ting som andre bruker til å si noe om personligheten din:

 1. Hvordan du oppfører deg mot servitører og resepsjonister
  Intervjuere bruker ofte atferden din mot støttepersonell som en teknikk til riktig ansettelse. Mange intervjuere observerer hvordan du oppfører deg mot resepsjonisten på vei inn i bygningen eller mot servitøren under en jobblunsj.
 2. Hvor ofte du sjekker telefonen din
  Å dra frem telefonen midt i en samtale kan være tegn på mangel av respekt og oppmerksomhet, og at du er en dårlig lytter.
 3. Repeterende og nervøse uvaner
  Som å ta på sitt eget ansikt, bite negler, plukke på huden gir signaler om at du er nervøs, overveldet og ute av kontroll. Dette kan ifølge studier ved University of Michigan være tegn på at du er en perfeksjonist.
 4. Hvor lang tid du bruker på å stille spørsmål
  Mennesker som kun snakker om seg selv er ofte mennesker som er høylytte og selvabsorberende og kun tar. Mennesker som stiller spørsmål og deler mindre om seg selv er ofte roligere og gir mer. Klarer du å kombinere dette, så får du en fin balansegang mellom å gi og ta.
 5. Håndtrykket ditt
  Et svakt håndtrykk kan gi signaler om mangel på selvtillit og en likegyldig holdning. En studie utført av University of Alabama viste at et fast håndtrykk sammenfaller med en person som er mindre beskjeden og nevrotisk, og er mer ekstrovert.
 6. Forsentkomming
  Dette kan være tegn på mangel av respekt, at du er en person som utsetter ting, sløvhet og manglende interesse. Men ifølge en studie utført av Jeff Conte for San Diego State University, var derimot forsentkomming ofte forbundet med mennesker som multitasker eller er avslappede.
 7. Håndskrift
  Mange bruker håndskriften til å si noe om personligheten. For eksempel så er det mange som tror at hvor hardt du trykker pennen mot papiret sier noe om hvor anspent du er. Skal du skrive et brev, er et tastatur det tryggeste, er rådet.
 8. Øyekontakt
  Det er viktig å holde øyekontakten, men pass på så du ikke stirrer den andre personen i senk som kan bli oppfattet som agressiv atferd. Studier viser at å holde øyekontakten 60 prosent av tiden er riktig balanse.

Les også:

Nordmenn trenger mer aktivitet

Støvprøver viser miljøgifter i norske hjem

Louis Vuitton solgte luksusvarer for 110 millioner

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no