Meny

Desperat mor fant opp sele som fikk sønnen opp av rullestolen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden har Debby Elnatans oppfinnelse hjulpet mange barn opp på bena.

Det er Debby Elnatan fra Israel som har funnet opp selen som hjelper barn som ellers er avhengig av rullestol, opp på beina.

Elnatan som jobber som musikkterapeut, utviklet selen fordi hun ville hjelpe sønnen Rotem, som har cerebral parese.

Selen som har fått navnet Upsee, festes til et voksent menneske og til barnet, og hjelper barnet med å stå rett opp og gå.

Se video over.

Etter at produktet ble testet av familier i Storbritannia, USA og Canada, ble det lansert internasjonalt i 2014, ifølge Daily Mail.

Les også:   Robot sikrer Eirik kontakt med skolen og vennene

– Ideen kom fra smerte og desperasjon

Da sønnen var to år, fikk Elnatan beskjed fra legen om at Rotem ikke visste hva bena hans var til og at han ikke var bevisst på dem.

– Det var en utrolig tøff ting for en mor å høre. Jeg begynte å gå med ham daglig, noe som var veldig tungt for oss begge. Ideen til Upsee ble født av smertene og desperasjonen og jeg er veldig glad for å se at den nå blir tatt i bruk, sa hun i forbindelse med lanseringen ifølge The Independent.

Les også:  Ny metode for å avsløre cerebral parese

– Passer ikke alle

Selv om produktet utvilsomt har gitt mange barn og foreldre glede, vil ikke opplevelsen være like god for alle. Som moren til en gutt med cerebral parese beskriver i dette blogginnlegget fra Parent Advocacy Link, ble det både for henne og sønnen et lite vellykket forsøk da de fikk låne en Upsee.

Etter 15 minutter i gåselen ville gutten ut av selen, og sønnen som vanligvis har stor glede av å være på bena, ønsket ikke å prøve den igjen.

– Jeg er glad på vegne av de barna og foreldrene som har hatt god erfaring ... Men for foreldre som sitter på gjerdet, vil jeg anbefale at dere tenker dere nøye om og ikke lar dere rive med av all begeistringen. Prøv før dere kjøper, er rådet i bloggen.

Se også:  Ludvik (4) har cerebral parese: – Mamma, jeg kan gå, jeg!

Helse og livsstil
Populært