Sykehusene i USA mobiliserer – kampen mot coronaviruset kan bli lang

Video: Legene ved Universitetssykehuset i Mississippi mobiliserer for en lang kamp mot smittebølgen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny smittetopp er i gang i USA, og sykehusene forbereder seg på en lang og tung kamp mot coronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hver dag ankommer nye pasienter smittet med coronaviruset Universitetssykehuset i Mississippi (UMMC). Leger fortviler over situasjonen på det allerede fulle sykehuset.

– Det føles som å løpe i et evigvarende hamsterhjul hvor folk rundt deg dør. Det er slitsomt, sier lege Andy Wilhelm ved intensivavdelingen ved UMMC til nyhetsbyrået AP.

Mobiliserer for kamp

Delstaten Mississippi opplevde torsdag rekordhøye bekreftede smittetilfeller med 1200 nye positive prøvesvar på ett døgn. Nå forbereder sykehuset seg på en lang kamp mot den nye smittebølgen.

– Vi aner ikke når dette vil ta slutt. Vi vet at folk beveger seg rundt i byene og blir smittet, og at vi innen kort tid vil få flere innlagte på intensiven. Så vi forbereder oss på en lang kamp, sier Wilhelm.

Les også: Corona: Ekspertene usikre på om man kan bli smittet to ganger

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs mørkeste døgn

Delstaten på om lag 3 millioner innbyggere har til nå 39.797 registrerte smittetilfeller og 1308 dødsfall som følge av covid-19. Torsdag ble 1,117 personer med mistanke om smitte innlagt på sykehuset. Samtidig forbigikk USA sin tidligere rekord med antall smittetilfeller på ett døgn på landsbasis. I løpet av 24 timer testet 74.000 personer positivt på covid-19. Det løfter det totale tallet til 3,4 millioner smittede. Det er delstatene California, Texas, Arizona og Florida som er hardest rammet.

Les også: Florida-guvernørens corona-pressekonferanse avbrutt: – Dere lyver til folket

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uforutsigbart

Mange kommer seg gjennom sykdommen uten livstruende helseplager, men legene ved UMMC opplever viruset som uforutsigbart.

– Det er en sykdom som påvirker flere organer. Noen får nyresvikt, mens andre får slag. Flere får hjertesvikt og blodpropp, sier Wilhelm.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste som blir smittet av coronaviruset får milde til moderate symptomer, og blir frisk uten behov for intensivbehandling. Viruset er farligst for eldre mennesker, og personer med underliggende sykdommer.

Les også: Fant blodpropp i omtrent alle organer hos obduserte covid-19-pasienter

Se også: Mørkt døgn for USA: 74.000 smittede på 24 timer: