Connie (106) er Storbritannias eldste corona-overlever

Se video. 

Etter tre uker på sykehuset med covid-19, er den 106 år gamle oldemoren Connie Titchen friskmeldt. 

106 år gamle Connie Titchen fra Birmingham ble skrevet ut av sykehuset tirsdag, etter å ha vært innlagt med coronaviruset i tre uker.

Hun skal være den eldste personen som har overlevd sykdommen covid-19 i Storbritannia, ifølge britiske helsemyndigheter.

Titchen ble født i september 1913, og var dermed i live da Spanskesyken herjet i 1918-1919. Hun har også gjennomlevd to verdenskriger.

106-åringen fikk applaus fra sykepleiere og helsearbeidere da hun ble rullet gjennom sykehuskorridoren etter sin friskmelding.

– Jeg føler meg heldig som har kjempet vekk dette viruset. Jeg gleder meg til å se familien min, sier hun ifølge en pressemelding fra NHS, den britiske helsetjenesten.

Les også: Norsk helseteam har møtt en dyster virkelighet i Italia: – Vi er preget av et stort alvor

Connie Titchen på sin 106-årsdag. Foto: Privat
Connie Titchen på sin 106-årsdag. Foto: Privat

Titchens barnebarn Alex Jones (40), sier bestemoren alltid har vært fysisk aktiv, med sans for sykling, dans og golf.

– Jeg tror hemmeligheten til hennes høye alder er at hun er fysisk aktiv, og veldig selvstendig. Hun hadde en hofteoperasjon i desember, og før det var gått 30 dager kunne hun gå igjen. Hun er utrolig, og jeg vet at hele familien gleder seg til å se henne. Hun har mange fans, sier Jones i en uttalelse.

Titchen har fem barnebarn og åtte oldebarn.

Kelly Smith er en av sykepleierne som tok seg av 106-åringen. Hun sier det var fantastisk å se Titchen friskne til.

– Vi er veldig glade for at hun ble friskmeldt. Det er fint å se pasienter forlate avdelingen vår etter å ha bekjempet dette viruset, sier Kelly.

Torsdag morgen er 98.500 personen bekreftet smittet av coronaviruset i Storbritannia, og nesten 13.000 mennesker har dødd av viruset i landet.

Les også: Flere enn 20.000 helsearbeidere smittet i Italia og Spania

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden