– Hadde jeg ikke hatt hjelm på, hadde jeg vært ferdig

<p>– Det virker som jeg har truffet bakken med hodet først. 5-6 centimeter over venstre øye fikk jeg en kjempekul. Hadde jeg ikke hatt hjelm på, hadde jeg neppe klart meg, sier Kjetil Møllerup Gloppedal (63).</p>
– Det virker som jeg har truffet bakken med hodet først. 5-6 centimeter over venstre øye fikk jeg en kjempekul. Hadde jeg ikke hatt hjelm på, hadde jeg neppe klart meg, sier Kjetil Møllerup Gloppedal (63).

Under en sykkeltur i sommer falt Kjetil Møllerup Gloppedal (63) av sykkelen og traff bakken med hodet først. Resultatet ble en traumatisk hodeskade, men det kunne gått mye verre. 

Siviløkonom Kjetil Møllerup Gloppedal har lenge har vært en ivrig syklist, særlig etter at han fikk hjerteinfarkt i 2016.

– Da jeg skulle trene meg opp etter hjerteinfarktet fant jeg ut at sykling var tingen for meg, for det kunne jeg. Før infarktet syklet jeg i pent vær, men etter det syklet jeg nærmest uansett vær, men mest i sommerhalvåret, sier han til ABC Nyheter.

Fra 2016 til den skjebnesvangre dagen i sommer, hadde Gloppedal lagt bak seg 21.000 kilometer på sykkelsetet.

– I sommer syklet jeg mye i mai, juni og juli. Lørdag 13. juli fant jeg ut at jeg skulle ta en tur på ettermiddagen.

Han syklet i vei hjemmefra og «våknet» fem dager senere på sykehus. Han har blitt fortalt at han snakket med folk i løpet av de fem dagene, men han husker ikke noe av det.

– Jeg husker ikke noe av det som skjedde, heller ikke det som skjedde i tiden rett før ulykken eller i dagene etter.

Les også: Sykkelulykker kartlagt i ny studie: – Viser alvorligheten i og volum av sykkelskader

Ble funnet bevisstløs

Gloppedal er bosatt på Husøy utenfor Tønsberg. Det han vet er at han lørdag ettermiddag syklet av gårde i kortermet trøye – «det må ha vært varmt den dagen» – mot Tønsberg, via Nøtterøy og mot Teie.

Så i en lang, slak oppoverbakke på en sykkelsti var det noe som gikk galt. Han gikk i bakken, med hodet først.

Gloppedal ble funnet bevisstløs av noen som så ham fra bilveien. De tilkalte ambulanse og han ble først sendt til Tønsberg sykehus, så videre til Rikshospitalet.

– Jeg pleier å bruke ett minutt på den bakken. GPS-en jeg bruker for å loggføre syklingen, viser at jeg befant meg i området i over 21 minutter, så det tok rundt 20 minutter før jeg ble hentet av ambulansen.

– Jeg hadde kjempeflaks

Akkurat hva som gjorde at han falt av sykkelen, er det ingen som kan si sikkert. Lokalavisa Tønsbergs Blad skal ha forsøkt å finne vitner til ulykken, uten hell. Politiet har heller ikke lykkes med å finne ut av hva som skjedde, forteller 63-åringen.

– Det er sjelden fotgjengere i området der ulykken skjedde. Og det kjører ikke biler der. Jeg må ha falt av sykkelen midt på sykkelstien. Det var ingen grunn til at jeg skulle krasje, og hadde jeg krasjet i noe hadde sykkel vært ødelagt, men den er uten en skramme.

– Jeg hadde kjempeflaks som ramlet i oppoverbakke. Det er noen stupbratte nedoverbakker i Tønsberg-området. Hadde jeg kjørt i 60-70 km/t i nedoverbakke hadde jeg slått meg mye mer.

Les også: – Mange mener sykkelhjelmen ikke kler dem, ødelegger sveisen eller antrekket

– Hadde neppe klart meg uten hjelm

Helt siden 1970-tallet har Gloppedal syklet med hjelm på hodet. Hver eneste gang. Det er han takknemlig for i dag.

– Det virker som jeg har truffet bakken med hodet først. 5-6 centimeter over venstre øye fikk jeg en kjempekul. Hadde jeg ikke hatt hjelm på, hadde jeg neppe klart meg, sier 63-åringen til ABC Nyheter.

På sykehuset viste røntgenundersøkelser at han hadde brudd på hodeskallen og to brudd i ansiktet.

– Jeg har brudd på hodeskallen der jeg hadde hjelm. Hadde jeg ikke hatt på meg hjelm hadde det blitt en kjempesmell. Jeg lå bevisstløs selv om jeg hadde hjelm på. Uten hjelm hadde det ikke vært noen demping for fallet i det hele tatt.

Selv om 63-åringen mener han har vært heldig, sliter han med følgene av ulykken.

Etter sykehusoppholdet tilbragte han 27 dager på sykehjem, før han kunne flytte hjem og følges opp hjemme. Hodeskaden skal ha resultert i en hjernehinneblødning. Og rett etter ulykken slet han med å gå, selv om han ikke hadde noen skader i bena. Han er nå oppe på bena igjen, men sier at det går sakte fremover.

– Det tar tid dette. Jeg ser stjerner omtrent hver dag, og det er over 2,5 måneder siden ulykken skjedde, sier Gloppedal og fortsetter:

– De kaller det en traumatisk hjerneskade, og det går ikke over med det første. Etter en hjernehinneblødning kan det ta opptil 3, 4, 5 år før man er frisk igjen. Om 5 år er jeg 68 år. Jeg håper jeg blir bra før den tid.

Han forteller at han tidligst får sette seg bak rattet på en bil neste år.

Les også: Vil ha påbud om hjelm for barn på elsparkesykkel

– Å beskytte hodet med hjelm er enkelt

Gloppedal har skrevet om sine erfaringer på Twitter, og deler sin historie som en motvekt til det som skrives og sies om at hjelmbruk ikke er så viktig.

– Det er for eksempel nyhetssaker om at i land der man har innført hjelmpåbud, så slutter en del å sykle. Og det brukes som et argument mot hjelmpåbud.

– Men hadde jeg ikke hatt hjelm på hadde jeg vært ferdig. Jeg har aldri syklet uten hjelm siden 1976. Det kan jeg være glad for nå.

Gloppedal minner om at man aldri kan vite hva som skjer når man er ute og sykler.

– Du kan fort bli truffet av noen. Det kan skje hvem som helst. Det er best å sikre seg. Det er grenser for hva du kan ha på deg av beskyttelsesutstyr, du kan ikke beskytte hele kroppen. Men å beskytte hodet med hjelm er enkelt, sier 63-åringen til ABC Nyheter.

– Over dobbelt så stor risiko for alvorlig skade uten hjelm

Gloppedal får støtte fra seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk mener det er viktig og riktig å minne folk om at sykling innebærer risiko og at det er smart å beskytte hodet med hjelm. Foto: Trygg Trafikk
Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk mener det er viktig og riktig å minne folk om at sykling innebærer risiko og at det er smart å beskytte hodet med hjelm. Foto: Trygg Trafikk

– Faktisk så er det sånn at hodet er den viktigste kroppsdelen og den som det er vanskeligst å få reparert. Så det er en smart forsikring å bruke sykkelhjelm, sier han til ABC Nyheter.

– Enkelte hevder at hvis man sier slike ting, så gjør man sykling til en farlig aktivitet og det vil føre til at færre vil sykle og få den helsegevinsten som sykling gir. Men det faktisk slik at sykling innebærer en viss risiko, da må det være lov til å si at man anbefaler at folk tar sine forholdsregler, fortsetter Johansen.

Uansett hva man måtte mene om hjelmbruk, så viser forskning at risikoen for hodeskade reduseres med 60 prosent dersom man sykler med hjelm, forklarer Johansen.

– Det er over dobbelt så stor risiko for at du blir alvorlig skadd hvis du sykler uten hjelm enn om du sykler med. Hodeskader er de mest alvorlige skadene blant dem som blir alvorlig skadd eller drept på sykkel.

– Det totale antallet døde og hardt skadde kan reduseres med 34 prosent hvis alle bruker hjelm.

Les også: Hvordan skifte sykkelslange ved punktering?

Bare 62 prosent over 12 år bruker hjelm

Tellinger av sykkelhjelmbruk viser at man fremdeles er et godt stykke unna at alle sykler med hjelm på hodet i Norge. Bruken er høyest blant de yngste, forklarer Johansen.

– Blant barn under 12 år var bruksprosenten 83 prosent i fjor. Det er altså 17 prosent som ikke bruker sykkelhjelm blant de yngste. Det er ganske naturlig, for det er ikke påbudt å bruke hjelm i Norge. Og folk har individuelle syn på bruk av hjelm.

Når barna begynner på ungdomsskolen har de en tendens til å kutte ut hjelmen, forklarer han.

– I fjor var bruksprosenten på 62 prosent blant barn over 12 år og voksne. Der har vi en del å gå jobbe med hvis vi ønsker at de fleste skal bruke hjelm.

Sykkelhjelmen er ikke noe mindre viktig for dem som ikke sykler i trafikken, understreker Johansen.

De fleste ulykker skjer som Gloppedals ulykke, uten at biler eller andre trafikkanter er involvert, forklarer han.

– Det er gjerne i såkalte eneulykker at sykkelhjelmen har best effekt. Det kan være ulykker der syklisten for eksempel sklir på glatte veier eller stuper over styret fordi en pose som henger på styret kommer inn i hjulet.

– De som sykler mest, fortsetter også etter hjelmpåbud

Det har vært en debatt om hvorvidt man bør innføre et hjelmpåbud i Norge.

– I Sverige har man et hjelmpåbud for barn under 15 år. Det har ført til vesentlig reduksjon av hodeskader blant barn, sier seniorrådgiveren.

Han forteller at det finnes oversiktsstudier som viser at hvis man påbyr hjelmbruk, så vil syklistandelen gå litt ned i en periode, for så å komme tilbake.

– Og de som slutter å sykle når hjelmpåbudet innføres er de som sykler svært lite, og dermed uansett har lite helsegevinst av sykling. De som bruker sykkelen fast, fortsetter også etter at påbudet er innført.

Trygg Trafikk har ikke noe konkret forslag om påbud i Norge per i dag, men det er noe som vurderes fortløpende, forklarer Johansen.

– På noen områder har mennesker en tendens til å utvikle seg i positiv regning. Og i de nordiske landene har vi blitt smartere av oss selv når det gjelder beskyttelse, sier han og viser blant annet til at det en gang i tiden var utenkelig å innføre bilbeltepåbud.

Les også: I 2003 fikk Lars Erik en åpenbaring på Island. Han ble sykkelfrelst

– Viktigst å ha en hjelm som brukes og sitter riktig

– Hva er det viktigste å tenke på når man skal gå til anskaffelse av og ta i bruk en hjelm?

– Det viktigste er at hjelmen ikke henger på styret, men er på hodet, og at hakereimen er tilpasset skikkelig og er festet under haka, svarer Johansen.

Det er ikke nødvendigvis en sammenheng mellom høy pris og god kvalitet, forklarer han.

– Når det gjelder valg av hjelm, så har vi ikke belegg for å si at en billig nødvendigvis er dårligere enn en dyr. Det er mye annet enn kvalitet som spiller inn på prisen, og de fleste hjelmene er godkjente og bra.

– Men det har kommet et nytt produkt på markedet for dem som er ekstra opptatt av sikkerhet, det har en teknologi med forkortelsen MIPS. Den opptar rotasjonskrefter slik at hjernehinnen blir mindre belastet ved sammenstøt, forklarer Johansen.

Han anbefaler uansett at folk finner en hjelm som blir brukt, enten det er til en selv eller til barn, selv om det betyr at man må betale noen hundrelapper ekstra.

– Det å ha en hjelm som brukes og sitter riktig på hodet er det viktigste.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:50 Tidligere norsk landslagstrener skal lede svensk langrenn14:28 Bane Nor erkjenner ikke straffskyld for Filipstad-ulykken14:23 Tusenvis av kunder uten strøm etter sterk vind14:11 Første kommune avlyser 17. mai-feiring14:10 Omstridt Brescia-president vil tape kamper med vilje13:34 Norway Cup sikter mot å arrangere13:33 Lånekassen utvider mulighet for betalingsutsettelse13:17 Slik blir kontantstøtten13:15 Leger frykter mangel på malariamedisin13:10 Tidligere FHI-forsker vil myke opp hytteforbudet13:08 Sparket politimann går til sak mot Politidirektoratet13:05 Forskere gjorde oppsiktsvekkende funn: – Visste ikke klimaet var så ekstremt12:45 Ni siktet for drapsforsøk i Oslo12:44 Nesten 50 medier har permittert folk12:27 Vekst i lakseeksporten til Kina12:25 Skuffet Graham Hansen om EM-utsettelsen: – Kom ikke som noen stor overraskelse12:10 Samantha Fox forlovet med sin norske kjæreste11:35 Flere alvorlig coronasyke enn antatt overlever11:33 Vaksine-stiftelse frykter meslingutbrudd som følge av coronatiltak11:05 Israels helseminister coronasmittet11:03 Tour de France-sjefen varsler avlysning10:57 For mange er det en kamp på liv og død å få være seg selv10:56 – En dypt inngripende måte å endre dagpengereglene på10:51 Coronatiltakene fører til doptørke10:48 Boligmarkedet har klart seg bedre enn ventet under coronakrisen10:46 Skudd avfyrt fra to biler i Oslo10:32 12 prosent av arbeidsstyrken i Norge har søkt dagpenger de siste ukene10:31 EU-dom: Ulovlig å ikke ta imot flyktninger10:27 Corona sprer seg blant norsk-somaliere: – Vi har ingen å miste10:22 Kutt i boliglånsrentene kan koste DNB en halv milliard10:19 Astrid Nøklebye Heiberg er død10:07 Hund og katt fjernes fra menyen i Shenzhen10:07 Fotballstjerne besøkte sønnen – bøtelagt for brudd på virusregler10:01 Bygget nytt sykehus på to uker: – Vi trenger at folk holder seg hjemme09:45 – Umoralsk å la permitterte arbeidere jobbe09:44 Færre nyregistrerte biler09:12 Stor konkursfrykt i bilbransjen09:09 Advokat advarer mot corona-appen08:52 29 nyansatte politifolk skal kontrollere svenskegrensen08:39 Bil brant på Bogerud i Oslo08:36 Rokollegene om Tuftes OL-dilemma: – Fantastisk om han fortsetter08:14 Folket delt om «søringkarantene»08:13 Over 5.000 coronadødsfall i USA08:07 Stadig yngre dødsofre i kriminelle konflikter i Sverige08:06 Mer volds- og seksualkriminalitet gir økt press på politiet07:20 Dybala spøkefullt til Ronaldo: Argentina hater deg07:03 Uro blant norske helsearbeidere – ser kolleger over hele verden bli syke og dø06:52 Kraftig økning i anmeldt hatkriminalitet i Norge06:40 Verdens coronafrie hjørner stålsetter seg for krisen06:30 Solberg: – Vi kan ikke overta alle kostnadene06:27 Dette skjer i dag06:24 350 millioner i tilskudd til rohingya-muslimer06:07 Helsedirektoratet: Neppe fotballstart før til høsten06:00 Dette skal til for at Norge letter på tiltakene05:44 EU-land advarer mot krisetiltak mot demokratiet05:40 Enda mer nedgang for kollisjonsskader05:30 Dette skjedde i natt05:16 112 år gamle Bob Weighton er verdens eldste mann05:01 Kolonnekjøring for alle over Haukelifjell og Strynefjellet04:45 4.935 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 28004:32 Virusspredningen stiger ennå i Oslo og Viken, men bremser ellers i landet03:54 BBC: British Airways permitterer 80 prosent av sine ansatte03:28 Russisk utstyr ankommet USA02:52 Amerikansk etterretning: Kina skjuler omfanget av virusutbruddet01:50 Seks uker gammelt virussmittet spedbarn død i USA01:14 TV-tittingen øker, men annonsørene uteblir01:08 FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien00:32 Equinor sikrer lån for over 52 milliarder kroner23:39 WHO bekymret over rask virusspredning23:38 Guvernøren ber Floridas innbyggerne holde seg hjemme23:38 509 døde av koronaviruset i Frankrike siste døgn23:38 14 nordmenn har meldt seg til massesøksmål mot østerrikske myndigheter23:37 Aftenposten: Regjeringen skal betale 70 prosent av bedrifters faste utgifter23:37 Prisene på importerte jordbruksvarer stiger23:37 727 nye koronadødsfall i Italia23:36 WHO evaluerer bruk av ansiktsmaske23:36 Fem menn pågrepet for drapsforsøk i Oslo23:36 Barneombudet krever dagtilbud til alle sårbare barn23:35 FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien23:00 Coronavirus påvist hos spedbarn i Nordre Follo22:41 Northug i karantene viser en ny side av seg selv22:04 – Ernas brev til meg bar preg av at hun ikke tok matberedskap på alvor21:47 Du kan bli pålagt ferie mens du er permittert20:56 Virusrammet amerikansk hangarskip evakueres20:16 Tysk presse: Thailands konge i karantene med 20 konkubiner20:15 Henriette Lien delte Facebook-innlegg - vekket sterke reaksjoner20:02 Høie: Grunn til å tro at vi unngår Italia-situasjon19:28 Trump: Iran planlegger angrep18:59 Coronasmittet mann i 50-årene fra Halden er død18:50 Ung gutt knivdrept i Göteborg – jevnaldrende gutt pågrepet18:43 Coronaviruset lar seg ikke stanse: – Et skremmende bilde av hva vi kan forvente18:28 Afrikanere hamstrer malariamedisin før coronavirusbølgen kommer18:25 Sjømatrådet ser tendenser til normalisering i markedene i Kina og Sør-Korea18:24 Tre nye snørekorder i Troms og Finnmark – krise i reindriften18:18 Ny studie: Viser hvor stor faktor alder er hos alvorlig coronasyke17:14 Virusrammet prins Charles: – Merkelig, frustrerende og ofte plagsom opplevelse16:30 «Star Wars»-stjerne døde av corona16:25 Inntaket til førstegangstjenesten i Forsvaret går som planlagt i april16:09 Sverige i dyp coronakrise: Varsler gigantisk militærøvelse15:52 Forskuddsutbetalinger for dagpenger har begynt
Siste nytt
14:50SportTidligere norsk landslagstrener skal lede svensk langrenn14:28NorgeBane Nor erkjenner ikke straffskyld for Filipstad-ulykken14:23NorgeTusenvis av kunder uten strøm etter sterk vind14:11NorgeFørste kommune avlyser 17. mai-feiring14:10SportOmstridt Brescia-president vil tape kamper med vilje13:34SportNorway Cup sikter mot å arrangere13:33PengerLånekassen utvider mulighet for betalingsutsettelse13:17PengerSlik blir kontantstøtten13:15Helse og livsstilLeger frykter mangel på malariamedisin13:10NorgeTidligere FHI-forsker vil myke opp hytteforbudet13:08NorgeSparket politimann går til sak mot Politidirektoratet13:05VerdenForskere gjorde oppsiktsvekkende funn: – Visste ikke klimaet var så ekstremt12:45NorgeNi siktet for drapsforsøk i Oslo12:44KulturNesten 50 medier har permittert folk12:27PengerVekst i lakseeksporten til Kina12:25SportSkuffet Graham Hansen om EM-utsettelsen: – Kom ikke som noen stor overraskelse12:10KulturSamantha Fox forlovet med sin norske kjæreste11:35Helse og livsstilFlere alvorlig coronasyke enn antatt overlever11:33Helse og livsstilVaksine-stiftelse frykter meslingutbrudd som følge av coronatiltak11:05PolitikkIsraels helseminister coronasmittet11:03SportTour de France-sjefen varsler avlysning10:57Helse og livsstilFor mange er det en kamp på liv og død å få være seg selv10:56Penger– En dypt inngripende måte å endre dagpengereglene på10:51NorgeCoronatiltakene fører til doptørke10:48PengerBoligmarkedet har klart seg bedre enn ventet under coronakrisen10:46NorgeSkudd avfyrt fra to biler i Oslo10:32Penger12 prosent av arbeidsstyrken i Norge har søkt dagpenger de siste ukene10:31VerdenEU-dom: Ulovlig å ikke ta imot flyktninger10:27NorgeCorona sprer seg blant norsk-somaliere: – Vi har ingen å miste10:22PengerKutt i boliglånsrentene kan koste DNB en halv milliard10:19PolitikkAstrid Nøklebye Heiberg er død10:07VerdenHund og katt fjernes fra menyen i Shenzhen10:07SportFotballstjerne besøkte sønnen – bøtelagt for brudd på virusregler10:01VerdenBygget nytt sykehus på to uker: – Vi trenger at folk holder seg hjemme09:45Norge– Umoralsk å la permitterte arbeidere jobbe09:44MotorFærre nyregistrerte biler09:12NorgeStor konkursfrykt i bilbransjen09:09NorgeAdvokat advarer mot corona-appen08:52Norge29 nyansatte politifolk skal kontrollere svenskegrensen08:39NorgeBil brant på Bogerud i Oslo08:36SportRokollegene om Tuftes OL-dilemma: – Fantastisk om han fortsetter08:14NorgeFolket delt om «søringkarantene»08:13VerdenOver 5.000 coronadødsfall i USA08:07VerdenStadig yngre dødsofre i kriminelle konflikter i Sverige08:06NorgeMer volds- og seksualkriminalitet gir økt press på politiet07:20SportDybala spøkefullt til Ronaldo: Argentina hater deg07:03Helse og livsstilUro blant norske helsearbeidere – ser kolleger over hele verden bli syke og dø06:52NorgeKraftig økning i anmeldt hatkriminalitet i Norge06:40VerdenVerdens coronafrie hjørner stålsetter seg for krisen06:30PengerSolberg: – Vi kan ikke overta alle kostnadene06:27NorgeDette skjer i dag06:24Verden350 millioner i tilskudd til rohingya-muslimer06:07SportHelsedirektoratet: Neppe fotballstart før til høsten06:00NorgeDette skal til for at Norge letter på tiltakene05:44VerdenEU-land advarer mot krisetiltak mot demokratiet05:40MotorEnda mer nedgang for kollisjonsskader05:30NorgeDette skjedde i natt05:16Verden112 år gamle Bob Weighton er verdens eldste mann05:01NorgeKolonnekjøring for alle over Haukelifjell og Strynefjellet04:45Norge4.935 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 28004:32NorgeVirusspredningen stiger ennå i Oslo og Viken, men bremser ellers i landet03:54VerdenBBC: British Airways permitterer 80 prosent av sine ansatte03:28VerdenRussisk utstyr ankommet USA02:52VerdenAmerikansk etterretning: Kina skjuler omfanget av virusutbruddet01:50VerdenSeks uker gammelt virussmittet spedbarn død i USA01:14NorgeTV-tittingen øker, men annonsørene uteblir01:08VerdenFNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien00:32NorgeEquinor sikrer lån for over 52 milliarder kroner23:39VerdenWHO bekymret over rask virusspredning23:38VerdenGuvernøren ber Floridas innbyggerne holde seg hjemme23:38Verden509 døde av koronaviruset i Frankrike siste døgn23:38Verden14 nordmenn har meldt seg til massesøksmål mot østerrikske myndigheter23:37PengerAftenposten: Regjeringen skal betale 70 prosent av bedrifters faste utgifter23:37PengerPrisene på importerte jordbruksvarer stiger23:37Verden727 nye koronadødsfall i Italia23:36VerdenWHO evaluerer bruk av ansiktsmaske23:36NorgeFem menn pågrepet for drapsforsøk i Oslo23:36NorgeBarneombudet krever dagtilbud til alle sårbare barn23:35PolitikkFNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien23:00Helse og livsstilCoronavirus påvist hos spedbarn i Nordre Follo22:41SportNorthug i karantene viser en ny side av seg selv22:04Politikk– Ernas brev til meg bar preg av at hun ikke tok matberedskap på alvor21:47ReiseDu kan bli pålagt ferie mens du er permittert20:56VerdenVirusrammet amerikansk hangarskip evakueres20:16VerdenTysk presse: Thailands konge i karantene med 20 konkubiner20:15Helse og livsstilHenriette Lien delte Facebook-innlegg - vekket sterke reaksjoner20:02Helse og livsstilHøie: Grunn til å tro at vi unngår Italia-situasjon19:28VerdenTrump: Iran planlegger angrep18:59NorgeCoronasmittet mann i 50-årene fra Halden er død18:50VerdenUng gutt knivdrept i Göteborg – jevnaldrende gutt pågrepet18:43Helse og livsstilCoronaviruset lar seg ikke stanse: – Et skremmende bilde av hva vi kan forvente18:28Helse og livsstilAfrikanere hamstrer malariamedisin før coronavirusbølgen kommer18:25PengerSjømatrådet ser tendenser til normalisering i markedene i Kina og Sør-Korea18:24NorgeTre nye snørekorder i Troms og Finnmark – krise i reindriften18:18Helse og livsstilNy studie: Viser hvor stor faktor alder er hos alvorlig coronasyke17:14VerdenVirusrammet prins Charles: – Merkelig, frustrerende og ofte plagsom opplevelse16:30Kultur«Star Wars»-stjerne døde av corona16:25NorgeInntaket til førstegangstjenesten i Forsvaret går som planlagt i april16:09VerdenSverige i dyp coronakrise: Varsler gigantisk militærøvelse15:52PengerForskuddsutbetalinger for dagpenger har begynt
Populært