Fjernet 526 tenner fra 7-åring i India

Se video: – Vi har aldri sett så mange tenner på ett sted før.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreldrene til en 7 år gammel gutt fra India fryktet kreft da han i lang tid hadde slitt med en hoven og smertefull kjeve. Det viste seg derimot at gutten hadde et stort tannproblem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den indiske gutten ble med foreldrene til Saveetha sykehus i Chennai, der han fikk kjeven nærmere undersøkt av en tannlege.

Foreldrene hadde prøvd å få ham undersøkt da han var tre år, noe han den gang ikke ville være med på. Derfor ble en hevelse stående udiagnostisert i 4 år.

Men siden den gang hadde hevelsen økt i størrelse.

Foreldrene var veldig bekymret for at gutten hadde kreft i kjeven.

Sykehuset har delt historien i en pressemelding.

526 tenner

Flere harde strukturer ble funnet på høyre side av guttens underkjeve. Legene la merke til en «veldefinert pose-aktig masse», og tok så røntgenbilder av området.

De skal ha blitt overrasket da posen inneholdt 526 tannlignende strukturer, som ifølge legene kunne minne om «perler i en østers».

Legene skal ha brukt omtrent fem timer på å kirurgisk fjerne tennene fra guttens kjeve.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi fant til sammen 526 tenner, som varierte fra 0,1 millimeter til 15 millimeter i størrelse. Selv det minste objektet hadde krone, rot og emalje, noe som indikerer at det var en tann, sier Prathiba Ramani ved Saveetha sykehus i Chennai til CNN.

Svulster

Gutten ble utskrevet fra sykehuset tre dager etter operasjonen, som ble utført forrige måned.

Ifølge Ramani skal gutten ha lidd av en sykdom der kroppen produserer svulster av tannvev. Det er uklart hva tilstanden skyldes, men til CNN sa hun at det kan være på grunn av genetikk eller miljøpåvirkning som stråling.

Les også: Kvinne drepte og gravde ned sin angivelige overfallsmann