Elon Musk - gjennombrudd for å koble hjernen direkte til datamaskin?

DIREKTE KOBLING: Selskapet Neuralink skaper spenning foran presentasjonen 16. juli av to års arbeid for å kunne koble menneskelige hjerner og datamaskinger.
DIREKTE KOBLING: Selskapet Neuralink skaper spenning foran presentasjonen 16. juli av to års arbeid for å kunne koble menneskelige hjerner og datamaskinger. Foto: Illustrasjonsfoto: / Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag kommer selskapet Neuralink med sin første meddelelse om teknologien som skal gjøre det mulig å koble den menneskelige hjerne til en datamaskin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tenk deg tanken: Å koble den menneskelige hjernen til en datamaskin. Kanskje gjenopprette hukommelsen etter et slag.

Eller som mannen mannen bak SpaceX og Tesla, Elon Musk, sa det da han i 2017 oppettet selskapet Neuralink:

NEURALINK: Elon Musk snakket aallerede her i Tesla-hovedkvarteret i Fremont, California, 29. september 2015 om opprettelsen av Neuralink. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP/NTB scanpix
NEURALINK: Elon Musk snakket aallerede her i Tesla-hovedkvarteret i Fremont, California, 29. september 2015 om opprettelsen av Neuralink. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP/NTB scanpix

Med det vi skal utvikle og markedsføre innen 2021, kan mennesket gjenvinne overtaket over de framvoksende generasjonene av kunstig intelligente maskiner, AI.

Målet for Neuralink er nemlig å utvikle en teknisk løsning for å koble hjernen direkte til en datamaskin.

Med en første twitter-melding etter opprettelsen kommer Neuralink med tilhold i San Francisco med en melding som utløser stor spenning.

Den forteller at de tirsdag 16. juli vil avholde et «event», en begivenhet, for å fortelle hva de har arbeidet med de to siste årene.

Med kobling mot diktator-AI'er

Hendelsen, som selskapet også sender direkte på internett, utløser spenning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvor langt har de kommet?

– Jeg tror at dersom vi effektivt kan smelte sammen med AI ved å forbedre den nevrologiske koblingen mellom din hjernebark og den digitale forlengelsen av deg, som allerede eksisterer, dreier seg bare om en bølgebredde, siteres Elon Musk på i nettstedet Inverse.

– Og da kan du effektivt bli en symbiose mellom menneske og AI. Og blir det utbredt slik at alle som ønsker det kan få det, vil vi løse kontrollproblemet også. Da behøver vi ikke å bekymre oss over en eller annen ond diktator-AI fordi vi kollektivt er AI, fortsatte han. (ABC Nyheters oversettelse).

Kunngjøringen tirsdag finner sted klokka 20 på kvelden San Francisco-tid. Det tilsvarer klokka 5 om morgenen onsdag dersom du har lyst til å følge begivenheten på nettet.

Med chip i skallen som våpen

Musk har siden 2014 bekymret seg for at kunstig intelligente maskiner, AI, skal bli i stand til å utslette menneskeheten.

Med koblingen, som skal skje i form av en chip som sys inn i skallen og opprette forbindelse mellom nevroner og en elektrode på chip'en.