Meny

Grepene som reduserer faren for hjerneslag

<p>FOREBYGGING: Siden risikofaktorene for hjerneslag er de samme som for mange andre alvorlige sykdommer, vil det du gjør for å forebygge virke også på disse. Illustrasjonsfoto: Puwadol Jaturawutthichai / Shutterstock / NTB scanpix</p>
FOREBYGGING: Siden risikofaktorene for hjerneslag er de samme som for mange andre alvorlige sykdommer, vil det du gjør for å forebygge virke også på disse. Illustrasjonsfoto: Puwadol Jaturawutthichai / Shutterstock / NTB scanpix

Det er flere ting du kan gjøre for å redusere risikoen for hjerneslag, noen av dem gir rask effekt.

Hvert år får tusenvis hjerneslag i Norge. Slag kan ramme både unge og gamle, men risikoen øker med alderen.

Hjerneslag er den viktigste årsaken til uførhet og innleggelse i sykehjem, og en av de viktigste dødsårsaken i Norge. Det er også en viktig årsak til eller medvirkende årsak til demens.

Det er flere grep du kan gjøre selv, eller i samarbeid med fastlegen din, for å redusere risikoen for at du rammes av hjerneslag.

Visste du for eksempel at om du har høyt blodtrykk og får kontroll på det, kan det gi redusert risiko allerede etter en måned? Eller at det å stumpe røyken gir effekt allerede etter et døgn? Mer om det senere.

Siden risikofaktorene er de samme som for mange andre alvorlige sykdommer, som andre hjerte- og karsykdommer, demens og noen kreftformer, vil innsatsen virke forebyggende også på disse.

Les også: Hjerneslagkampanje gir resultater: – Hvis alle lærer dette er det mange liv å redde

– Kosthold trenger ikke være komplisert

Tine Sundfør mener fagfolk som ønsker å selge sin kur eller sin bok, har bidratt til å gjøre fornuftig kosthold mer komplisert enn det burde være. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter
Tine Sundfør mener fagfolk som ønsker å selge sin kur eller sin bok, har bidratt til å gjøre fornuftig kosthold mer komplisert enn det burde være. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

Forebygging var ett av temaene under den 7. nasjonale konferansen om hjerneslag i Oslo denne uken.
Her var noen av landets fremste eksperter samlet for å snakke om hvordan risikoen for slag kan påvirkes av kosthold, livsstil og ulike medisinske tilstander.Tine Sundfør, klinisk ernæringsfysiolog ved Oslo universitetssykehus (OUS), snakket om hvordan man kan forebygge gjennom kostholdet.

– Vi er nå i en situasjon der mange av oss vet hva vi burde velge. Men vi utsettes for uendelig mange fristelser, sa Sundfør.

Samtidig er det flere som er forvirret over hva som faktisk er gode valg, fordi det stadig skrives om ulike dietter i mediene. Skal det være lavkarbo, «supermat», middelhavsdiett ...?

Et fornuftig kosthold trenger ikke være komplisert, understreket ernæringsfysiologen.

– Mange er ute etter å selge en kur eller en bok de har skrevet. Dette har bidratt til å skape forvirring, sa Sundfør til ABC Nyheter etter foredraget.

– Ta ett og ett måltid av gangen, råder klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør. For eksempel vil mye være gjort ved å bytte frokostbrødskivene med ost og salami til fordel for havregrøt med frukt og nøtter. Foto: Oleksiy Rezin / Shutterstock / NTB scanpix
– Ta ett og ett måltid av gangen, råder klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør. For eksempel vil mye være gjort ved å bytte frokostbrødskivene med ost og salami til fordel for havregrøt med frukt og nøtter. Foto: Oleksiy Rezin / Shutterstock / NTB scanpix

Hun mener fagpersoner bør spørre seg om det er egen økonomisk vinning eller folks helse de tenker på når de uttaler seg om kosthold.

– Spis mer plantebasert kost

Mange av de gode, gamle rådene er fremdeles gode, men nå har man mye mer vitenskapelig dokumentasjon og bedre forståelse av for eksempel hvorfor et hovedsakelig plantebasert kosthold er bra for helsa, ifølge Sundfør.

– Thorbjørn Egner hadde skjønt mye da han skrev «Grønnsaksspisersang» i 1952. Men det er ikke bare ekorn som bør spise nøtter og vi burde ha inn litt olivenolje i tillegg, sa ernæringsfysiologen.

Forskning viser at det har god forebyggende effekt å erstatte usunt fett med sunt fett, forklarte ernæringsfysiologen.

– I stedet for bare å tenke at man bør kutte ut usunt fett, bør man passe på å bytte det ut med sunt fett fra for eksempel olivenolje og usaltede nøtter, sa hun til ABC Nyheter.

– Det gir også mulighet for et mer fargerikt kosthold. Nøtter er et godt alternativ som snacks. Og skal man kose seg med noe, kan det for eksempel være en nøttekake med mørk sjokolade, råder hun.

I tillegg har nordmenn mye å hente på å bruke belgfrukter, som bønner, kikerter og linser, som et alternativ til kjøtt.

– En mer plantebasert kost er gunstig med tanke på risikoen for hjerneslag, men virker forebyggende på en rekke andre sykdommer også, og det er bærekraftig, sa Sundfør.

Sørg også for at kornproduktene du velger er grove, ikke bare brødet, men også ting som knekkebrød, pasta, pizzabunn, lefser og pitabrød.

(Artikkelen fortsetter under)

SE VIDEO: Helsedirektoratet: Slik oppdager du et hjerneslag:

– Bytt ut brødskivene med havregrøt

Sundfør råder folk til ikke å tenke at de må legge om hele kostholdet på en gang.

– Ta ett og ett måltid av gangen.

For eksempel kan man bytte ut frokostbrødskivene med ost og salami til fordel for havregrøt med frukt eller bær.

– Bare ved ett slikt bytte har man gjort mye. Havre har kolesterolsenkende effekt. Og man kvitter seg med mettet fett og salt, sier hun og legger til at brød er den viktigste saltkilden i det norske kostholdet.

– Topper man grøten med kanel, frukt og litt nøtter smaker den godt og man får i seg flere gode ting. I tillegg er det billig og enkelt.

Et annet enkelt og effektivt grep er å tenke at man skal fylle halve lunsj- og middagstallerkenen med salat med olivenolje.

– Selv hvis du spiser frossenpizza, som ikke er et godt valg, vil summen av måltidet være mye bedre.

– Mindre endringer over tid gir en reduksjon i risikoen. Det trenger ikke være vanskelig, sa Sundfør.

Saken fortsetter under bildet

Bare en til fire sigaretter om dagen dobler risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt og det er svært effektivt å slutte. Illustrasjonsbilder av røyker og røykeslutt. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Bare en til fire sigaretter om dagen dobler risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt og det er svært effektivt å slutte. Illustrasjonsbilder av røyker og røykeslutt. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

– Etter ett røykfritt døgn er risikoen redusert

Et annet viktig grep man kan gjøre om man ønsker å redusere risikoen for hjerneslag, og en rekke andre sykdommer, er å stumpe røyken.

Selv om det er færre som røyker enn tidligere, er det fremdeles 12 prosent dagligrøykere i Norge og 10 prosent som røyker av og til.

– Bare en til fire sigaretter om dagen dobler risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt.

Det fortalte Eli Heggen som er overlege ved Seksjon for preventiv kardiologi, avdeling for endokrinologi, sykelig overvekt og forebyggende medisin ved Oslo universitetssykehus (OUS), under hjerneslagkonferansen.

– Det er svært effektivt å slutte, etter bare et døgn er risikoen for hjerte- og karsykdom redusert. Og etter ett år er tilleggsrisikoen halvert.

Hun minnet samtidig tilhørerne i salen om at alt helsepersonell bør benytte enhver egnet anledning til å ta opp røykeslutt med pasienten og tilby veiledning og støtte.

For den som ønsker å slutte finnes det en rekke hjelpemidler, både i form av for eksempel nikotintyggis og plaster, legemidler, Slutta-appen, kurs på Frisklivssentraler og skadereduserende produkter som snus og e-sigaretter.

– Mange som slutter å røyke, gjør det ved å gå over til snus. Og nylig kom det en oppløftende metaanalyse som viste at svensk snus ikke øker risikoen for slag eller hjertesykdom, sa Heggen.

– Livsstilsendringer generelt tar tid, men når det gjelder røykeslutt viser forskning at det går like bra med dem som hopper i det, sa Heggen.

Les mer: – Det gir stor helsegevinst for mange å bytte fra røyk til snus

– God blodtrykkskontroll gir reduksjon i risiko etter en måned

Professor Sverre Kjeldsen snakket om viktigheten av å behandle høyt blodtrykk, og om hvordan det å være i god fysisk form reduserer slagrisikoen. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter
Professor Sverre Kjeldsen snakket om viktigheten av å behandle høyt blodtrykk, og om hvordan det å være i god fysisk form reduserer slagrisikoen. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

Det å måle blodtrykket hos legen jevnlig og få behandling hvis det er for høyt, er også viktig for å forebygge både hjerneslag og annen sykdom.

– Høyt blodtrykk er ifølge Verdens helseorganisasjon den viktigste faktoren for sykdom og død på verdensbasis, forklarte UiO-professor og overlege Sverre E. Kjeldsen ved Hjertemedisinsk avdeling, OUS Ullevål, under sitt foredrag.

Den positive effekten ved å behandle høyt blodtrykk er usedvanlig godt dokumentert. Samtidig er det mange pasienter som får skrevet ut medisiner, som ikke tar dem, forklarte han.

– Vi vet ikke så mye om hvorfor det er slik, men frykt for bivirkninger er nok en forklaring.

Han understreket viktigheten av at leger skriver ut medisiner til alle som bør ta dem, og at de overbeviser pasientene om faktisk å ta dem.

– Vi har gode, billige, generiske legemidler som ingen tjener seg rike på. Og de tåles godt av pasientene når de tas i riktig dose.

– Dette handler om å redusere sykelighet og dødelighet ved å forebygge de alvorlige komplikasjonene, sa Kjeldsen og la til at god og tidlig blodtrykkskontroll gir reduksjon i risiko allerede etter en måned.

Også andre tilstander som pre-diabetes, diabetes og høyt kolesterol er viktig å følge opp sammen med legen.

Les også: Skal du måle blodtrykket ditt? Unngå disse tabbene

– God fysisk form gir lavere slagrisiko

Dette kan du gjøre for å redusere risikoen for hjerneslag:

Mål blodtrykket hos legen din jevnlig og få behandling hvis det er for høyt.

Stump røyken hvis du røyker.

Følg kostrådene og pass særlig på å spise mer grønnsaker og mindre salt.

Husk Dine30 hver dag. Litt jevnlig trim er godt for det meste, og du trenger ikke trene systematisk.

Vær forsiktig med alkohol – særlig mange enheter på en gang.

Pass godt på og følg opp om du har diabetes, hjerteflimmer eller andre sykdommer du får behandling for.

Kilde: helsenorge.no

Professor Kjeldsen viste også til en norsk studie, der han er en av medforfatterne, som nylig ble publisert i tidsskriftet Stroke.

I studien har forskerne undersøkt fysisk form hos friske middelaldrende menn to ganger, med syv års mellomrom. Dette ble undersøkt med en test på ergometersykkel, samt måling av blodtrykk og puls. Mennene ble rekruttert på 1970-tallet og forskerne fulgte med på helsa deres i opptil 35 år (median cirka 24 år).

Når det gjaldt fysisk form delte de mennene i fire grupper: De som ble i dårligere form , de som var i dårlig form og holdt seg der, de som ble i bedre form og de som var i god form og hold seg der.

Etter å ha korrigert for alle andre faktorer, inkludert høyt blodtrykk, viste resultatene at de som ble i dårligere form i løpet av perioden hadde høyest slagrisiko.

Mens de som ble i bedre form, hadde betydelig lavere risiko enn de som var i dårlig form og holdt seg der.

– At det å holde seg i god fysisk form gir redusert risiko for hjerneslag, og at det å forbedre formen hjelper, er et viktig budskap, sa professor Kjeldsen.

SE VIDEO: Her filmer Stacey at hun får et slag:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:59 Sørloth scoret igjen i Tyrkia22:46 Femstjernersbevegelsen: Salvini ikke lenger troverdig22:44 Hovland på delt 11.-plass i Columbus, nærmer seg PGA-touren22:40 Ropstad vil ikke si om KrF stiller seg bak bompengeskissen22:34 Svak Ap-måling i Trondheim – mister hvert tredje mandat22:27 Zekhnini snytt for matchvinnerstatus22:09 Viking flere hakk bedre enn nedrykkstruede Strømsgodset22:01 Durasovic tapte challengerfinalen i Slovenia21:58 Over 4.000 evakuert fra ny brann på Gran Canaria21:51 Storseier for Viking21:50 Donald Trump vurderer å oppføre aktivister fra ytre venstre på terrror-liste21:44 Kirkevold påførte Midtjylland poengtap21:33 Stille protest avløst av høylytt skuffelse for Union-fansen21:18 16-åring skal ha drept familie på fem i Russland20:52 Balotelli vender hjem20:51 Start klatret til opprykksplass i 1. divisjon20:40 KrFs landsstyre innkalt til telefonmøte20:35 Denne kjempepingvinen var like høy som et menneske20:31 Effektive Molde tilbake på tabelltopp20:29 Ndidi rettet opp kjempebrøler og ga Leicester poeng mot Chelsea20:23 Norske kommuner ikke så verst stilt, viser kommunebarometer20:19 Branns Mjøndalen-mareritt fortsetter20:13 Nysigneringen scoret i Stabæks første hjemmeseier siden april20:10 Wangberg lagde straffe og scoret da Tromsø fortsatte den gode hjemmerekken20:00 Friskt Haugesund vendte til borteseier mot VIF19:59 Nilsen ble helten for Fredrikstad19:58 Håbestad ble Jerv-helt på overtid19:57 Adra ble matchvinner for Oppsal19:54 Kvik Halden og Moss delte poengene19:53 Dragsnes senket Brann19:53 Vålerenga senket av Velde19:53 Tredje strake seier for Molde19:52 Raufoss seiret i målfest19:51 Start seiret hjemme mot Tromsdalen19:51 Wangberg berget poeng for Tromsø19:51 Poengdeling mellom Strømmen og Notodden19:49 Nest-Sotra seiret hjemme mot Kongsvinger19:47 Erna Solberg: – Skissen er god19:38 Maanum matchvinner med drømmemål19:34 Shell-ansatte ble trukket i lønn om de ikke stilte på valgmøte med Trump19:31 AIK buet av banen etter hjemmetap19:20 IS påtar seg ansvar for blodbad i Kabul19:09 – Frp kan ikke inngå en avtale med seg selv19:06 VG: Bompengeskissen har en ramme på over 20 milliarder18:44 De Plus hedret Lambrecht med seier i verdenstourritt18:17 Barn skadd i båtulykke i Nordland18:09 Kollaps mot slutten sendte Reitan nedover på lista18:04 Fløya vant i målfest18:01 Walnum Vinje avgjorde for Stjørdals-Blink17:58 Hoelgaard briljerte på sisteetappen i Arctic Race, Lutsenko ble sammenlagtvinner17:56 Kjelsås fortsatte seiersrekken17:51 Hjemmeseier for Stabæk over Kristiansund17:47 Politiets håndtering av moskéangrepet i Bærum skal evalueres17:46 Fikseth Fossem ble helten for Medkila17:34 Folk tror jorda er flat og Elvis lever: – Ødelegger demokratiet17:24 Lundstram ble helten da Sheffield United senket Palace17:18 Trump vurderer fortsatt å kjøpe Grønland17:08 Folkehav i Hongkongs gater – vil vise at de er fredelige17:03 Sørås Sebulonsen-dobbel for Sola17:01 Redningsbåten Open Arms sier nei til trygg havn i Spania16:57 Johnsen sikret poeng for Mjølner16:57 Nytt tap for Arendal16:51 Vatshelle Raa ble helten for Sandviken16:48 Uavgjort mellom HamKam og KFUM i målfest16:36 Nazistene hadde sin egen forklaring på hvem dette var16:36 Full bompengesplid: – Frp kan ikke inngå en avtale med seg selv16:23 Engen bundesligadebuterte i Wolfsburg-seier16:13 Grøvdal med årsbeste på 3000 meter hinder15:09 Gir opp millioner for ordførerdrøm14:46 Restaurantgjest skjøt og drepte kelner fordi «han var for treg med smørbrødet»14:41 20-årig rugbyspiller funnet død etter kamp14:40 Gibraltar avviser USAs arrestordre på iransk oljetanker14:24 Trolig ikke nye avhør av Manshaus før onsdag13:51 Spania tilbyr seg å ta imot redningsbåten Open Arms13:30 Norges høyeste registrerte tregrense målt på 1.404 meter13:18 Norwegian legger ned langrute fra Norge13:10 IS sier at gruppa sto bak bryllupsangrep i Kabul12:33 Tre fotballsupportere ble drept i blodig oppgjør i Honduras12:22 Jensen: – Vil legge fram bompengeskisse11:04 Nytt krav skal sikre studenter bedre undervisning10:23 Fem personer til sykehus etter trafikkulykke i Jølster10:20 Støre: – Vi styrer mot en krise09:54 Sekunder unna smell rett foran øynene til Pål: – Fy f... for en idiot09:26 Trønder kåret til årets sykkeltalent09:19 Elden inn i Veireno-saken før ankebehandlingen09:07 Facebooks kryptovaluta bekymrer Datatilsynet08:12 Savnet person i Kristiansand funnet i live08:00 Minst ti sivile drept av veibombe nord i Afghanistan07:41 Widerøe truer med nedleggelse av 37 ruter ved momsøkning07:38 Tre palestinere skal være drept av israelske soldater på Gazastripen06:52 Bryllup ble til blodbad i Kabul – minst 63 drepte06:40 Savnet kvinne i Ålesund har kommet til rette06:26 Dette skjer i dag05:58 Forening mener vedtak om riving av Y-blokka er ugyldig05:32 Dette skjedde i natt05:25 Over 2.000 evakuerte fra ny brann på Gran Canaria05:03 Hans Olav Lahlum ber om å få betale 100.000 mer i skatt04:35 50.000 hjemløse etter brann i Bangladesh04:05 Ni omkom i hotellbrann i Ukraina04:04 – Britene står overfor mangel på mat, drivstoff og medisiner ved brexit
Siste nytt
22:59SportSørloth scoret igjen i Tyrkia22:46PolitikkFemstjernersbevegelsen: Salvini ikke lenger troverdig22:44SportHovland på delt 11.-plass i Columbus, nærmer seg PGA-touren22:40PolitikkRopstad vil ikke si om KrF stiller seg bak bompengeskissen22:34PolitikkSvak Ap-måling i Trondheim – mister hvert tredje mandat22:27SportZekhnini snytt for matchvinnerstatus22:09SportViking flere hakk bedre enn nedrykkstruede Strømsgodset22:01SportDurasovic tapte challengerfinalen i Slovenia21:58VerdenOver 4.000 evakuert fra ny brann på Gran Canaria21:51SportStorseier for Viking21:50VerdenDonald Trump vurderer å oppføre aktivister fra ytre venstre på terrror-liste21:44SportKirkevold påførte Midtjylland poengtap21:33SportStille protest avløst av høylytt skuffelse for Union-fansen21:18Verden16-åring skal ha drept familie på fem i Russland20:52SportBalotelli vender hjem20:51SportStart klatret til opprykksplass i 1. divisjon20:40PolitikkKrFs landsstyre innkalt til telefonmøte20:35VerdenDenne kjempepingvinen var like høy som et menneske20:31SportEffektive Molde tilbake på tabelltopp20:29SportNdidi rettet opp kjempebrøler og ga Leicester poeng mot Chelsea20:23NorgeNorske kommuner ikke så verst stilt, viser kommunebarometer20:19SportBranns Mjøndalen-mareritt fortsetter20:13SportNysigneringen scoret i Stabæks første hjemmeseier siden april20:10SportWangberg lagde straffe og scoret da Tromsø fortsatte den gode hjemmerekken20:00SportFriskt Haugesund vendte til borteseier mot VIF19:59SportNilsen ble helten for Fredrikstad19:58SportHåbestad ble Jerv-helt på overtid19:57SportAdra ble matchvinner for Oppsal19:54SportKvik Halden og Moss delte poengene19:53SportDragsnes senket Brann19:53SportVålerenga senket av Velde19:53SportTredje strake seier for Molde19:52SportRaufoss seiret i målfest19:51SportStart seiret hjemme mot Tromsdalen19:51SportWangberg berget poeng for Tromsø19:51SportPoengdeling mellom Strømmen og Notodden19:49SportNest-Sotra seiret hjemme mot Kongsvinger19:47PolitikkErna Solberg: – Skissen er god19:38SportMaanum matchvinner med drømmemål19:34VerdenShell-ansatte ble trukket i lønn om de ikke stilte på valgmøte med Trump19:31SportAIK buet av banen etter hjemmetap19:20VerdenIS påtar seg ansvar for blodbad i Kabul19:09Politikk– Frp kan ikke inngå en avtale med seg selv19:06PolitikkVG: Bompengeskissen har en ramme på over 20 milliarder18:44SportDe Plus hedret Lambrecht med seier i verdenstourritt18:17NorgeBarn skadd i båtulykke i Nordland18:09SportKollaps mot slutten sendte Reitan nedover på lista18:04SportFløya vant i målfest18:01SportWalnum Vinje avgjorde for Stjørdals-Blink17:58SportHoelgaard briljerte på sisteetappen i Arctic Race, Lutsenko ble sammenlagtvinner17:56SportKjelsås fortsatte seiersrekken17:51SportHjemmeseier for Stabæk over Kristiansund17:47NorgePolitiets håndtering av moskéangrepet i Bærum skal evalueres17:46SportFikseth Fossem ble helten for Medkila17:34NorgeFolk tror jorda er flat og Elvis lever: – Ødelegger demokratiet17:24SportLundstram ble helten da Sheffield United senket Palace17:18VerdenTrump vurderer fortsatt å kjøpe Grønland17:08VerdenFolkehav i Hongkongs gater – vil vise at de er fredelige17:03SportSørås Sebulonsen-dobbel for Sola17:01VerdenRedningsbåten Open Arms sier nei til trygg havn i Spania16:57SportJohnsen sikret poeng for Mjølner16:57SportNytt tap for Arendal16:51SportVatshelle Raa ble helten for Sandviken16:48SportUavgjort mellom HamKam og KFUM i målfest16:36VerdenNazistene hadde sin egen forklaring på hvem dette var16:36PolitikkFull bompengesplid: – Frp kan ikke inngå en avtale med seg selv16:23SportEngen bundesligadebuterte i Wolfsburg-seier16:13SportGrøvdal med årsbeste på 3000 meter hinder15:09PengerGir opp millioner for ordførerdrøm14:46VerdenRestaurantgjest skjøt og drepte kelner fordi «han var for treg med smørbrødet»14:41Sport20-årig rugbyspiller funnet død etter kamp14:40VerdenGibraltar avviser USAs arrestordre på iransk oljetanker14:24NorgeTrolig ikke nye avhør av Manshaus før onsdag13:51VerdenSpania tilbyr seg å ta imot redningsbåten Open Arms13:30NorgeNorges høyeste registrerte tregrense målt på 1.404 meter13:18ReiseNorwegian legger ned langrute fra Norge13:10VerdenIS sier at gruppa sto bak bryllupsangrep i Kabul12:33VerdenTre fotballsupportere ble drept i blodig oppgjør i Honduras12:22PolitikkJensen: – Vil legge fram bompengeskisse11:04NorgeNytt krav skal sikre studenter bedre undervisning10:23NorgeFem personer til sykehus etter trafikkulykke i Jølster10:20PolitikkStøre: – Vi styrer mot en krise09:54MotorSekunder unna smell rett foran øynene til Pål: – Fy f... for en idiot09:26SportTrønder kåret til årets sykkeltalent09:19NyheterElden inn i Veireno-saken før ankebehandlingen09:07PengerFacebooks kryptovaluta bekymrer Datatilsynet08:12NorgeSavnet person i Kristiansand funnet i live08:00VerdenMinst ti sivile drept av veibombe nord i Afghanistan07:41ReiseWiderøe truer med nedleggelse av 37 ruter ved momsøkning07:38VerdenTre palestinere skal være drept av israelske soldater på Gazastripen06:52VerdenBryllup ble til blodbad i Kabul – minst 63 drepte06:40NorgeSavnet kvinne i Ålesund har kommet til rette06:26NorgeDette skjer i dag05:58NorgeForening mener vedtak om riving av Y-blokka er ugyldig05:32NorgeDette skjedde i natt05:25VerdenOver 2.000 evakuerte fra ny brann på Gran Canaria05:03PengerHans Olav Lahlum ber om å få betale 100.000 mer i skatt04:35Verden50.000 hjemløse etter brann i Bangladesh04:05VerdenNi omkom i hotellbrann i Ukraina04:04Verden– Britene står overfor mangel på mat, drivstoff og medisiner ved brexit
Populært