Mann innlagt på sykehus med 15 hardkokte egg i endetarmen

ANBEFALES IKKE: Konsekvensen av å stappe 15 hardkokte egg inn i endetarmen kunne endt fatalt. Illustrasjonsfoto.
ANBEFALES IKKE: Konsekvensen av å stappe 15 hardkokte egg inn i endetarmen kunne endt fatalt. Illustrasjonsfoto. Foto: Marcel Kusch / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En narkotikapåvirket mann ble akuttinnlagt på sykehus etter en noe uvanlig sexlek med sin partner. Legene plukket ut 15 hardkokte, skrellede egg fra mannens rektum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det rapporterer det seriøse, nederlandske legetidsskriftet Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG).

De innleder artikkelen slik: «Damer og herrer. Pasienter som oppsøker akutten grunnet fremmedlegemer i endetarmen er ikke uvanlig. De siste årene har problemet økt. På bakgrunn av tre tilfelle skal vi beskrive en trinnvis forklaring av fjerning av flere rektale fremmedlegemer».

Ett av tilfellene tidsskriftet beskriver, fremstår helt klart som uvanlig.

En 29 år gammel pasient oppsøkte akutten rundt midnatt grunnet store, akutte magesmerter.

Sammen med sin partner hadde han under påvirkning av det narkotiske stoffet GHB hardkokt, skrelt og stappet 15 egg opp i endetarmen i løpet av kvelden.

GHB er et ecstasylignende, sentralstimulerende stoff som øker sexlysten. Det omtales ofte som «voldtektsdop».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Politiet advarer etter flere GHB-overdoser i Oslo

Oslo-advokat tatt elleve ganger med narkotika

– Vi fjernet eggene så godt vi kunne

Da 29-åringen kom til sykehuset hadde han unormalt høy hjerterytme og hyperventilerte. Da legene tok CT av mannens buk, oppdaget de at han hadde magesår og sprukket bukhinne. De iverksatte nødlaparotomi, et kirurgisk inngrep der bukhulen åpnes.

Da oppdaget de årsaken til smertene: Konsekvensen av å stappe 15 hardkokte egg inn i endetarmen var at tarmveggen hadde revnet, og avføring som hadde lekket inn i buken forårsaket betennelse.

– Vi fjernet eggene så godt vi kunne, og skylte bukhulen. Etter operasjonen ble mannen sydd sammen og overvåket. Etter noen dager var han i stand til å forlate sykehuset, heter det i legetidsskriftet.

Les også: Seksualitet fortsatt viktig for eldre

Hørte lyden av vibrator

FAKSIMILE: Det nederlandske legetidsskriftet så metallkulen på størrelse med en golfball som satt fast i 59-åringens endetarm i syv dager, og forsårsaket smerter. Foto: Faksimile NTVG
FAKSIMILE: Det nederlandske legetidsskriftet så metallkulen på størrelse med en golfball som satt fast i 59-åringens endetarm i syv dager, og forsårsaket smerter. Foto: Faksimile NTVG

Legetidsskriftet viser også til to andre tilfelle der pasienter har innført fremmedlegemer i endetarmen.

  • En 57-åring oppsøkte akutten fordi en vibrator hadde forsvunnet opp i endetarmen hans, og satt seg fast. Vibratoren var på, og tydelig hørbar, ifølge legene.
  • En 59 år gammel pasient hadde ventet i syv dager før han oppsøkte legevakten. Grunn: Han hadde en metallkule på størrelse med en golfball i endetarmen. Han hadde håpet på at den ville komme ut på naturlig vis, men etter hvert som han stadig fikk mer smertefulle magekramper, oppsøkte han lege.

Tidsskriftet viser røntgenbilde av ballen, og beskriver detaljert hvordan de slet for å fjernet den fra mannens kropp.

Flere andre nettsteder for forskning har omtalt artikkelen.