Advarsel: Ikke spis kalde pølser!

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Opplysningskontoret For Kjøtt / NPK
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kalde pølser kan i verste fall inneholde farlige bakterier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– På pølsepakkene står det at de må varmebehandles før de spises fordi det er en risiko for at pølsene inneholder sykdomsfremkallende bakterier, sier fagsjef i Animalia Sigrun J. Hauge til NRK.

Pølser kan inneholde listeriabakterier som kan gjøre deg syk. Selv om dette er sjeldent, er det en viss risiko for smitte.

– Bakterien kan være farlig for alle, men det er spesielt barn, gravide og de med dårlig immunforsvar som bør være ekstra forsiktige, sier Hauge til NRK.

Mattilsynet understreker overfor NRK at folk flest ikke vil bli dårlige av å spise pølser rett fra pakken, men anbefaler likevel varmebehandling.

Listeria er en bakterie som finnes nesten overalt i jord og slam og vegetasjon, i elver og tjern og i tarmen hos mange dyrearter. Den kan gi en sjelden, men alvorlig, infeksjon hos mennesker. Her i Norge er det 15-50 tilfeller i året.

Les også:

Epler tilbakekalles etter funn av plantevernmiddel

De fleste kosttilskudd har overhodet ingen effekt

Melder om utbrudd av mage-tarmbakterie