Meny

Fant 27 kontaktlinser i øyet til britisk kvinne

En 67 år gammel britisk kvinne hadde i lengre tid vært plaget med irritasjoner på øyet, som hun trodde skyldtes aldring og tørre øyne. Legene ble svært overrasket da de fant en klump med 17 kontaktlinser inni øyet hennes. En undersøkelse avdekket ytterligere ti. Foto: Rupal Morjaria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirurgene gjorde store øyne da de fant 27 kontaktlinser i øyet til en 67 år gammel pasient.

Det var under en operasjon for grå stær at kirurgene gjorde den sjokkerende oppdagelsen.

Den 67 år gamle britiske kvinnen hadde i lengre tid vært plaget med irritasjoner på øyet, som hun trodde skyldtes aldring og tørre øyne.

Den egentlige årsaken var av det utrolige slaget: Kilt fast i høyre øye fant kirurgene hele 27 kontaktlinser. 17 av dem var klistret sammen til en klump. I tillegg oppdaget legene ytterligere 10 kontaktlinser under en grundigere undersøkelse, skriver det seriøse forskernettstedet British Medical Journal.

Les også: Kontaktlinser kan skade øyet om du gjør denne tabben

Ante ingenting

Ifølge nettstedet har 67-åringen brukt kontaktlinser i 35 år. Hun skal ha benyttet månedslinser, men ikke vært på regelmessige kontroller av øyet. Kvinnen var heller ikke klar over mengden kontaktlinser som befant seg i øyet. 

– Ingen av oss har noen gang opplevd noe lignende. Det var en kjempemasse. 17 kontaktlinser satt sammen, og vi var virkelig forbauset over at pasienten ikke kommenterte det, ettersom det må ha skapt en ganske stor irritasjon på øyet, uttaler Rupal Morjaria ved Solihull Hospital hvor kvinnen var pasient, til Optometry Today.

Det var Morjaria som skrev om den utrolige historien i British Medical Journal.

Les også:  Nordmenn slurver mest med kontaktlinser

Risikerte komplikasjoner

Dersom kvinnen ikke hadde fått øyeoperasjon nå, ville hun risikert alvorlige komplikasjoner.

– Hun ble sjokkert. Da vi foretok etterkontroll to uker etter at linsene ble fjernet, fortalte hun at hun følte seg bedre, sier Morjaria.

Kvinnen kunne dermed gjennomførte den planlagte operasjonen for grå stær.

Helse og livsstil
Populært