Meny

Dagsland etter ulykken: – Jeg har vært i helvete og tilbake

Artisten Sigvart Dagsland og to av hans kolleger overlevde frontkollisjonen i Stange i Hedmark i januar. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Sigvart Dagsland (54) ringte hjem til kona fra ambulansen etter bilulykken i januar. – Jeg sa: «Hei, det er Sigvart. Jeg lever, men har vært i en alvorlig bilulykke».

Musikeren Sigvart Dagsland ble skadd i en ulykke på riksvei 3 i Romedal i Stange i Hedmark 16. januar.

54-åringen var sammen med keyboardist Torjus Vierli og lydmannen Helge Leirvik på vei hjem fra en konsert på Rena da en annen bil kom over i feil kjørebane. Både Dagsland og hans to medpassasjerer måtte gjennom omfattende operasjoner etter bilulykken.

Kroppen er i dag full av skruer etter at 54-åringen brakk 12 bein i kroppen i frontulykken.

Les også: Dagslands manager:  – Sigvart har store bruddskader

Ringte kona fra ambulansen

Etter ulykken, mens han lå i ambulansen på vei til sykehuset, ringte han til kona Karoline Krüger.

– Jeg ville ringe til Karoline, det var viktig for meg. Jeg sa: «Hei, det er Sigvart. Jeg lever, men har vært i en alvorlig bilulykke». Da skjønte hun iallfall at jeg var i live og at hodet fungerte, når det var jeg selv som ringte. Jeg fikk også snakket litt med jentene, sier Dagsland til VG (bak betalingsmur).

Den 54 år gamle artisten, som nå ser frem til å fortsette å jobbe som musiker, innrømmer at tiden etter ulykken har vært tøff.

– Ja, jeg fikk en knallhard, men heldigvis kort depresjon. Jeg lå jo på intensiven i tre dager uten å kunne røre meg. Men alle sa at det kom til å gå bra med meg, og plutselig kom det en veldig sterk vilje i meg, som jeg nesten ikke kan forklare. Depresjon handler ofte om å bli overmannet av alt på én gang. For meg ble det viktig å ta steg for steg - én ting om gangen. Jeg har vært i helvete og tilbake, sier han til VG.

Les også: Dagsland på bedringens vei: – Kunne ha endt med dødsfall

Takket fansen

I et innlegg på Facebook, snaue en måned etter ulykken, takket Dagsland for alle støttemeldinger.

Til fansen skrev han at han «har lest hver en hilsen», og er dypt takknemlig for alle meldinger og alle som har hatt dem i tankene. Videre het det fra Dagsland at han er «reservasjonsløst imponert over norsk helsevesen», både kompetansen og vennligheten.

Helse og livsstil
Populært