Jakter storfisk i Thailands sex-massasjeindustri

Prostitusjon er offisielt sett ulovlig, men bareiere og bestyrere betaler politiet for at de skal snu det blinde øyet til. Foto: AP Photo/Sakchai Lalit Les mer Lukk

Politiaksjon mot massasjestudio i Bangkok avslørte flere mindreårige «ansatte».

Thailand er blitt nesten like kjent for sine vakre turistmål og status som smilets land som det er for sin sexturisme. Ifølge Thailand.webby.no er det kun fem prosent av sexindustrien som knyttes opp mot vestlige turister, og at prostitusjon offisielt sett har vært forbudt siden 1966.

Men der det tidligere ble vendt et noe blindt øye mot massasjestudioer som nærmest åpenlyst solgte sex til lokale og tilreisende, virker tonen i ferd med å bli en annen.

Les også: Massasjestudio har sett seg lei av daglige sex-forespørsler

Beslagla navneliste

Mandag denne uken aksjonerte politiet i Bangkok mot den velkjente massasjesalongen Nataree. Nataree har betjent både lokale og turister, og ifølge ThaiVisa avslørte raidet at studioet hadde flere mindreårige prostituerte.

Politiet har oppgitt at de vil kontakte alle navn som er skrevet på en betalingsliste som de tilegnet seg under aksjonen.

Les også: Seks måter du bør oppleve Thailand på før 2020

(Saken fortsetter under)

Det er mange som har forsøkt å anslå hvor mange prostituerte som finnes i Thailand. Tallene spriker voldsomt fra kilde til kilde. Fra under 100.000 til over millionen. Dette bildet er tatt i 2004. Foto: AP Photo/David Longstreath Les mer Lukk

Skepsis tross politi-aksjon

Listene inneholder «småfisk», men nå har politiet startet jakten på de store gjeddene som lurer i massasjesivet. Eieren av Nataree er foreløpig ukjent, men vedkommende blir ofte referert til som «Sia L», der ordet Sia benyttes om bedriftseiere og velstående kjøpmenn.

ThaiVisa skriver at regjerningen nå søker å møte kritikken som er kommet som følge av landets høye andel av menneskehandel, samtidig som de stiller spørsmålstegn ved hvor hvor høyt etterforskningen vil komme til å gå. Skeptikere mener dessuten Nataree snart vil fortsette sitt daglige virke som før aksjonen.

Les også:

Nå skal verdens lengstregjerende monark feires

Døde tigerunger funnet i tempel i Thailand

Thailand stenger øy for turister

Britisk familie brutalt angrepet på populært feriested