Donald Trump sa han ville straffe kvinner som tok abort:

Full forvirring om Trumps abort-uttalelser

Your browser doesn't support HTML5 video.

Full forvirring om Trump-uttalelser
Donald Trump skapte sterke reaksjoner da han sa at kvinner burde straffes for å ta abort, men sier han egentlig mente at leger bør straffes hvis de bryter et eventuelt abortforbud.

Forvirringen kom etter at Trump i et intervju med MSNBC svarte ja på at kvinner burde straffes dersom det blir forbudt å ta abort i USA.

– Det må være en eller annen form for straff, svarte Trump, uten å gå inn på hva slags straff han så for seg.

Les også: Trump vil ikke lenger støtte den partiet velger

Uttalelsen skapte sterke reaksjoner onsdag, og noen timer etter at MSNBC-intervjuet var publisert, sa Trump at han egentlig mente at leger burde straffes dersom de utfører abort til tross for et forbud. Han understrekte dessuten at abortspørsmålet bør avgjøres av delstatene, ikke på nasjonalt plan.

Ted Cruz og John Kasich, som kjemper mot Trump om å bli Republikanernes presidentkandidat i USA, var blant dem som reagerte på uttalelsen om straff for kvinner som tar abort. Fra Cruz-leiren ble det hevdet at velgerne ikke kan stole på Trump, fordi han ikke alltid har vært mot abort.

Les også: – La kona mi være i fred, din snikende feiging!

– Trump forstår ikke abortmotstandernes holdning, fordi han egentlig ikke er abortmotstander, skriver Cruz' talsmann Brian Phillips på Twitter.

Hillary Clinton og Bernie Sanders, som kjemper om å bli Demokratenes presidentkandidat, mener abort bør være lov.

– Akkurat da du trodde det ikke kunne bli verre, skriver Clinton på Twitter om Trumps uttalelser, som hun kaller «forferdelige og megetsigende».

Les også: Tidligere Trump-støttespiller kaller ham «monster»