Meny

Trump vil ikke lenger støtte den partiet velger

Trump vil ikke lenger støtte den kandidaten partiet nominerer. Foto. Kamil Krzaczynski / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump sier han ikke lenger vil stå ved løftet om å støtte den kandidaten Republikanerne nominerer til presidentvalget i november.

Trump, som leder kampen på republikansk side, har tidligere lovet å gi sin støtte til partiets kandidat, uansett hvem det måtte bli. Det gjelder ikke lenger.

– Jeg er blitt urettferdig behandlet, sa Trump i et TV-sendt valgmøte tirsdag. Blant dem han ikke mener har behandlet ham rettferdig er den republikanske partiledelsen, partiet selv og den etablerte kjernen i partiet.

Trump sier samtidig at han ikke regner med støtte fra rival Ted Cruz dersom han selv skulle bli nominert.

Les også:  Trump og Clinton øker forspranget

I CNN-sendingen listet Trump opp det han mener er regjeringens viktigste oppgaver i USA, blant annet sikkerhet, helse og utdannelse, til tross for at han tidligere har sagt at han vil legge ned utdanningsdepartementet. Han har også tatt til orde for å legge ned miljøverndirektoratet dersom han blir valg til president.

Les også:  Anonymous trapper opp nettkrigen mot Trump

Også Ted Cruz og John Kasich talte på det TV-sendte valgmøtet i Milwaukee, den største byen i delstaten Wisconsin, der det holdes nominasjonsvalg førstkommende tirsdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus