3.100 har meldt sin interesse for fest i Enebakk – smittevernoverlegen er bekymret

En skogsfest i Ytre Enebakk lørdag har kun solgt 200 billetter, men 3.100 har meldt sin interesse på Facebook. Foreldre og smittevernoverlegen er bekymret.

Over 60.000 personer har vært innom arrangørens Facebook-side , 3.100 har satt seg som interessert, og 347 har satt seg som deltakere, skriver Østlandets Blad.

Festen starter klokka 17 lørdag, ifølge Facebook-siden. Arrangøren sier at de har 20 års aldersgrense på festen, og har gjerdet inn området. Smittevernoverlege Lars-Erik Fikke i Enebakk kommune har imidlertid anbefalt at festen avlyses.

– Ut ifra min kjennskap til den type fester med alkohol, er jeg tvilende til at de klarer å overholde en meters avstand i løpet av kvelden. I tillegg er det en fest hvor det antakelig kommer folk fra hele Østlandet, og ikke bare Enebakk, sier han.

Les også: Studie: Overvekt øker risikoen for å dø av corona med 50 prosent

Enebakk kommune skal holde tilsyn med festen i løpet av kvelden. Politiet er også informert om festen, og ber dessuten foreldre om å være sikre på hvor barna deres er. Flere foreldre har meldt sin bekymring for festen til kommunen, ettersom tidligere utgaver av det årlige arrangementet har tiltrukket seg en rekke mindreårige.